ŠTEVILke MODRCOV
Nikoli mi ni bilo jasno, kako si pravilno izračunaš velikost modrčkov
Kje meriš ?
Jaz sem si vedno kupovala 85 b , pa je bil obseg pod prsmi pravilen , spodaj pa so mi prsi gledale ven , če sem kupila 90 b , mi je bil preširok …
Pri košarici 85 d ali c , pa sem imela v košarici še prostor
Potem sem enkrat poskusila še modrc s številko 85 e, ta pa mi je bil ko ulit
Ne razumem pa zakaj in kako bi si lahko sama prej izračunala velikost
mogoče kdo ve?
Določitev prave velikosti nedrčka
Najprej določimo osnovno velikost, ki temelji na podprsnem obsegu. Izmerimo se čez hrbet v višini hrbtnega izreza in spredaj pod prsno gubo. Tako dobimo osnovne velikosti: 65, 70, 75, 80, 85 in tako naprej. Velikosti so določene tako, da ustrezajo tudi obsegom 2 centimetra manj in 2 centimetra več od označbe. To pomeni, da na primer velikost 80 ustreza izmerjenemu obsegu 78-82 centimetrov pod prsmi.
Nato izmerimo prsni obseg. Šiviljski meter položimo čez hrbet v višini hrbtnega izreza (na mestu, kjer se nedrček običajno zapenja), nato pa ga položimo prek prsnih bradavic do prsne kosti – do vdolbine med prsmi. To mero nato primerjamo s prej izmerjenim obsegom pod prsmi:
– Če je prsni obseg večji od podprsnega obsega za 12-14 centimetrov, predvidoma ustreza košarica A,
– če je večji za 14-16 centimetrov košarica B,
– če je večji za 16-18 centimetrov košarica C,
– če je večji za 18-20 centimetrov košarica D,
– če je večji za 20-22 centimetrov košarica oziroma E,
– če je večji za 22-24 centimetrov košarica F.
Če je torej na primer obseg pod prsmi 80 centimetrov, prsni obseg pa je med 96 in 98 centimetri, potrošnici predvidoma ustreza nedrček z oznako velikosti 80C.
drugace pa je se kup pametnih nasvetov na temo modrcov tudi na
bzzz
Sem si sla izmerit :))
Podprsni obseg imam 80, prsni pa 98-100. Meni najbolj odgovarjajo modrci 75 D. Zakaj 75? Zato ker me bolj stisnejo in mi dajo vecjo oporo kot 80. Ti so mi obicajno ohlapni. Kosarica D je pa kar v redu, ceprav imam tudi nekaj C kosaric, ampak so ocitno vecji modeli.
Mislim, da ti dajo tabele le neko okvirno velikost, sama pa moras probat.