številke kavbojk (30, 31,…) in naše številke hlač (42, 44…)
Zdravo,
zanima me, kako si ustrezajo številke kavbojk v številkah kot jih ima npr. Levis (31…, nekatere imate verjetno tudi manj:) in številke običajnih hlač (npr. od Laboda, Mure, Elkroja, S. Oliverja…)? Če imam številko slednjih 42, koliko imam potem številko kavbojk?
So mi danes v eni prodajalni kavbojk stopili na žulj in mi dali kavbojke, ki naj bi ustrezale št. 42, pa jih sploh nisem spravila na tazadnjo. Potem so mi dali pa take, za katere so trdili, da so št. 48 (!!), pa sem jih lahko zapela.
Zdaj me pa res zanima, kdo ima prav.
LP
bejbiborn (z ne tako zelo bejbi postavico :)))
Heh v soboto sem se v eni od ljubljanskih štacun dajala z istimi vprašanji. Vse kar so mi dali kot “kao” našo 40 številko mi je bilo krepko premajhno, medtem ko mi je klasična konfekcija te številke kvečjemu “na ta veliko” in nikakor ne tesna.
“ja gospa, tale ++++ firma ima pa zelo velike številke”, – probam nekaj 36/38 in sem lahko samo čisto na rahlo dihala potem ko sem zapela tisti šestcetnimetrski šlic tik nad zadnjim sramnimi dlakami. Vrnem proajalki, ki je bila bolj moje kategorije in me pogleda začudeno – kakooo a ni blo v redu???. Edine ki so mi bile res všeč in so mi tudi pasale so bile Armani jeans za 37 jurjev (znižane!!!). Jasno da sem jih čisto na rahlo odložila nazaj na polico. Mož je kupil klasične leviske, zame jih ni bilo. Za številke je imela okrog vratu obešen en kartonček s preračunom mer in številk, pa še ta ni držal, je sama priznala da je bolj na približno in za oritentacijo. Modeli se med seboj toliko razlikujejo, da je vse treba obvezno probat v vsaj dveh velikostih. Ima pa človek kar slabo vest, ker da tako velikih številk pa nimajo. Kje se pa potem vse tiste malo bolj ritaste v kavbojkah, ki jih videvam po cesti, oblačijo???
lp tinca
jaz imam št. hlač 42, kavbojke pa 31. So pa včasih res čudni modeli in potem tudi jaz ne spravim niti do stegen hlač kao št. 42 oz. 31. Ali imam pa drug problem: čez boke je v redu, v pasu imam pa lufta kolikor hočeš.
Je pa treba včasih pazit, ker so na hlačah navedene t.i. italijanske številke in so večje, mislim da naši 42 ustreza njihova 48.
Naše številke 36, 38, 40, … se večajo linearno po širini in dolžini. Torej, 38 je malce daljša in malce širša od 36.
Številke kavbojk 27, 28, 29, 30… pa pomenijo samo obseg hlač v pasu v inčih. Dolžina tu ne igra vloge.
Tako imajo npr. leviske oznako W29 L32,kar pomeni waist (pas – obseg) 29 inčev in length (dolžina) 32 inčev. Največkrat pa se dolžino zanemari in se govori le o obsegu pasu.
Zase vem, da imam konf. št. 36/38 in št. kavbojk okrog 28.
Pretvarjanja številk na etiketah so le na približno, zato je najbolje, da s probavanjem ugotoviš svojo št. kavbojk in si jo zapomniš za vse prihodnje nakupe.
No, tole sem jaz ugotavljala danes zjutraj in tudi ugotovila, da moji običajni štev. 38 ali M ustrezajo kavbojke štev. 28. Žal jih nisem dobila dolžine 32, so imeli le 34, pa jih nisem nameravala kupiti ravno za pometanje
Vladka