Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek stolčki za hranjenje

stolčki za hranjenje

Sem v fazi kupovanja stolčka za hranjenje. Mal sem gledala po netu, pa se še nisem odločila kakšnega bi kupili.
Najprej sem se zanimala za stolček SLEX od Brevija. Sedaj pa mi je všeč CHICCO Polly Magic, ki je uporaben že od rojstva dalje, prvih 6 mesecev kot ležalnik.
Zanima me, katere stolčke imate ve in kako ste zadovoljne.
Lahko uporabnice enega od teh dv eh stolčkov poveste kako ste zadovoljne z njim?

natka.st

Stokke.
Zelo zadovoljni.

Imava slexa, sedaj v uporabi kak mesec. Zelo zadovoljna, ker je enostaven za čiščenje in raste z otrokom. Sama se ravno zaradi čiščenja nisem odločila za oblazinjene stolčke, pa tudi cena se mi zdi pretirana glede na dolžino uporabe, če primerjam s slexom. Je pa res, da sama nisem nikoli nameravala uporabljati stolčka tudi za ležalnik, ker ležalnike že tako odsvetujejo. V glavnem, meni ni žal, pa ravno v akciji so ga imeli za 120 eur.

LP

mi smo imeli pri prvem otroku peg perego prima pappa, pa nam je zavzemal preveč prostora. In nikar ne vzemi oblazinjenega, ko bo otrok prvič bruhal, nikoli več ne boš spravila vsega ven iz tistih pregibov.

Mi bomo zdaj pri drugem kupili kar Antilop iz Ikee. Simpl in poceni. Ko malo zraste, pa eno slovensko varianto stola Stokke.

Tile oblazinjeni stolčki na koleščkih, s pasovi in nekimi počivalnimi funkcijami ter mizico spredaj so čisto brezveze. Otroka noter itak nikoli ne boš privezala. Otrok bo notri samo jedel in nikoli počival, Tudi vozila ga ne boš po stanovanju. Poleg naštetih funkcij, ki jih sploh ne boš uporabljala, ti bo takle stolček nič drugega kot eno samo neskončno dodatno pucanje. Več časa ga boš pucala kot boš notri otroka hranila.

Daleč najboljši in najbolj uporaben je navadni leseni stolček, ki ga primakneš k mizi. Ampak za tega ne boš videla neskončno veliko reklam, kot še za veliko drugih stvari za otroka, ki jih dejansko sploh ne rabiš?!

Tako se je pri meni izkazalo pri vseh stvareh. Daleč najboljše in najbolj uporabne so bile čisto osnovne preproste stvari. Brez nekih multifunkcij in dodatne navlake.

Mi imamo tega že za drugega otroka – poceni, zakon, več ne rabiš.

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00069725

Pa tudi sicer pediatri in terapevti v razvojni ambulanti npr. svetujejo rav tak navaden trd lesen stolček. Tudi zato, da ga otrok “začuti”, ko sedi v njem. V njem ni “potuhe”.

Jaz sem pred 4-imi leti za prvo hčerko kupila Bebe Comfort, zdaj ga uporablja naš drugi malček. Ker je res kvaliteten bo še ziher za naslednjega in še potem ga bom lahko spravila naprej. Meni pa se te oblazinjene variante ne zdijo slabe, niti se mi ne zdi, da bi bil kaj težji za sčistit. Samo sproti lepo obrišem z vlažno krpico. Meni so všeč, ker ga lahko brez skrbi posadim v stol ko že sedi ob opori. Tako sta me vedno lahko nekaj časa opazovala kaj delam, saj je otrokom všeč če so bolj visoko. Moj sicer ni v kombinaciji z gugalnikom, tega najbrž res ne rabiš, ker mnogo otrok je strah. Ima pa 5 naklonov hrbtnega dela, tako da ne rabi skoz sedet tako ravno, ampak ko se naje, se nasloni nazaj in še malo počiva.

Mi imamo tega že za drugega otroka – poceni, zakon, več ne rabiš.

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00069725%5B/quote%5D

Mi tudi.

Mi imamo pa prima pappa in trip trap. Prvi je boljsi, ker je v njem lahko otrok, ki se ne sedi (ker imam vec naklonov), poleg tega lahko otroka v njem pripnes, res pa zasede precej prostora in je zoprn za cistit. Trip trap je sicer cisto ok, ko otrok ze enkrat samostojno sedi, cisti se ga res enostavno, vendar za nasega malega ni bil (ok, zdaj, ko je vecji, je ze), ker je lezel ven (ne glede na vse mozne nastavitve 🙁 ).
V varstvu imajo antilope, ki se mi zdijo super in poceni, zato bomo za drugega kupili se tega.

Živio!
Mi imamo Bloom-fresco.
http://www.bloombaby.com/

Uporabljamo ga od rojstva, najprej je služil kot ležalnik, trenutno kot stolček, kasneje bo kot stol. Raste z otrokom, čiščenje je zaradi ravnih linij izjemno enostavno.
Pri starejših otrocih smo imeli trip-trap in Prima Pappo, ki pa se glede funkcionalnosti in zasedanja prostora z Bloom-om tudi slučajno ne morejo primerjati.

ANTILOP! iz Ikee.

Poceni, zavzame malo prostora, prenosen (populiš noge in daš v avto), enostaven za čiščenje.

Poznam ljudi, ki so najprej kupili te velike, drage stolčke,potem so šli pa na morje in so šli v Ikeo kupit Antilopa, da so ga vzeli s seboj, zdaj se jim pa tisti veliki stoli valjajo po stanovanju, uporabljajo pa Antilopa.

Stokke.

http://www.igrarija.com/otroska-oprema/otroski-stolcki/otroski-stolcek-za-hranjenje-herlag-tipp-topp-iii-1.html
Zelo zadovoljni.

mi imamo vse troje: chicco oblazinjen z mizico spredaj, par antilopov in trip trap in dva otroka, ki vse troje s pridom uporabljata. vsak stol ima svoje prednosti in slabosti, noben ni idealen.

antilop je res mali in lahko se čisti, vendar v njem tisti čisto majhni otroci, ki začenjajo z gosto hrano, grdo sedijo, hrana pada vsa po tleh (se nikjer ne ustavi), če malo bolj grdo je, zlahka ga drug otrok prevrne, če otrok “binglja” z nogami kaj bolj intenzivno, se stolček z otrokom veselo sprehaja po vsem stanovanju. odličen stolček za odlično ceno za občasno hranjenje ali pa za na pot.

oblazinjeni stolčki so udobni za sedenje (tudi ko še ne sedi čisto samostojno), mizica pri hranjenju prav pride, še posebej ko se sam uči jesti, hrana ne pada toliko po tleh, ker je okoli otroka veliko “materiala” (velik sedež, mizica, naslonjala, polička na noge). kvalitetni so tako stabilni, da jih ponesreči ne premakne nihče in se ne more prevrniti. so pa muka za čiščenje in zavzamejo ogromno prostora.

triptrap nepogrešljiv pri malo večjih otrocih, npr. od 2. leta dalje, ko že sam dobro je in ko se mu da že lepo dopovedat, da naj ne leze iz tistega stola ven, da ne bo pikiral direkt na glavo dol. uporabni za vso družino, preprosto čiščenje in ne zavzamejo veliko prostora. kako se obnesejo pri čisto malih, ki še ne sedijo povsem sami, pa ne vem.

http://www.igrarija.com/otroska-oprema/otroski-stolcki/otroski-stolcek-za-hranjenje-herlag-tipp-topp-iii-1.html
Zelo zadovoljni.

New Report

Close