Stop maskam v šolah vodi v smrt kronično bolnih domačih
Dajmo najprej par osnov razčistit: maske preprečujejo virusu ravno toliko kot golovska mreža muho. Preprečujejo pa da kapljice ostanejo znotraj maske. Torej samo en del možnosti prenosa.
Zdaj pa druga plat – maske v razredih so obvezne. Kako potem otroci pojejo malico ali kosilo? Ja, tako da jo snamejo. Kar pomeni da so brez tako v razredu kot v jedilnici, kjer jih je še več na kupu.
Nošenje maske v šoli ima več slabosti kot pozitivnih učinkov.
Zdaj pa k tvoji dilemi – obstajajo ljudje, ki nimajo delujočega imunskega sistema. So redki. Njihova dolžnost je, da se zaščitijo maksimalno. Kar pomeni, da če se jim zdi šolanje tako ogrožajoče, naj otroka šolajo od doma. Prav tako naj otroci ne hodijo v vrtce. Kako pa rešijo s partnerjem, ki hodi v službo se mi pa ne sanja. Ampak to očitno za nobenega ni problem, ker se o tem ne govori. Najbolj kužni so samo otroci.
Najbolj smešno se mi zdi, da sami zase ne naredite vsega kar bi lahko, a hkrati to zahtevate od drugih.
[/quote]
Nobene, prav nobene pravice nimaš hoditi naokoli nezaščitena in okuževati druge! Ne veš, če imaš covid, zato moraš preventivno nositi masko! Moraš, ker imamo VSI pravico do zaščite pred covidom.
4. člen zakona o nalezljivih boleznih pravi takole: Vsakdo ima pravico do varstva pred nalezljivimi boleznimi in bolnišničnimi okužbami ter dolžnost VAROVATI SVOJE ZDRAVJE IN ZDRAVJE DRUGIH pred temi boleznimi.
ne morete izbit iz glave uradno verzijo o virusu nikakor ne?
Res žalosno…
je toliko teško?
https://www.youtube.com/watch?v=3ROqDzdFfr0
Ne bodi nesramna. Moj komentar je bil povsem korekten – in če še enkrat vdihneš, realen. Za cepljenje nismo ki rpavi naslov .. Se pravi, pricakujes v nedogled ves svet zaprt zaradi sebe? In ti ostalim ocitas sebicnost…
[/quote]
Saj pravim, da so večini ljudem mediji in politična golazen oprali možgane ter jih prepričali, da so vsi, ki se ne strinjajo s psihopati, egoisti in teoretiki zarot, ki ogrožajo obstoj družbe.
Že od vsega začetka tega natega, fašistični mediji širijo takšno propagando ter gonjo proti vsem, ki si upajo podvomiti v njihovo plandemijo.
Na žalost je dovolj butastih ljudi, ki so jim nasedli in se jih dejansko zlorablja v korist fašističnih korporacij.
Ne moreš primerjati gripe s covidom, no! Kolikokrat ti bo to še treba ponoviti? Boš res razumela šele, ko boš ti zaradi covida na respiratorju? Pri tebi so starpi izpustili lekcijo o empatiji, zdaj imaš pa težave.
[/quote]
Kako da ne? Po gripi sem imela kot komplikacijo hudo pujačnico, z vročino nad 40, zaradi vročine sem bledla, ležala 3 tedne in bila potem še nekaj časa fuč, čeprav sem bila mlada in sicer zdrava. Kovid se me ne prime, čeprav delam v okolju, kjer bi ga lako dobila. Zato bo zame gripa vedno veliko hujša bolezen kot kovid.
Si ti sočustvovala z mano, ko sem se takrat borila za življenje? Sočustvuješ z ljudmi, ki se jim je zaradi ukrepov zrušila prihodnost, ki so izgubili dohodek ali celo delajo samomore? Zatakni si svoje floskule nekam.
Kako da ne? Po gripi sem imela kot komplikacijo hudo pujačnico, z vročino nad 40, zaradi vročine sem bledla, ležala 3 tedne in bila potem še nekaj časa fuč, čeprav sem bila mlada in sicer zdrava. Kovid se me ne prime, čeprav delam v okolju, kjer bi ga lako dobila. Zato bo zame gripa vedno veliko hujša bolezen kot kovid.
Si ti sočustvovala z mano, ko sem se takrat borila za življenje? Sočustvuješ z ljudmi, ki se jim je zaradi ukrepov zrušila prihodnost, ki so izgubili dohodek ali celo delajo samomore? Zatakni si svoje floskule nekam.
[/quote]
Kje pa je gripa?
Gripa je covid.
Gripa je pucanje , čiščenje organizma od strupov.
Covid =gripa (katera je izginila) = čiščenje organizma.
Delaj na svojem zdravlju, verjetno se z nečim zastrupljaš če ti se pogosto to ponavlja.
Bejži od farmaceutskih “kemij”, umetne hrane in morja frekvenc. (wifi), mesta so strup.
Strup pomeni (virus).
Jej samo sezonsko, in gibaj se dovolj.
To je vse kar je za naredit.
Cepljenje je itak največje ZLO.
Le d atoti slepci ne vidijo, ker so pač blesavo zmedeni, zavedeni.
Poznam eno, kolegica v bistvu, ki je bolna in je kovid za njo resna groznja, v bistvu vsak prehlad je za njo groznja.
Vsako leto je zime prezivela doma, delala od doma partner tudi, no, ne cele zime, tisti cas, ko je bila gripa najbolj na udaru, v sluzbi je v pisarni sama, ce gre med ljudi, si od septembra do maja daje gor masko.
Nikdar ni zahtevala posebne obravnave, le mi, ki vemo za kaj gre, se ji izognemo, ce smo prehlajeni ali sumimo, da smo na meji prehlada.
Ona tako zivi ze vsaj 10 let, verjetno vec.
Kje pa je gripa?
Gripa je covid.
Gripa je pucanje , čiščenje organizma od strupov.
Covid =gripa (katera je izginila) = čiščenje organizma.
Delaj na svojem zdravlju, verjetno se z nečim zastrupljaš če ti se pogosto to ponavlja.
Bejži od farmaceutskih “kemij”, umetne hrane in morja frekvenc. (wifi), mesta so strup.
Strup pomeni (virus).
Jej samo sezonsko, in gibaj se dovolj.
To je vse kar je za naredit.
Cepljenje je itak največje ZLO.
Le d atoti slepci ne vidijo, ker so pač blesavo zmedeni, zavedeni.
[/quote]
Tisto gripo sem imela v eni prejšnjih pandemij. Od takrat je minilo že precej časa in od takrat ne zbolim več. Zdi se mi, kot da je takrat med gripo in pljučnico moje telo zgradilo zelo močan imunski sistem. O tem sem se pogovarjala z zdravnikom, ki pravi, da je možno, da sem zdaj imuna na tovrstne bolezni. Ne vem pa, če so delali kakšne raziskave na prebolelih s hudimi oblikami in kasnejšo imunostjo. Meni je zadosti, da se v vseh letih od takrat nisem nalezla ničesar.
Ne moreš primerjati gripe s covidom, no! Kolikokrat ti bo to še treba ponoviti? Boš res razumela šele, ko boš ti zaradi covida na respiratorju? Pri tebi so starpi izpustili lekcijo o empatiji, zdaj imaš pa težave.
[/quote]
Obolevnost in smrtnost sta v bistvu zelo primerljivi med gripo in kovidom!
Aprila 2019 je bilo objavljeno, da je zaradi gripe v treh mesecih umrlo 160 ljudi in nekaj 1000 hospitaliziranih zaradi gripe.
Obolevnost in smrtnost sta v bistvu zelo primerljivi med gripo in kovidom!
Aprila 2019 je bilo objavljeno, da je zaradi gripe v treh mesecih umrlo 160 ljudi in nekaj 1000 hospitaliziranih zaradi gripe.
[/quote]
Rabim kaj dodati?
Nobene, prav nobene pravice nimaš hoditi naokoli nezaščitena in okuževati druge! Ne veš, če imaš covid, zato moraš preventivno nositi masko! Moraš, ker imamo VSI pravico do zaščite pred covidom.
4. člen zakona o nalezljivih boleznih pravi takole: Vsakdo ima pravico do varstva pred nalezljivimi boleznimi in bolnišničnimi okužbami ter dolžnost VAROVATI SVOJE ZDRAVJE IN ZDRAVJE DRUGIH pred temi boleznimi.
[/quote]
Jaz ščitim sebe nič bat. Očitno dovolj uspešno, ker še nisem zbolela. V bistvu že leta ne.
Drugače pa -česa ne razumeš? Maske in cepiva te ne bodo rešila pred virusom. Če so maske res tako učinkovite zakaj je ne nosiš. Imej jo gor 24 ur na dan in jo menjaj na 2 uri. In to zahtevaj tudi od vseh svojih bljižnjih. Boste po tvoji logiki zaščiteni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ne gre? Zakaj ne, saj si dolžna ščitit sebe in druge? Saj vem, veliko lažje je drugim diktirat kaj naj delamo.
In avtorica ni čisto nič boljša od tebe. Hudo je če si tako hudo bolan kot piše da je. Ne naredi pa nič za svojo zaščito, samo na druge želi vplivati s čustvenim izsiljevanjem. Čisto vsem, ki so hoteli med letom prešaltat na šolanje od doma so ugodili. Zakaj njeni otroci še hodijo v šolo?
Jaz ščitim sebe nič bat. Očitno dovolj uspešno, ker še nisem zbolela. V bistvu že leta ne.
Drugače pa -česa ne razumeš? Maske in cepiva te ne bodo rešila pred virusom. Če so maske res tako učinkovite zakaj je ne nosiš. Imej jo gor 24 ur na dan in jo menjaj na 2 uri. In to zahtevaj tudi od vseh svojih bljižnjih. Boste po tvoji logiki zaščiteni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ne gre? Zakaj ne, saj si dolžna ščitit sebe in druge? Saj vem, veliko lažje je drugim diktirat kaj naj delamo.
In avtorica ni čisto nič boljša od tebe. Hudo je če si tako hudo bolan kot piše da je. Ne naredi pa nič za svojo zaščito, samo na druge želi vplivati s čustvenim izsiljevanjem. Čisto vsem, ki so hoteli med letom prešaltat na šolanje od doma so ugodili. Zakaj njeni otroci še hodijo v šolo?
[/quote]
Ne samo sebe, tudi druge si dolžna ščititi po zakonu. Nimaš samo pravic, ampak tudi dolžnosti in odgovornost do drugih, dokler živiš v družbi. Če tega nisi sposobna, pojdi živet na samoten otok.
Meni je oče umrl zaradi raka, ko mi je manjkalo slabe 3 mesece do 10 let. Vsak dan se spomnim nanj, ker sva si bila zelo blizu, ker je do bolezni kot mama skrbel zame. Ampak, toliko sem še objektivna, da razumem, da se zaradi enega bolnika svet ne more in ne sme ustaviti, ker svet sloni na močnih, ne na šibkih. Danes vlada moda egotističnega samopomilovanja in čustvenega izsiljevanja, in vsako stvar izkoristite za to, da ljudem nabijate krivdo. S tem boste pri ljudeh slej ko prej izzvale samo še odkrit odpor. Pri meni ste ga že.
Otroka naj avtorica teme pošlje k meni, da mu povem, kako se počutiš, ko greš po starševi smrti prvič spet v šolo, da boste že nehale izrabljati take teme za napad na ljudi, ki si želijo samo to, da se svet vrne v normalo.
Evo, zdaj pa naj bo po tvoje. Tole kar se dogaja, ni nič drugega kot naravna selekcija. Najboljši bomo preživeli. Tako, da če ste nesposobni služit denar v dani situaciji, imate kup kreditov in nič za jest, potem je prav, da crknete, ker ste enostavno nesposobni preživeti. Ne umirajo od nekdaj tisti s slabim imunskim sistemom, ampak nesposobni!
Kako se ti to sliši? Super ane.
[/quote]
Malo si zaostala. Ffp2 masko lahko nosiš 8 ur, kar je dovolj za en šiht. Nekje do 20x jo lahko celo opereš. Če si torej nabaviš 5 mask in recimo da jo nosiš v službi, jih imaš za 100 dni. Ostalo se pa ogibaš bolj obljudenim krajem. Ne gre za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščito, ampak za zmanjšanje možnosti okužbe. Še čudno, da se ne javijo vse ženske, ki so zanosile kljub kontracepciji in začele okol razlagat, da kontracepcija itak ne deluje. 😛
Jaz pač nosim masko in verjamem, da sem se s tem vsaj 5x ognil okužbe. Ja, tako je, 5 ljudi mi je v roku 3-5 dni po druženju sporočilo, da imajo covid in da naj malo pazim. Pomojem, da maska vseeno deluje.
Evo, zdaj pa naj bo po tvoje. Tole kar se dogaja, ni nič drugega kot naravna selekcija. Najboljši bomo preživeli. Tako, da če ste nesposobni služit denar v dani situaciji, imate kup kreditov in nič za jest, potem je prav, da crknete, ker ste enostavno nesposobni preživeti. Ne umirajo od nekdaj tisti s slabim imunskim sistemom, ampak nesposobni!
Kako se ti to sliši? Super ane.
[/quote]
Nikjer ni rečeno, da boš ravno ti preživela. Lahko te jutri infarkt, a te zaradi korone ne bodo uspeli še pravočasno obravnavati, lahko se spotakneš, padeš, si zlomiš nogo in dobiš strdek, pljučno embolijo in lep nagrobnik, ker se ti zdravnik zaradi korone ne bo mogel posvetiti, ali pa pade diagnoza raka na želodcu, ki ga ne bodo niti poskušali zdraviti, ker so koronski pacienti bolj pomembni od tebe. Lahko boš zgubila službo zaradi verižne reakcije, ki bo posledica ukrepov proti koroni, prihranke boš porabila, stanovanje, ki ga oddajaš, tudi, za socialke bo zmanjkalo, ker bo šel ves denar za korono in boš stradala do smrti. To se v svetu že dogaja in ni izključeno, da ne bo en dan doseglo tudi tebe, vsa zaradi svete korone Da boš umrla ravno zaradi korone, je bolj majhna verjetnost. Kako se pa tebi to sliši? Tudi super, ane?
[/quote]
OMG .a res obstajate take ovce???? Pejt se cepit, daj si gor 10 neprodušnih mask in še gas masko nas normalne pa pustite debili na miru.
Ko pa prebereš te komentarje, je jasno, da je svet povsem zabredel. Prav slabo mi je postalo. Ljudi, ki jim zaradi bolezni grozi, da ne bodo tegale sranja preživeli, zmerjate, da so egoisti, sebičneži in da je prav da umrejo, ker je to pač naravna selekcija? ena je šla celo tako daleč, da je bolni materi rekla naj pošljejo njenega sina k njej, da mu bo pojasnila, kako je iti prvi dan v šolo potem ko ti umre straš?! Pa kaj a ste vi izgubili kompas? Sram me je namesto vas.
Vidim, da se je vmes javil avtoričin mož, ker se je doma nekaj zgodilo zarad te objave. Sicer dvomim, da je mogoče, a da bi vam le potrkal na vrata 🙁