Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti stnovanjski sklad

stnovanjski sklad

Pozdravljeni,

prosila bi za pravni nasvet:
V stanovanje so se mi naselile mravlje in deratizacija stane na vseko stanovanje 15€.
Zanima me ali se lahko strošek deratizacije krije iz rezervnega sklada.

Hvala

Pozdravljeni!

Sredstva rezervnega sklada se uporabijo le za:

•poravnavo stroškov vzdrževanja, ki so predvideni v sprejetem načrtu vzdrževanja,
•dela, ki so vezana na učinkovitejšo rabo energije,
•plačilo izboljšav,
•plačilo nujnih vzdrževalnih del,
•odplačevanje v te namene najetih posojil in
•za zalaganje stroškov izterjave plačil v rezervni sklad.

Deratizacija je v Stanovanjskem zakonu uvrščena med posle obratovanja, ki jih navadno upravnik zaračunava vsak mesec sproti, zato bo najverjetneje za ta znesek višja vaša mesečna položnica in se, če pogodba o medsebojnih razmerjih med etažnimi lastniki ne določa kakšnih posebnosti, sredstva za deratizacijo ne bodo črpala iz rezervnega sklada.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

najlepša hvala za odgovor,
Marja

Pozdravljeni,

Imam eno vprašanje. Imam t.i. prijateljico ki me je prosila da ji posodim denar da bi se z otrokom lahko vrnila v Slovenijo,kjer je bila na obisku. Preko Westrn Uniona sem ji nakazala denar z obljubo da ga bo vrnila. Zanima me imam sploh kakšno možnost da ta denar dobim nazaj? Zahvaljujem se vam za odgovor.

lep pozdrav

Spoštovani!

Možnosti so, vendar zelo majhne. Vaša prijateljica bi morala najprej nakazani znesek priznati kot posojilo, da bi imeli pravno podlago za tožbo. To bi najlažje uredili tako, da bi ji v podpis poslali posojilno pogodbo in jo prosili ,da overi podpis pri notarju ter vam tako podpisano pogodbe vrne.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close