Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis ŠTOPARSKI VODNIK PO GALAKSIJI

ŠTOPARSKI VODNIK PO GALAKSIJI

Če je kdo že prebral knjigo,naj kar začne….ali je nujno da čakamo do 1.julija…..

Kaj si tako nestrpen? Če smo napisali 1.julij, naj to drži.

zamislil sem se nad seboj in ugotovil,da sem res nestrpen….
Kaja,sprejmi prosim moje opravičilo…..upam da nisem preveč zmotil tvojega duha….

Za Douglasa Adamsa sem prvič izvedel, ko nam je Irena zaupala, da je žalostna, ker je odšel od nas naprej po Galaksiji.

Tiste sončne nedelje brez oblaka, 24.6.2001, sem se popoldan spomnil Sasinega nasveta, naj vendar grem že enkrat na sonce in iz svoje sobe odpotoval s Štoparskim vodnikom po Galaksiji in ležalnikom pod roko na vrt Novakove vile, pet minut hoda od tega stola in zaslona, pred katerim prebivam. Zleknjen na soncu sem približno ob 18:30 ugotovil, da je prevroče in se napotil v senco.

Tam so bili izpolnjeni vsi galaktični pogoji, da sem v miru prebral tretje poglavje, o Fordu, Arthurju, točaju in koncu planeta Zemlja, žrtve hiperprostorske obvoznice v okviru načrta za razvoj zunanjih predelov Galaksije. Ob vzdušju v gostilni in točajevem pozivu: “Še poslednja naročila, prosim.”, sem moral, vsej resnosti položaja navkljub, dušiti svoj smeh, ker sta na sosednjem vrtu dva para najlepših poznih srednjih let igrala tarok, jaz pa sem bil na vrtu čisto sam. Če mi je ušel kakšen glasnejši smeh, sem ga poskušal prikriti s pokašljevanjem, kolikor se je pač dalo…

V solzah od smeha sem ob misli, da je človek, ki je pisal take stvari, odšel od nas, tudi jaz postal malo otožen…

medved (galaksija) lisico….lisica zajca…….zajec žabo……žaba muho…….muhe(zemlja) niiiiiiiiiii……………………………levo in desno,gori in doli pa je vse polno intrig,svinjarij,kurbarije,svinjarije,povzpetnikov,postopačev,lenuhov,ritoliznikov,delomrznežev,neodgovornih birokratov,funkcionarjev,politokov,poslancev…..samih odgovornežev…..kaj pa vem,vse polno metafor,vse polno podobnosti s svetom v katerem….na katerem živimo……….bljak…….Marička,natoči še en glaž,danes sije sonce……kaj vem kaj bo jutri……….

Jože, ne obupuj. Še je upanje. Tudi če naši in svetovni megaši vse zavozijo, izropajo in posvinjajo nas morda poberejo kakšni vesoljski smetarji! Kakorkoli že, na zdravje!

New Report

Close