Število kadrovikov in število zaposlenih
Dajte prosim povedat koliko vas je zaposlenih v podjetju in koliko kadrovikov imate zaposlenih. Meni se že počasi meša, ker delam popolnoma vsa kadrovska opravila ( od najenostavnejših – izpolnjevanje raznoraznih obrazcev do najzahtevnejših – postopki odpovedi pogodbo o zaposlitvi, iskanje kadra, speljava postopka zaposlitve od A do Ž, prerazporejanje invalidov; sodelovanje pri pregledih inšpektorjev, priprava kadrovskih poročil in raznih analiz, varstvo osebnih podatkov, urejanje dovoljenj za zaposlitev za tujce, izdaja obvestil o odmeri letnega dopusta, organizacija izobraževanj znotraj podjetja, priprava pogodb, aneksov, priprava plana kadrov, izobraževanja, vodenje različnih evidenc, vsakomesečno ažuriranje kadrovske baze, štipendisti, praktikatni, pripravniki, sistemizacija itd itd. ) in to za skupno 300 zaposlenih. Zmanjkuje mi časa, da bi se dobro posvetila posameznemu problemu, vse moram narediti hitro, ker imam ogromno stvari za narediti in nikogar, ki bi mi pomagal. Tisti, ki delate v kadrovski službi pa veste, kako zelo morajo biti zadeve poštimane, če pride na ogled inšpektor, tako da je delo resnično odgovorno in zahtevno, menim pa da sem premalo plačana. Zato me zanima, kako imate to urejeno v drugih podjetjih, da se znam potem primerjat z drugimi in zahtevati povišanje plače.
Hvaležna bom vsakemu za odgovor
samo 10 zaposlenih, kot tajnica delam tudi vse kadrovske zadeve, vendar je tega malo in občasno.
ti , preobremenjena, imaš pa odločno preveč dela! Kaj se ne bi malo pogovorila z direktorjem? naredi mu natančno poročilo kaj vse delaš in koliko časa za to porabiš. Bo ja uvidel, da je to za 1 osebo preveč dela…
Lagfin, imam nadrejeno, ki pa ne vidi, koliko dela imam oz. vedno pravi, da si firma ne more privoščiti še ene ( ga ) zaposlenega. Poleg tega pa tudi nimamo nobenega sistema nagrajevanja – nekateri smo preobremenjeni in delamo kot konji, drugi pa ne delajo niti za polovico enega, v povprečju smo pa kar vsi solidno plačani. Vidim da imajo nekatere gospe pri nas med delovnim časom celo Lady čas brati, čas imajo kritizirati druge in gledati kaj delajo drugi ter ocenjevati delo drugih, medtem ko npr. jaz pa nimam časa niti z normalno hitrostjo pojesti malioc. Ampak imam počasi dovolj vsega! Nekaj bom ukrenila glede tega, ker ne mislim več delati tako. Sem natačna oseba in imam rada, da so stvari pošlihtane in v skladu z veljavno zakonodajo. Ker pa nimam časa, pri vsaki zadevi vse sfrfram in zato tudi delam napake, ki jih nočem delati, vendar pa se mi zaradi pomanjkanja časa oz. preobilice dela dogaja, da posamezne zadeve, ki jo naredim ne morem prekontrolirati dovolj dobro oz. preštudirati, kako bi jo bilo najbolje narediti, posledice pa so lahko zaradi tovrstnih napak hude.
Delala sem nekaj let v kadrosvki službi… za cca. 300 delavcev (gradbena firma z ogromno delovnimi dovoljenji za tujce) sva bili dve. Ko se bila na porodniški, je bila sodelavka sama za vse, ko je bila na bolniški ona, sem bila jaz sama… največja groza vsega dela je bila zagotovo vsa papirologija za pridobitev delovnih dovoljenj (okoli 100)… je še vedno potrebno toliko papirjev za vsakega posameznega delavca?
Vladka
Ja Vladka, za tujce je še vedno potrebno ogromno papirjev, vsi dokumenti morajo biti notarsko overjeni, dokumente je potrebno poslati zavodu najmanj 2 meseca pred iztekom dovoljenja za zaposlitev, torej moraš celotno dokumentacijo pričeti urejati že vsaj 4 mesece pred iztekom. Tudi jaz jih imam ogromno, tako da resnično ne zmorem več in je to resnično prevelika obremenitev za eno osebo.