številčenje v Word 2000
Pozdrav vsem!
Pred kratkim so nam v službi Word 95/6.0 zamenjali za Word 2000. V glavnem pišem dopise, odločbe… Navadno izberem za nov dokument kakšen že shranjen dokument, ki ima najbolj podobno vsebino in ga predelam, iz drugih dokumentov kopiram del in ga prenesem v novega… V “tastarem” Wordu je stvar normalno tekla, zdaj pa imam težave s številčenjem. Odločbe imajo navadno od 10 – 15 točk, ki jih označim s številkami (Oblika – Označevanje in oštevilčevanje…). Večkrat ima kakšna od točk nekaj odstavkov. Dokler dokument ustvarjam je še vse o.k., ko pa ga shranim in čez čas ponovno odprem, se številke povsem pomešajo, včasih se namesto z 1. začnejo z 12. ali celo z vrstičnimi oznakami namesto s cifro. Poskusila sem že z brisanjem vsega številčenja in označevanja v posameznem dokumentu ter nato z novim številčenjem, pa ne pomaga. Nerodno je, ker moram večkrat dokumente pošiljati po elektronski pošti in potem prejemnik debelo gleda, kakšna “šlamparija” je prispela.
Žal nimam časa, da bi prebirala priročnike, zato prosim, da mi odgovori kdo, ki se je s podobnim problemom že srečal. Naj povem še to, da je bila večina dokumentov ob inštalaciji “prevedenih” iz starega v novi Word.
Ali si poskusila z izklopom avtomatskega številčenja (ali kako se že reče temu)? Številke boš sicer morala sama pisati, ampak tako ti vsaj ne bo vse skakalo in se mešalo.
Lili
Pozdravljena Neja2,
verzij Worda je med uporabniki kot solate, če k temu dodaš še dejstvo, da so le redki dodatno instalirali popravke k posameznim verzijam. Da nekateri še vedno pišejo s t. i. CE pisavami ipd., ni nič čudnega, da se sedaj v Wordu 2000 vse sfuzla, boš videla, kaj vse se ti bo dogajalo v Officu XP.
S števičenjem sicer nimam izkušenj, vendar večkrat vnašam različne Wordove datoteke v program za prelom besedila, kjer se pojavijo podobne težave s šumniki, z deli poudarjenega besedila ipd.
Včasih mi pomaga, da celoten dokument z ukazom Copy skopiram v nov dokument in shranim pod novim imenom.
Pomagam si tudi s shranjevanjem v formatu RTF, ki naj bi ga brez težav odpirale vse verzije Worda, kasneje pa spet lahko shraniš v Wordovem formatu. Seveda se pri tem izgubijo določene oblikovne podrobnosti, če kasneje tak dokument odpiraš s starejšimi verzijami Worda.
Skratka, za eksperimentiranje vzemi nek dokument, ki se ti zmeša – in malo stestiraj te možnosti ter opazuj, ali te katera varianta zapisa reši težav, ki jih navajaš.
Upam, da ti bo uspelo.
LP Tajfun
Tudi jaz se večrat poslužim že predlagane metode kopiranja v novi dokument.
Forum je zaprt za komentiranje.