številčenje strani
Pozdravček!
Vidim, da na tem forumu izvrstno obvladate vse težave v zvezi z računalništvom, zato se obračam na vas po en nasvet. Kako naj v istem tekstu oštevilčim del strani z rimskimi številkami, del pa z arabskimi? Ne mi svetovati, da skopiram vsako v svoj dokument, ker se potem podre oblika kazala vsebine.
H E L P ! ! !
M.
še dobr da si napisala ker program uporabljaš, pa verzijo itd. Valjda MS Word ??
Zdravo.
Predvidevam, da te zanima, kako se to naredi v MS-Wordu.
Takole:
Dokument v Wordu je mogoče razdeliti v odseke.
To narediš tako, da greš na meni Vstavljanje -> Prelom -> Naslednja stran (Vrste prelomov odsekov).
Ko imaš dokument razdeljen na odseke, lahko pri vstavljanju številk strani nastavljaš, kakšne številke so v katerem odseku in ali naj številči naprej ali naj nadaljuje od prejšnjega odseka.
Kar pa se tiče kazala vsebine, pa ne vem v čem je problem? Kaj se ti pri kazalu podre?
LP…
Se opravičujem, v Wordu delam, drži.
Hvala za nasvet, bom poskusila. Kar pa zadeva kazala: takrat se mi podre, če grem tekst ločevati, da ga različno oštevilčim in dam tisti del z rimskimi številkami v en dokument, tisti z arabskimi pa v drugi. Ker je kazalo narejeno po ukazih iz Worda in ne ¨na roko¨ pride do tega.
Lep pozdrav!
M
Pa poskusi tistih nekaj strani (domnevam, da jih ni veliko) z rimskimi št. v kazalo dodati ročno, kar sicer rado ponagaja, a se da. Malo potelovadi, pa bo šlo. Pa najprej naredi rez. kopijo, če se ti slučajno kaj poruši.
Najlepša hvala za nasvet. Uspelo mi je! Tako easy stvar, jaz se pa tam mučim z stranmi sem, pa stran tam, pa vsako posebej printat …
Hvala in se priporočam še kdaj za kakšen nasvet!
M.
Forum je zaprt za komentiranje.