Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stopljen sladkor – karamel

Stopljen sladkor – karamel

Ke me mučisuh kašelj, bi si doma rada pripravila stopljen sladkor, da postane rjav (karamela). Ni pa mi jasno, kako ga naj nato dobim iz posode, ko se strdi.

Kako se pripravi takšen sladkor in se nalomi na kose?

če maš žajbelj skarameliziraj sladkor, zalij z mrzlim mlekom, počakaj da zavre in dodaj za malo žličko posušenega žajblja, grej še 10 minut in mlačno popij.

karamelo pa iz posode vzameš takoj ko je še zelo vroča, če zamudiš je pa težko.

karamelo zliješ na peki papir, ko stopiš sladkor, tega seveda ne puščaš v posodi…
ne vem pa, koliko bo lizanje karamele pomagalo pri kašlju…

Ke me mučisuh kašelj, bi si doma rada pripravila stopljen sladkor, da postane rjav (karamela). Ni pa mi jasno, kako ga naj nato dobim iz posode, ko se strdi.

NALIJEŠ DOMAČEGA ŠNOPSA, ko je cuker v tekočem stanju in mešaš – popiješ vrročo zmes, to vsaki dan dela moja tašča(86 let) in soseda – se vedno hecajo, da delajo na preventivi

Kot otroku mi je mama pražila sladkor in vem, da je pomagalo. Hvala za nasvet, ga zlijem na peki papir.

karamele oziroma pitje karamelnega mleka “zmehča” kašelj,
izkašljevanje je lažje in to je to-staro zdravilo

Takole ga je meni delala stara mama – brez žajblja. Karameliziran sladkor zaliješ z mlekom in počakaš, da se sladkor raztopi.
Se spomnim, da sem včasih namenoma mal kašljala, da bi mi tole nardila, ker mi je blo tako dobro (fajn sladko!).

Uh, to mora biti grozno nezdravo.

Ja, ja, moj dražeč kašelj je pa zelo zdrav.

Ja, ja, moj dražeč kašelj je pa zelo zdrav.[/quote]

Heh, vsak po svoje. To je kot bi jedla cukr na žlico, oz. še slabše, ker ga še prej pražiš. Naj ti tekne.

Ena varjanta je, da stpiš sladkor, ga zaliješ z vodo, dodaš mal limone (pa šnopc), piješ kot čaj

Otroci imajo radi sladkor zalit z mlekom (karamelino mleko)

Če boš pa lizala samo karamelo, bi pa tudi jaz priporočala, da dodaš žajbelj (lahko narediš močan čaj in zmešaš dve žlički (precejenega) med karamelo. Pa na peki papir. Lahko narediš lizike 🙂

Sigurno je tole bolj zdravo kot vse tiste kemikalije, ki jih kupimo v lekarnah….in veselo papamo, ker baje pomaga…. zelo dobro pomaga črna redkev in med…preverjeno v 2 dneh nehala kašljat…. pa veliko zdravja

Ja, črna redkev in med bolj pomagata proti kašlju, karamelno mleko pa jaz pijem pri bolečinah v grlu.

New Report

Close