Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stopljena čokolada za preliv

Stopljena čokolada za preliv

Katero čokolado uporabljate in kako jo stopite? Za preliv po pecivu.
Je tudi Milka OK ali pa mora biti jedilna čokolada?

Za preliv je bolj primerna čokolada za kuhanje, tudi cenejša je in lepše se obnaša. Nisem še nikoli uporabila milke, tako da v sili mogoče gre tudi z njo. Jaz jedilno čokolado nalomim v nizko teflonsko posodico dodam malo mleka, res malo in jo na šibkem ognju ob stalnem mešanju segrevam. Nekateri dodajo maslo, olje. Treba je probat in potem delaš tako kot ti najbolj ustreza.

cisto preprosto,cokolado das v stekleno posodo,dodas malo olja odvisno kolk imas cokolade,in das v mikrovalovno da se stopi,to v ponvici ne priporocam,ker je cokolada zelo obcutljiva

Lahko komot navadna čokolada. Meni so ene jedilne tok zanič po okusu (pa drugače sem sladkosned, vse sladko skor pojem) in pol spremenijo okus peciva. Dobre so mi od Manner, ampak drage. Jaz ponavadi uporabljam navadno mlečno čokolado, tisto najcenejšo iz Hoferja. Mlečna Milka je tud super.

Sem probala čokolado stopit z maslom, pa mi je vseeno bolje z mlekom. Na 100g čokolade dam približno pol jogurtovega lončka mleka oz. dajaš mleko po malem do željene gostote čokolade.

Manner.

Jaz pa tkole delam jedilno čokolado, malo margarine, nad soparo raztopim. Jedilno kupim ali Manner al gorenjko, kakor nanese.

Jaz ponavadi dam kar Tuševo čokolado, ker je res dobra pa še ful cenejša od kake Milke. Lahko pa poljubno daš, od mlečne do jedilne, kakor ti pač paše. Ti pa odsvetujem mikrovalovno, raje raztopi na sopari.

Helo. Kaj pa ko se sesiri. Je rešitev? To se pravi da se maščoba izloči.

New Report

Close