Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stiki z očetom

Stiki z očetom

Pozdravljeni.

Zanima me, kako ukrepati, ko ugotoviš, da očeta, pri katerem je otrok čez vikend, sploh ni doma pri hčeri, ampak je otrok v varstvu starejše sestre, katera se je odločila po dolgem času, da bo tudi ona vikend preživela pri očetu.

Navadno niti tega ne izvem …, ker je samo devetletna hči pri očetu, sedemnajstletna niti ne preživlja več vikende pri njem…. Mlajša se mi zdi, da pa ob kakšni situaciji reagira tako, če kaj povprašam, kot, da bi ga ( očeta) nekako ščitila…

Prosim za nasvet, tudi kako je s pravnimi zakoni.

Hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
Mama957, 22.11.2024 ob 21:23

Pozdravljeni.

Zanima me, kako ukrepati, ko ugotoviš, da očeta, pri katerem je otrok čez vikend, sploh ni doma pri hčeri, ampak je otrok v varstvu starejše sestre, katera se je odločila po dolgem času, da bo tudi ona vikend preživela pri očetu.

Navadno niti tega ne izvem …, ker je samo devetletna hči pri očetu, sedemnajstletna niti ne preživlja več vikende pri njem…. Mlajša se mi zdi, da pa ob kakšni situaciji reagira tako, če kaj povprašam, kot, da bi ga ( očeta) nekako ščitila…

Prosim za nasvet, tudi kako je s pravnimi zakoni.

Hvala.

Če bi obema puncama to ustrezalo, potem se sploh ne bi sekirala. Super priložnost, da se sestri kaj podružita, pomenita, ta mlajša bo verjetno hotela preizkusiti kak njen lip glos, pogledali bosta kak film, pojedli kokice in šli spat. (moja predstava temelji na mojih spominih preživljanja časa s starejšo sestro, ko sva bili sami doma. res lepi spomini)

Če pa ni tako in ima naprimer starejša potem dolg nos, ali pa si navleče kako klapo domov in odprejo pivo, ter prižgejo čik, ali pa tudi če ni pive in čika, je lahko kak neprimeren pogovor o seksu in podobno. Malo manj dramatičen scenarij; starejša se zapre v sobo in drsa po družabnih omrežjih, ta mala pa je prepuščena sama sebi, sama in nima v bistvu od obiska pri očetu nič. Hčerki bi dala za k očetu telefon in če jo oče pobriše pohajat, ter jo pusti v “varstvu”, naj te pokliče in jo prideš takoj iskat. In potem očetu povej, naj drugič pove, da ima druge plane in boste stike prestavili na dan/vikend/teden…. , ko bo za hčerko imel čas. Izpelji mirno, elegantno, brez prepiranja. Zgolj lepo poveš.

Nekako močno dvomim v to, da bi starejša hči tolerirala take eskapade, tudi če mlajša bi. Če prav razumem, bi ti rada odrejals, kako tvoj nekdanji partner preživlja svoj čas? 🤔

iDesi 🏍, 22.11.2024 ob 23:19

Nekako močno dvomim v to, da bi starejša hči tolerirala take eskapade, tudi če mlajša bi. Če prav razumem, bi ti rada odrejals, kako tvoj nekdanji partner preživlja svoj čas? 🤔

dzizus Desi, pa ti si cisto izgubil kompas.

Fotr naj žurira takrat, ko nima otrok pri sebi. A je to tako težko razumeti odrasli odgovorni osebi.

Aja – nisi to, ali kaj?

Jaz bi zadevo pustil pri miru.

Glede nato, da zgleda otroka bezita od tebe… Bi na tem delal..

Bivsi ne pa itak… ( Dodaj po svoji izbiri)

Sem ženska, pa zaboga babnice kaj se greste, da boste kontrolirale druge odrasle ljudi, kje so ..   a si ti tudi pod nadzorom kako izvajas starševstvo nad svojimi otroki in kdaj si z njimi, ko so pri tebi…

Zagotovo ni tako, da sami spita cel vikend in očeta sploh ni…

Ene ste prav zmešane s tem nadzorom nad bivšim kot da je mladoletnik in ve njegove mame…

Hmmm630, 23.11.2024 ob 00:15

Sem ženska, pa zaboga babnice kaj se greste, da boste kontrolirale druge odrasle ljudi, kje so ..   a si ti tudi pod nadzorom kako izvajas starševstvo nad svojimi otroki in kdaj si z njimi, ko so pri tebi…

Zagotovo ni tako, da sami spita cel vikend in očeta sploh ni…

Ene ste prav zmešane s tem nadzorom nad bivšim kot da je mladoletnik in ve njegove mame…

Ja, saj mamo si moški iščejo, haha. Zato je pa avtorica ločena.

V prvi vrsti, zakaj si se sploh ločila.

Koliko ljudi – ne glede na spol, v času stikov odide tudi v službo. Zdravstveniki, policisti, črpalkarji, gostinci, pazniki, varnostniki,… za starša, pri katerem je otrpk, se življenje ne ustavi. Mislim, da je prav, da se tvorijo neke normalne, vsakdanje dinamike.

Iz izvornega zapisa mi deluje, da so otroci materi predvsem v breme. In da gre za zavist. Da mati želi očeta kaznovati, da bo tudi on občutil njeno čustveno obremenitev. In to se mi zdi bolj zaskrbljujoče.

Pojasni pa tidi, zakaj se otrok počuti pri očetu sproščeno in varno. Kar mati interpretira, da “otrok očeta zagovarja”. Ne razume, da otrok ne čuti tako, kot čuti ona. Da svoja čustva preliva na otroka. Žalostno. 😢

New Report

Close