Najdi forum

STOP

TULE SE USTAVITE PROSIM !!!!

VELJA ZA VSE!!!

Jana

Prosim, da takoj ustavite pisanje, da se bomo pogovorili. Ampak res takoj. Vsa stvar ni taka, delajo se krivice!!!!!!!!
Če mi zdajle ne verjamete, mi ne boste nikoli !

opala Jana 🙂 se že ustavljam … bremzaaaaaaaaaaaaaam 😉

Barbara.

No takole, zadeve so se počasi preko telefonov uredile. Še veliko je stvari o katerih se bomo pogovorili, preko mailov pač.
Forum ” tjavendan ” nam ostane, držimo se tukaj. Ne nasedajmo postom provokatorjem na srednjih !

lp, Jana

Jana, jest sem za!

Jani ma še zmeri velik za povedat!

Dragi Prijatelji,

PRIMOŽA IN VSE VAS, S KATERIMI SEM IZMENJAL NAD 1800 POSTOV NA NASEM TJAVENDANU NAJBOLJ ISKRENO PROSIM ZA STRPNOST, TOLERANTNOST IN ODPUSCANJE VSEH ZAMER IN KRIVIC, KI SO SE VAM ZGODILE, ZDAJ IN TAKOJ!

Niti v sanjah nisem mogel pomisliti, da bom kdaj moral braniti cloveka, s katerim se v marsicem ne strinjam, pa sem mu hkrati v mnogocem globoko hvalezen. Gre za Primoža! Vsi najini dialogi so vam dostopni v iskalniku, zato ne bom niti besede iz preteklosti ponovil.
Neizpodbitno dejstvo je, da je Primoz, nam enako mislecim odprl poseben forum, z morda ali pa tudi ne, cudnim, za koga celo zaljivim nazivom Tjavendan! Morda koga moti ta naziv, vendar v marsicem odraza nase debate…, posebej ce jih gledas iz starosti 30 in morda nekaj vec let.. Pravzaprav leta ne igrajo nobene vloge, na kar nas s svojo zrelostjo obcasno tako lepo opozarja nasa Barbara!

Meni je bil Tjavendan dovolj in vec kot dovolj, da sem polnil in praznil svoje baterije.. Mnogim od vas se je nenehno tozilo po “Srednjih letih” in niste mogli preboleti, da so nas od tam pravzaprav izgnali.. Veckrat sem vas posredno in tudi dokaj nedvoumno spraseval, zakaj se morate pojavljati na prizoriscu morda po krivici izgubljene bitke!.. Prijatelji, zakaj mi ni nihce noce odgovoriti na vprasanje, kaj vas nenehno zene na stikanje in izzivanje po “Srednjih”? Vse kar ste napisali tam, ste imeli napisati na Tjavendanu ali se morda motim? Ne priznam angelinskih odgovorov o ustavni pravici svobode govora,
ker ta zares nobenemu ni bila omejevana kjerkoli na Med.Over.Net. Resno vprasujem Vas, ki intelektualno, poleg tega pa tudi formalno izobrazbeno za vec razredov presegate razne “Mikije in Angele, marelice in se nekatere druge netitelje prepirov” ali vas res zanima dolzina sramnih dlacic, varati ali ne varati in glavna in nenehno ponavljajoca tema; kaj mislite o nasi Angel? To so udarne teme na “Srednjih” in jaz mislim, da ima vsakdo pravico, da pove, to kar misli. NNJEGOVA MISEL JE NJEGOVA FOTOGRAFIJA! . Konec koncev je Tjavendan hotelska restavracija (kaksna, taksna registracija), “Srednja” pa so beznica, kjer vsakdo menja svojo identiteto glede na trenutne razmere.. Kdo vam brani, da ste tam vsi Mikiji in Angeli! Res bi bilo za pricakovati, da tamkajsnji forumasi sami naredijo red, ZATO NI MOGOČE PRICAKOVATI OD MODERATORJA, DA PREBERE VSE IN BRIŠE še ŽALJIVKE! To je kot bi kdo namerno razbijal postavljena ogledala! Pa še verjamem, da ni cloveka, ki bi zmogel tako “By the Way” prebrati vse, brez da kdo opozori na poseben humor, ki ga obladajo omenjeni in neomenjeni osebki..Priznam, da se tudi menii zdi igrati Boga precej gresno, da ne recem prepotentno, samo VSI BOGOVI SO TAKSNI!

ZAKJUCEK:
Moje geslo je bilo in se ostaja: LE CEVLJE SODI NAJ KOPITAR.

OPRAVICILO PRIMOŽU:
Verjamem ti, da nam delas uslugo, zato se ti opravicujem, kar seveda smem narediti le v svojem osebnem imenu, ker te je verjetno hudo prizadelo pisanje o zasluzku s tem forumom.. Prositi te ne nameravam nicesar, saj me zdaj že toliko poznas! Zahvaljujem se ti pa, da sem imel tu priliko preboleti svoje frustracije, ki mi jih je povzrocila moja nekdanja bolezen (rak) in da sem s tvojo pomocjo spoznal nekaj izrednih ljudi, ki so mi mocno pomagali in prinesli nova spoznanja o skrivnostiH zivljenja in sreci, ki je prej nisem poznal..
Naucil sem se, da so VCERAJ le se sanje…
JUTRI je le slutnja..,
dobro preživeti DANES pa v sanje pretvarja vceraj; komplicirano a ne?

HVALA!

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Dragi Ježek!

Ta tvoj zapis sem bral tik preden sem šel domov iz službe, ob 20 uri.
Celo pot in cel večer sem premišljeval o tvojih besedah in sklenil, da se ti moram javit, ker me ni v naprej do torka.
Kar pa ni ravno najlažje delo, saj sem dolgo iskal “žrtev, ki ima doma net, ter tudi čas, da me izgubljenca ob 23 uri sprejme v hišo.
In lahko mi verjameš, da ne bi kradel drugim spanja, če me ne bi res skrbelo, da ti kaj napišem, oziroma, za neumnosti se ne bi odpravil iz hiše ob tej uri. (no ja, razen za rally, f1 in mogoče sex)

Hotel sem ti pa napisat tudi moj pogled, na stvar o kateri pišeš.

Dejstvo je, da sem tudi sam hvaležen Primožu, da nam je takrat odprl forum Tjavendan, kar sem takrat tudi javno napisal in Primož citiral.
Je pa verjetno med nami toliko vzrokov, zakaj smo na tjavendan, kolikor je nas samih. Ti si svoje napisal in povem ti, da sem ponosen in vesel, da sem bil lahko delček mozaika tega, kar si imel ti tudi za terapijo.
Je pa res, da je moj vzrok malo drugačen in se skrči na bolj ali manj zabavo in vesele urice, da ne rečem preganjanje (takratnega) dolgočasja.
Jaz recimo nisem imel srednjih let nikoli za pogorišče izgubljene bitke, le ko sem vas tu spoznal, mi je pričelo zmanjkovati časa za eno in drugo stvar.
In sem se hitro odločil.
Treba pa je razumeti, da nismo ljudje stroji in tudi če nas je tu 10, 20, ne zmoremo biti kar cele dneve duhoviti, pišoči in zanimivi. Po 14 ur na dan.
Smo tudi tečni, zagrenjeni, žalostni. In če se najde takih več, rata malo žalostno tudi tu, ali vsaj dolgočasno. Kar ni nič slabega. Vsak forum ima vzpone in padce. Moje različno stališče od tvojega je pač v tem, da ko je bolj dolgočasno tu, grem rad tudi na mlade ali srednja poškilit.
In ni rečeno, da imam kaj tam za povedat, le če je tema zanimiva, se oglasim pač tam, normalno. A v takem vzdušju in tonu, kot je bil zadnje tedne, nimam tam kaj iskat. Tu je pa problem.

Andrejka je takrat Mikiju na temi samomor tako lepo in dolgo odgovorila, pa ni za to dobila nazaj niti mu. Pač se je izkazalo, da je bilo mogole vse skupaj celo provokacija. No in veš, kako se je lahko počitila ob tem.
Ko pa je to drugič Mikiju navrgla, ji je ta rekel,. da je najbrž grda, smrdljiva in zafrustrirana svinja, ki na čimprej izgine. A je potreben komentar?

Zato vem, da zelo boli, ker je moderator javno okrcal njo, dasiravno se je dotikalo njega, Mikija in njemu podobne pač ne. Tu opravičilo, da ne more vsega brati ni na mestu, ker menim, da če ne bere vsega, ne more potem sodit samo nekoga. Da ne omenjam tega, da se je o nas izrazil tako, da bi lahko naš forum poimenoval tudi Sama Sranja. Jaz sem osebno to vzel kot žaljivko in zato tudi napisal cinično temo Sama Sranja, ker sem bil užaljen.
Čeprav, mi je sedaj prekleto žal, da sem jo.
Navsezadnje, meni je vseeno ali Primož z našimi kliki služi, ali mora iskat sponzorje. Osebno si želim, da bi služil. A kaj mu bo forum brez forumašev in brez veselja, joka, tolažbe, brez ljudi?
Z sama sranja odnosom lahko tvega tudi to, da se tu prisotni skupinko preselimo na kak drug forum, pa mislim, da mu to ni cilj.
Seveda, vsi bogovi so takšni, le da Primož ni Bog, je le človek.
In če Bog vse vidi in vse ve, Primož to ne more. Lahko pa je Bog i batina (više batina nego Bog, naj mi naslovni oprosti to tjavendanovsko pripombo)

Skratka, če moderira, bi moral po mojem mnenju vse ali nič.
Res pa je da tukaj v popolnosti sprejemam tvojo le čevlje sodi naj kopitar, ker ne vem zgodbe, dela, ozadja…..izražam le svoje poglede, v obrambo mojih prijateljev, ki so bili žalostni in užaljeni.

To je pa tudi cel point.
Več kot čudovite ljudi sem tu spoznal in pravi greh je, da bi odhajali stran, zaradi “višje sile”. In če sem moral prebolet “izgubo” Gabriela, Mambice, Stumfa,sedaj še Andrejke, se sprašujem, kakšen smisel ima to ?
Ali bo isto z Zajčkom, Pandico, Janijem, Marijo?
Še preden spoznam tebe, Pepi, ki bi te rad spoznal bolj kot kogarkoli drugega? Ali kot bi rad spoznal Čebelico, Lili ?

Na koncu bi rad rekel le to.
Ja, me in verjetno me bo zanimalo tudi to, kake dolzine naj bodo sramne dlake, ter, ce kupim Playboy, če je to že prevara. In tudi s kako neumestno se bom še rad oglasil tam.
A moj dom je tu, na tjavendanu.
In tudi jaz sem hvaležen Barbari in Paty za tako lepe in vspodbudne besede danes.

Pa ne razumi me napak, prijatelj moj. Hotel sem se le postaviti v kožo razžaljenih, ne pa replicirati tebi.

Pozdrav od prijatelja Sašota.

MOJE MNENJE !

Bom napisala tule gor , še moje mnenje. Potrudila se bom biti čimbolj jasna, ker lažje govorim, kot pišem. Pa še dejstvo je tako, da ima Primož prav, ko mi je včeraj rekel, da je bolje, da se pogovorimo po telefonu, takrat steče takoj dialog, kot pa da si pisarimo. Pisana beseda je lahko hitro narobe razumljena. In včeraj ni šlo za to, da bi se z klicanjem koga poniževali, marveč zato, da bi se stvari razjasnile. Ker če bi se napisal tukaj post, bi se nanj odzvali, morda kaj narobe razumeli, pa konca ne bi bilo…
Dejstvo je, da je vso stvar zakuhala pernata oseba z nepernatim prijateljem. Drugo dejstvo pa je, da sem sama začutila že nekaj časa nazaj, da na srednjih letih ” vre “, da ni dobro, da se na kakršen koli način sploh tam pojavim. Zdaj nihče nam ne brani pisati tudi tam, ampak vedeti bi le morali, kako stvari tam stojijo, in se kot malce bolj ” pametni ” zavedati, da je bolje, ne vmešavati se v njihove pisarije. Kot ” tjavendanovci “, smo tako ali tako z svojo pojavo tam, prav dobrodošli, da se začnejo izživljati na nas.
Tu, glejte, imamo svoj forum. Še celo v prednosti smo pred srednjimi leti, ker imamo tu gesla in nam ne more nihče ” srati ” dolgo časa po glavi, ker ga je ravno zaradi gesla, možno hitro skenslati dol ( nedaven primer julije, lare, perjadi ). No, možnosti izboljšave tega foruma še imamo, menda se lahko uredi tudi tako, da postane ta forum skrit, pa je le naš, pa še in še…
Zdaj tako Sašo, Primož dejansko res ne more prebrati vseh postov, niti jih ne bere. Kajti sam ima toliko še drugega dela, če hoče , da vse ” preživi “, tudi med.over.net. , da res ne bere! Ko pa se spravi brat, prebere le post, ki je na tapeti, slike in predstave o dogodku pa ne dobi taprave. In tu potem postane in nastane nerazumevanje. Tudi sama sem dobila občutek, da smo stalno vsega krivi le mi, pa da stalno samo nas ” jaha “, pa sem mu to tudi povedala. Njegov odgovor je bil, ali misliš, da bi imeli še vi ta forum, če bi jaz tako mislil o vas….
Narobe pri vsej tej stvari je bilo to, da ni nihče opozoril Primoža na Mikijevo nesramno pisanje, tu se precej počutim krivo, ker sem ta namen imela, pa tega nisem storila ! Potem ne bi prišlo do nadaljnih dogodkov…
Dejstvo je, da je lisička upravičeno užaljena nad tako pisarijo, ki ji niti opravičilo, ne bi vzelo trdoto napisanih besed z strani Mikija. Narobe je le, da so se kopja začela lomiti na njenem in ne na njegovem ( mikijevem ) hrbtu. Mimogrede, tudi tema o ” samomoru “, je bila ena velika provokacija, tudi sama sem tam hotela napisat besedo, dve, pa sem uvidela, da je to krajšanje dolgočasja temu mlademu ” pobu “.
Kljub našim, oziroma vašim iskrenim prizadevanjem, da bi s svojimi nasveti pomagali ljudem na srednjih, se moramo žal zavedati, da so tam ljudje drugačni od nas. Primožu sem lepo povedala, tu smo ljudje, ki smo čutni, iskreni, ki vsako pisano besedo vzamemo zares in skušamo po najboljših močeh osebi na drugi strani pomagati. Takšni smo in zato, smo zdaj ” tepeni “.
Ampak takšni niso na srednjih, ne vsi !! Med njimi je kar nekaj provokatorjev, celo tisti, za katere bi naivna kot znam biti, celo roko dala v ogenj. No, in zaradi takih, se strinjam z ježkom, je bolje ostati tu ” na svojem “, kjer smo le malo bolj zaščiteni, kot pa it pisat tja in se izpostavljati lovcem na glave !! Slej ko prej, bo marsikdo od tam prijadral sem, če bo začutil, da bo tu lažje našel odgovor za sebe. Če pa ne, pa tudi prav !
Glej Sašo, razumem, da je fino iti tja in debatirati o marsičem ( seks, pa to in ono ), samo ko vidiš, da je v zraku nekaj kar smrdi po marsičem, ali ni bolje se temu izogniti ? Če pa že je treba surfati tam, ja hudiča, zamenjaj nick madona, mi ježal ampak tako je, pa potem afne guncaj , ko vidiš, da nekateri samo čakajo pojavo ” naših ” tam, da se predstava lahko začne….
Tukaj smo zadovoljni drug z drugim, tudi tukaj si lahko marsikaj pomagamo, zakaj hoditi tja ? Ko pa vemo, da slej ko prej eden od nas nabaše na mino tam, drugi ga bo šel logično branit, in zadeva se bo začela ostrit. Tega nam ni treba in pika , če smo tu zadovoljni. Nisem pristaš spreminjanja nickov, svojega nisem, ko sem se vmešala med mikija in lisičko, samo če že moraš sodelovati v njihovih debatah, pa veš kako stvari stojijo, zamenjaj ga….Včasih žal v življenju, ne moreš vedno trmasto riniti z glavo skozi zid. Se moraš tudi prilagajati, če vidiš, da ti grozi nekaj kar je slabo za tebe, boš pa menda uporabil pamet, in skušal potegnit ven nekaj, kar je sicer še vedno slabo, vendar manj slabo od tistega, kar ti je grozilo na začetku…
Madona, evo, saj sem rekla , upam, da sem razumljiva, je težko tole pisat, bi lažje povedala.
Pa da veste, nikomur ne lezem v rit. Nisem nikomur nikoli, vsakemu povem kar mu gre na lep način, ker sem mnenja, da lepa beseda, lepo mesto najde. Jasno pa mi tudi je, da se vsi ne znajo pogovarjat prav strpno, nekateri celo mislijo, in izhajajo le iz tega, da so pač nekaj več….
Zdaj razumem tudi Primoža, ko se mu zdi neumno, da je na koncu on kregan, ko pa nam daje tu peskovnik v katerem se lahko igramo in zanj on plačuje pesek iz lastnega žepa, kolikor je meni osebno znano in sem imela možnost videti kako deluje…..med.over.net…..
Razumem pa tudi nas, ko imamo vsi isti občutek, da nas stalno krca in krega, samo mi je rekel, da temu ni ravno tako, da tudi beseda sranja, ni bila namenjana kot označitev našega foruma. Saj pravim, pisane besede si včasih morda res ne znamo prav razložiti, lažji je pogovor v živo…
Ja, tu na tem forumu, se je stkalo toliko lepih prijateljstev, zato mi ni vseeno kaj bo….Sama sem mnenja, da je potrebno obdržati to, kar imamo, kar nas je pravzaprav spravilo ” skupaj “. To smo dobili, to je zdaj naše. Dobili bomo še več ! Res je naše no, pa nad nami je šef, kao bog. Ampak če ne drugi, bom jaz osebno temu ” bogu ” odpirala oči, pa če je potrebno, me bo sanjal tudi ponoči, samo odslej bo točno vedel kdo in kje in s čim, bo začel delati sranje!!! Kakor tudi bo moral poslušati drugače misleče, vedno se ne bomo vsi strinjali, ampak našli pa le bomo en ” kompromis “.
Tudi sama sem prej, pred leti vedno rekla, ma kaj me bo kdo zafrkaval, pa nič, če ne dobim tega ali onega….
Zdaj ne mislim več tako, za vsako stvar se nekako borim in trudim in skušam razumeti, pa se prilagajati, predvsem pa skušam ostai in biti razumna……sploh pa v primeru, ko te hoče v bistvu uničiti ena perjad, ki upam, da se nikoli več ne pojavi s svojimi privrženci vred.. Takim, pa res ne morem dovoliti, da obvladajo svet…..tako ali drugače……
Zdaj pa še tole. Lahko je it na drugi forum,samo tam tudi pridejo še drugi, in predstava se lahko nadaljuje še z hujšo težo. Tu smo vajeni drug drugega. Točno vemo kdaj kdo pride in prižge lučko, in kdaj pride naslednji, ki jo bo ugasnil. Vrata imamo odprta, ključ je v ključavnici, če pride nezaželjeni, mu ne bomo več odpirali… Sami smo, kot doma, lepo pospravljeni tukaj. Meni je lepo. Dihamo drug z drugim, čutimo drug z drugim, našle smo se sorodne duše, pa dajmo no hudiča, držat to kar imamo…Saj pravim, ni vedno vse tako vroče kot se skuha.
Dejstvo pa je, da nikoli več ne bom dovolila, kolikor je v moji moči, da bo stvar šla tako daleč, da bo nekdo tako grdo žalil mojo prijateljico. Res sem naredila narobe, da nisem reagirala takoj. Sem pač računala na to, da bo Primož uvidel nesramnost tega fanta. No, pa ni bilo tako, zdaj bo drugače..Svoj dom moramo čuvat sami…..
Toliko, jaz ne grem brat še enkrat tegale. Da ne bo nesporazuma, če kaj ni jasno me vprašajte, pisala sem tako kot nekako čutila in mislila. Pa ne zdaj narobe razumeti mojega poziva, da se zadržujete tle v gmajni. Situacija je taka ljudje, dajte premislite o tem. Vsi imate pravico pisati kjer hočete, samo premislite pa, da vsi ne mislijo enako kot mi tukaj, pa komaj čakajo , da se začne cirkus, zaradi katerega potem mi lahko nastradamo………
Tako ! Prosila bi vas, da vse ni in ne bi bilo zaman ! Že zato ne, ker smo odrasli in razmni ljudje! Zatorej vrnimo se v gmajno, ne pogrevajmo več te čorbe ( storilec bo že dobil po parkljih, upam ), pa uživajmo naprej.
Saj v zakonu so tudi dobri in slabi časi, pa se na koncu vse lepo uredi, no, vsaj mislim, da že mora biti tako.

Evo rešujem vas moje pisarije!
Vsem lep dan trezen in pameten razmislek, pa dajmo očuvajmo to, kar imamo !

Lp, Jana

Lep pozdrav Vsem skupaj !!

Žal mi je ,ker se nisem mogel že včeraj udeležiti , in sedaj pa da pišem za nazaj in dajem osebno mnenje za vsakega posebej , ne niti ne vem če koga to zanima ,in mislim da je brezveze.
Želel ,bi pripomniti samo to kar pa velja za vse (ki smo se spoznali preko tega foruma in tudi obdržali medsebojne stike ) , ob vsakršnih takih ali podobnih izspadih – se naše prijateljstvo ŠE BOLJ POVEČA in JE ŠE MOČNEJŠE.
Sašo – da si koga izgubil – NISI !!. Prijatelja IZGUŠ zmeraj na SVOJO VOLJO !!

Filozofirati ne mislim ,ob enem nerad pišem dolgih possov , vem samo to da sem tudi jaz srečen da poznam ljudi , IN SE JIM Z VESELJEM JAVIM , ODPIŠEM ALI SESTANEM !!
Zato Vsem en VELIK Cccccccmmmmmmmmooooooookkkkkkkkk , kljukam pa ŠAPA!

Adam »Štumpantl«

. upsss, kaj vidim, heheheheehe

Ja, Štumpi, tudi ti znaš prekositi sam sebe , lepo si napisal !!

lp, Jana

Ježek tule se pač moram strinjati s teboj , z vsem kar si napisal.
Zdaj zakaj nosi naš forum tako ime ? Mislim, da zato, ker je v bistvu med..over.net medicinski forum, pa je ta naša gmajna le dodatek, ki za medicino ni toliko pomemben, čeprav se tudi na tem forumu zdravimo . Vesela bom, če nam ostane tako ime kot je, brez dodatkov s strani kogarkoli. Vse ostalo sem napisala spodaj !

lp, Jana

AMEN!
Meni kot novoprišleki je razumljivo in jasno . Torej prebivalci te gmajnice , prihaja pomlad , vrzite staro slamo in iztrebke iz brlogov in prezračite prostore . Globoko vdahnite . Čutite ? To je živjenje . Takšno je bilo prejšnjo pomlad , enako ali vsaj podobno tej prihajajoči . Upam , da boste ostali vsi , da se noben ne bo selil na “sever “(ali jug ).Srečno in lep dan .
ČAO
paty

paty

Opazam, da so barikade med forumi vedno visje. Najbolj zalostno pri tem pa je, da se pustite sprovocirati “vemo komu”.

Kje se bo kdo oglasal je vsekakor svobodna odlocitev, ceprav sem jaz razumela, da naj bi bil to forum za priloznosti tjavendanovskega cveka (ni misljeno slabsalno!!!!!) oni pa bolj resen, ceprav je jasno, da se bodo raznovrstne teme pojavljale tu in tam.

No, sedajle se res strinjam s Sasom. Upam pa, Jana, Marija, Jani in ostali, ki letate sem in tja, da ne boste zares postavili se visjih barikad.

In nehajte ze s tem, da ste neko izgnano ljudstvo in s to ze kar prehudo obcutljivostjo!

Se tole bi omenila – jaz odgovarjam v glavnem na temo in ne na cloveka.

Zaradi Primoza in vseh nas – ali pa nas in vas, ce je to komu lepse – Pipi

Včasih, ko se pripravlja na nevihto in se zdi, da bo močno grmelo, je bolje ostati na suhem in varnem, in ne iti ven !

Hej, Pipi, lepo, da si se oglasila!

lp, Jana

Ustavi konje stop

New Report

Close