stiki, preživnina
Pozdravljeni!
Imam 1 leto staro hčerko. Z njenim očetom sva narazen 3 mesece. ta čas je hčerka z mano, konec meseca greve v študentski dom, kjer bo ona hodila tudi v vrtec.
Bila sva na CSD, ker je prijavil, da hčerko zanemarjam, da jo puščam doma, da živi v neurejenih rzamerah. Seveda to ne drži.
Na csd se nismo zmenili nič, ker on vztraja, da hčerka spi pri njem, čeprav mu je tudi gospa razložila, da to ni dobro za otroka, da jo lahko ima čez dan. Vpričo gospe mi je tudi grozil, žalil mene, mojo družino. Na koncu je samo vstal in odšel, češ da nima opravka s csd. Rekel je, da bo šel na sodišče.
Gospa mi je rekla, da naj počakam, da on vloži tožbo. Ker nameravam tudi vložiti sama zaradi zvišanja preživnine, ki je sedaj 50eur. naj počakam, ali vložim sama za stike in preživnino ali samo za preživnino?
Zanima me še glede priimka, hčerka ima njegovega. Jaz bi ji dodala še mojega. Če se on ne strinja, moram vložiti tožbo?
Ima pa že dve prijavi na policiji zaradi nasilja. od sedaj ga moram za vsako grožnjo in žaljitev prijaviti.
hvala
Mislim, da je najbolje, če se zadeve kar najhitreje uredijo, zato bi bilo morda bolje, če bi tožbo za ureditev stikov in določitev preživnine vložili kar sami. Pozanimajte se o možnosti brezplačne pravne pomoči. Vlogo za BPP se praviloma vloži pri pristojnem okrožnem sodišču, in sicer na predpisanem obrazcu, ki ga dobite v knjigarni.
Spremembo otrokovega priimka lahko zahtevate, če se s tem strinja oče. Če se s tem ne strinja, se obrnite po pomoč na CSD. Vkolikor tudi to nima željenega rezultata, je treba vložiti zahtevek na sodišču, ki o tem odloči v nepravdnem postopku.
Forum je zaprt za komentiranje.