Stoma
Pozdravljeni, ker je tukaj največ aktivnih vprašam tu, če ima kdo kak nasvet… Oče je bil pod nujno sprejet v bolnišnico in operiran na črevesju…..zbudil se je s stomo….
V bolnišnici so mami dali vsa navodila in seznam, kaj naj si pripravi in nabavi, da bo lahko doma menjavala vrečke in oskrbovala kožo…
Danes sva v vseh lekarnah (sanolabor, lekarna, sanovita, orfam) ki so v naši bližini iskale sprej za na kožo, da se prilepi spodnja podloga vrečke – vsepovsod enak odgovor ni dobavljivo…že nekaj časa.
A je kdo tu, ki ima ali imajo bližnji – dvodelno stomo, kje nabavljate ta sprej Secura, ki se nanese na kožo pred podlogo…
Ja se bo pozanimala danes, ko bo šla na obiske tudi v bolnišnico, a žal ne pričakujemo preveč pomoči…do sedaj je bilo vse skopo…
Hvala za vsak nasvet in pomoč
Na novo, 28.06.2022 ob 12:46
Pozdravljeni, ker je tukaj največ aktivnih vprašam tu, če ima kdo kak nasvet… Oče je bil pod nujno sprejet v bolnišnico in operiran na črevesju…..zbudil se je s stomo….
V bolnišnici so mami dali vsa navodila in seznam, kaj naj si pripravi in nabavi, da bo lahko doma menjavala vrečke in oskrbovala kožo…
Danes sva v vseh lekarnah (sanolabor, lekarna, sanovita, orfam) ki so v naši bližini iskale sprej za na kožo, da se prilepi spodnja podloga vrečke – vsepovsod enak odgovor ni dobavljivo…že nekaj časa.
A je kdo tu, ki ima ali imajo bližnji – dvodelno stomo, kje nabavljate ta sprej Secura, ki se nanese na kožo pred podlogo…
Ja se bo pozanimala danes, ko bo šla na obiske tudi v bolnišnico, a žal ne pričakujemo preveč pomoči…do sedaj je bilo vse skopo…
Hvala za vsak nasvet in pomoč
Pusti kontakt
Pika695, 28.06.2022 ob 18:49
https://www.moja-lekarna.com/secura-filmska-obloga-v-oblik-spreja-28-ml
Tukaj ti spodaj piše “obvestite me, ko bo izdelek zopet na voljo”.
Po moje to pomeni, da izdelek ni na voljo.
Da kot je ena omenila, izdelek trenutno ni nikjer v Sloveniji dobavljiv. Sedaj po pogovoru s sestrami v bolnišnici…. saj ni nujno potrebno boste pač bolj pazili, da je čiščenje okrog odprtine temeljito…in bo verjetno vse ok. Saj ko se navadite bo šlo.
Saj upali smo, da bodo nam svetovali kak podoben nadomestni izdelek…pa nič, bo umivanje in dobro sušenje ob menjavi spodnje podloge moralo zadostovati.
Vseeno vsem hvala za pomoč.