Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti stiki

stiki

Pozdravljeni,
zanima me, kako je zdaj kaj na sodiščih glede izvršb za stike,koliko časa traja, da “prideš na vrsto”, in to ali je najbolje, da to stori policija (preda zadevo na sodišče) ali je bolje in hitreje, če to storim sam?
Kako je mati, ki onemogoča stike, ob prijavi kaznovana, če sploh je in kako na sodišču?
Hvala za odgovore,
lp
oče

Spoštovani,

navedene zadeve so prednostne in jih mora sodišče obravnavati v najkrajšem možnem času.
Sami ne morete in ne smete odvzeti otroka.

Predlagamo vam, da nemudoma stopite do odvetnika po lastni izbiri.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni,

hvala za odgovor.Vem, da sam v času svojih stikov z otrokom ne smem vzeti otroka, mislil sem, če lahko sam predam zadevo na sodišče, da bi bilo hitreje.

Kakšna kazen pa doleti skrbnico, če dokažem, da mi brez utemeljenega razloga otroka ne preda? Je to denarna kazen in koliko, če je?

Sprašujem zato, ker me zanima, ali je kazen smotrna, da se preprečevanje stikov ne bi več ponavljalo, kajti nazadnje otrok ni bil z mano za celih 14 dni, med počitnicami, ko najbolj lahko izkoristim njegov čas in da ne govorimo o otrokovi izkušnji, ki je bil zelo prizadet.

Hvala in lp

Spoštovani,

Kdor protipravno odvzame mladoletno osebo roditelju, posvojitelju, skrbniku, zavodu ali osebi, ki ji je zaupana, ali jo zadržuje in preprečuje, da bi jo imel tisti, ki ima pravico do nje, ali kdor zlonamerno onemogoča, da bi se uresničila izvršljiva odločba glede mladoletne osebe, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
V primeru, da je dejanje povzročilo poslabšanje duševnega ali telesnega zdravja mladoletne osebe ali da je ogrozilo njen razvoj, se kaznuje z zaporom od enega do petih let.

Denarno kazen določi sodišče glede na okoliščine primera. O zneski žal ne moremo govoriti.

Za več informacij se obrnite na odvetnika po lastni izbiri.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Hvala!
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close