Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti ŠTIPENDIJA IN NEPLAČEVANJE STARŠEV ZA STROŠKE

ŠTIPENDIJA IN NEPLAČEVANJE STARŠEV ZA STROŠKE

Dober večer!

Zanima me, kaj lahko storim glede tega, da mi starši nočejo plačevati stroškov bivanja v študentskem domu + vseh ostalih stroškov seveda (hrana,oblačila,….) ?
Žalostno je, da se redno šolam – sedaj grem v 2. letnik faksa, sem delovna, pridna itd. Nikoli nisem nič zahtevala od njih, živim celo v najcenejšem domu kar je možno..

Problem je ker imam državno štipendijo samo 100€… Sem delala preko napotnice (med poletjem), ampak vem da to ne bo dovolj da ”dokaj” normalno preživim skozi mesece.
Saj bi delala tudi med letom, ampak bo težko, da tudi dobre ocene s tem pridobivam (ker se res trudim na faksu). Da bi dobila delo samo med vikendi, je pa zelo težko oz. skoraj nemogoče..

No in me zanima, kako bi lahko vložila vlogo za štipendijo tako, da se nebi šteli dohodki staršev – glede na to, da ZAKAJ BI SE ŠTELI NJIHOVI DOHODKI, če me ne preživljajo?

Kar sem zasledila je edino to, da se prijavi nasilje v družini, vendar tako ali tako tega nebi morala dokazati..
Ali pa, da se s fantom poročiva in se tako štejejo samo najini dohodki? Ampak sva mlada in mislim da bi bila ta možnost že malo pretirana..

Se opravičujem za vse pravopisne napake in lep pozdrav!

Spoštovani!

Starši so dolžni preživljati svoje otroke do polnoletnosti, tako da v skladu s svojimi sposobnostmi in zmožnostmi zagotovijo življenjske razmere, potrebne za otrokov razvoj. Če se otrok redno šola, pa tudi če se redno šola vpisan na izredni študij, so ga starši dolžni preživljati tudi po polnoletnosti, vendar največ do dopolnjenega šestindvajsetega leta starosti. V skladu z navedenim vam predlagamo, da vložite tožbo za določitev preživnine.
Glede vložitve in izpolnitve prošnje za štipendijo ter vaši najboljši možnosti pa vam predlagamo, da se o tem pozanimate na pristojnem CSD.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close