Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Številke čevljev

Številke čevljev

Spodaj berem razlage otroških številk za oblačila. Mene zanima, po kakšnem principu se višajo številke za otroške čevlje. Kaj pomeni št. 18, 22, 27?
Ali se zimski čevlji, podloženi z muco, res kupijo 2 št. preveliki, ker notranja podloga – muca, zavzame veliko prostora?

No, mi smo vedno poskusili. Ni pa enostavno pri teh malih nogicah.
Aja – pa nismo kupili 2 številki preveliki, ker se mi zdi, da že proizvajalci malce upoštevajo tusto podlogo. Sem pa kupovala številko preveliko zato, da jih od novembra do aprila ne prerase.

Stevilke pomenijo stevilko noge, enako kot pri 37, 38, 39, 40… Drugace smo mi cevlje kupovali take, da so mu bili komot in jih ni v enem mesecu prerastel.

Številko preveliki čevlji – pri nas se ne obnesejo. Enostavno ne zna hodit, kaj šele tečt, če so mu čevlji za en prst prevliki. To sicer pomeni, da moraš včasih na sezono kupit dvoje čevlje, ampak saj sama tudi nimam samo enih..:)
Sicer je pa res najboljše poskusit na otroški nogici. Spet ena izkušnja, ki jo imam jaz – čeveljčki ki so nama sicer obema všeč, pa ne stojijo dobro na nogi ( visok nart, ozka nogica..), s takimi nimaš kaj delat.

Pa lep nakup!

janette

New Report

Close