Najdi forum

številka zraven ssid

živjo.
po zamenjavi gesla in imena omrežja na routerju mi po novem zraven imena omrežja (ssid) piše še številka (2).
prej je bilo ala Router, sedaj po spremembi imena pa se pokaže router 2.
omenjeno spremembo je mogoče opaziti samo, ko se z miško pomaknem nad ikonico za omrežje v opravilni vrstici in se pokaže tisti “trakec” – na njem pa potem torej piše router 2 Dostop do interneta.
Medtem ko na seznamu omrežij, med katerimi je tudi moj SSID, te številkice ni, in normalno piše ime router, kot je bilo nastavljeno.

kdo ve, od kod je ta številka in kaj pomeni? se to lahko kje odstrani oz. ali je odstranitev sploh potrebna? ali pa ta številka samo označuje, da je bilo ime omrežja spremenjeno?

vnaprej hvala za odg.

Zdravo,

Upam, da se ne gre za sleparsko dostopno točko (da jo je kdo drug postavil na Vašem kanalu z skoraj enakim SSID naslovom), čeprav kakšna “fotka/skrinšot” bi pa več povedal-a.

Možno je, da je kdo (partner, otrok,…) kaj “brkljal” po brezžičnem usmerjevalniku, zato bi bilo dobro malce preveriti nastavitve.

Po drugi strani me pa zanima, če se povežete na Router (brez dvojke) ali se poveže ali ne. Obstaja tudi varianta, da je na obstoječem omrežju dodan res še kakšen novi brezžični usmerjevalnik, vendar brez več podatkov ne morem nič zagotovo trditi.
Lahko pa da je Router 2 povezava v bistvu nastavitev, ki velja za Router, vendar ima Router 2 mogoče kakšne drugačne parametre nastavljene pri povezavi med Vami in usmerjevalnikom. To je gledano z vidika OS, vendar saj pravim – PrintScreen.

zdravo, hvala za odgovor.
kar se tiče skoraj enakega SSID naslova, naj povem, da je bila ob menjavi imena SSID zamenjana samo prva črka prejšnjega imena – če je bilo prej ime omrežja Oblak, je sedaj po novem oblak.
v “seznamu” SSID naslovov (ki se v Windows8 prikaže ob kliku na ikono v opravilni vrstici), je vidno samo ime oblak, medtem ko je stari Oblak izginil. in na ta novi oblak sem se z novim geslom (ključem) uspešno povezal.
na tem seznamu sosedov tudi ni nobenega imena, ki bi bil podoben mojemu.
tudi ime omrežja je na tem seznamu izpisano pravilno, kot sem ga nastavil, in ni zraven nobene številke.
tu torej vse štima.
omenjena številka se pokaže edinole ob pomiku miškinega kazalca nad ikono za omrežje v opravilni vrstici, pri čemer se pokaže okence oz. “trakec”, na katerem imaš informacije o dostopu do omrežja. Piše torej: oblak 2 Dostop do interneta.
in ta številka me zanima.
hvala še enkrat. lp

Kdo je pa potem spremenil ključ/geslo za oblak ?

Potem pa mogoče da se gre samo za neke “ostanke” nastavitev iz oblaka, ki pa je v bistvu Oblak.

Matr se igramo obveščevalno-agencijsko. 😀

Oj, vse je v redu, gre za popolnoma normalno obnašanje Windowsov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close