Najdi forum

Stopala

Ima katera od vas probleme z izrascenimi kostmi na stopalih? Kako se da izrascanje prepreciti, blaziti, zdraviti?

Hvala

Kolikor vem, se ga preprečiti ne da, mislim, da je to tudi malo dedno. Omiliš ga lahko tako, da nosiš udobne čevlje, nikakor pa ne ozkih in špičastih (čeprav so zadnje čase ful moderni).
Odstraniti se pa da samo z operacijo.

Tudi jaz imam probleme in žal mi ne preostane drugega kot udobni čevlji…glede oparacije sem pa slišala, da zna bit rizična, ker so te kosti povezane s hrbtenico in še zraste ti lahko nazaj….

Tudi jaz imam tovrstne težave. Rešujem jih z nošenjem širokih, udobnih čevljev. Tu pa nastane problem. Kajti obrnem vse trgovine v Ljubljani, pa še vedno ne dobim udobnih čevljev. Ali mi kdo lahko kaj svetuje?
Drugače pa vem, da obstajajo nekakšni pripomočki, ki proces samo zadržujejo, preprečiti pa ga tako ali ne morejo (vsaj pri meni ne, ker je bolezen dedna). Obstajajo torej dnevni in nočni. Ti nočni so kot nekakšna frača in stanejo nekaj več kot 3000 sit za eno nogo!
Nameravam si jih v prihodnje kupiti.
Ali ima kdo kaj več izkušenj?
LP, Anina

Jaz sem dobila takle odgovor na vprasanje na forumu:

Mogoče s hojo po prstih, vajami z žogo in zuporabo posebnih lepilnih trakov, ki “vlečejo” prste v drugi smeri, kar lahko dobite v trgovini z ortopedskimi pripomočki ali pri ortopedu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Je katera ze preizkusila?

Ho!
Poskusi vprasati se na istem vebu-klinicne stroke- fizioterapija. Kolikor vem, obstajajo prav dolocene masaze problematicnih sklepov, ki pa se jih naucis v nekaj minutah in jih potem pridno izvajas.

New Report

Close