štift na mrtev zob
Več kot 10 let imam mrtev zob, nekaj dni nazaj mi je krona razpadla, ko sem ugriznila v trd orešek. Zobozdravnik mi je napovedal štift vcementiran v korenino, ki je še ok in gor umetno izdelan zob s prevleko. Je imel kdo tak primer? Kako se je izšlo? Kako funkcionira? Kako dolgo se ta štift dela? Ste zadovoljni?
Stift na mrtev zob, 17.06.2025 ob 15:40
Hvala, malo ste me pomirile. Koliko časa pa vzame, da se to vse uredi? Je več obiskov? Svetujete kaj glede doplačila- boljši materiali? Kateri/kaj?
Kako pa je sploh s tem štiftom kakšne so cene? A ti sosednje zobe zaradi tega kaj uničijo.. v smislu, da morjo kaj brusit?
crazyfrog, 17.06.2025 ob 16:10
Kako pa je sploh s tem štiftom kakšne so cene? A ti sosednje zobe zaradi tega kaj uničijo.. v smislu, da morjo kaj brusit?
Ne, nič ne brusijo.
Poširijo kanale, zacementirajo vanje štift in nanj potem zacementirajo novo zobno krono.
Za izdelavo krone prej vzamejo odtise in potem zobni protetik izdela krono.
Jaz sem kako leto nazaj doplačala za porcelanasto okrog 150€, navadna bi bila brezplačna (zobar s koncesijo).
Mrtev zob je gojišče bakterij, imaš ga v glavi….razmisli.
Jaz sem imela z dvema mrtvima same probleme, probala vse živo operacij, spodaj se je pod enim sčasoma naredila cista v velikosti oreha.
Konec zgodbe, da sta šla na koncu oba ven. Ker imam hudo alergijo na cink, ne smem v ustih imeti nobenih kovin in imam sedaj vse poštimano z cirkonijem (mostiček in vsadek). Nobenih problemov, vse b.p. Ni pa poceni, ampak če daš kaj na zdravje, potem narediš tisto kar je prav.