Stopnja izobrazbe – potrebujem pomoč
Verjamem, da je bilo na to temo že veliko rečenega, ampak se po pravici povedano ne znajdem več.
Lanskega septembra (2018) sem diplomirana na prvi univerzitetni stopnji po bolonjskem sistemu, prepričana v to, da je stopnja moje izobrazbe na tej točki VI/2., vendar me bega dejstvo, da ko brskam po Katalogu funkcij, delovnih mest in nazivov Ministrstva za javno upravo, svoje stopnje izobrazbe ne najdem na seznamu. Vedno se navaja le VI. ali VII.
Se torej pod šesto stopnjo štejemo vsi diplomanti višjih, visokih in univerzitetnih programov?
Tudi priloga v diplomski listini me razvršča po dveh ravneh, in sicer po ravni SOK, kjer je moja izobrazba navedena kot 7 in po ravni EOK, kjer je moja izobrazba navedena kot 6 – katera je torej ustrezna, zakaj sploh sta dve?
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.
Kopiram iz ene stare teme:
Torej še enkrat – visokošolska izobrazba (stari 3 letni program faksa in današnja 1. bolonjska stopnja) je še vedno 7. STOPNJA izobrazbe (čisto natančno VII/I), je pa tudi 6. RAVEN izobrazbe (čisto natančno 6/2). Ti je sedaj kaj bolj jasno?
Se ti še dozdeva, da vsi natančno vedo, kaj pišejo? Ja, delodajalci že, drugi pa očitno ne!
Ravni izobrazbe pa so tu:
http://www.arhiv.mvzt.gov.si/indexe600.html?id=11789
Torej če imaš staro UNI izobrazbo (ali 2. stopnjo bolonjca), imaš še vedno 7. stopnjo izobrazbe (VII/II) in tudi 7. raven izobrazbe. Če imaš pa star VŠ (visokošolski program, npr. si diplomirani ekonomist) ali 1. stopnjo bolonjskega programa, pa imaš še vedno sedmi stopnjo izobrazbe (VII/I), raven izobrazbe pa je to 6 (natančno 6/2).
In res, večina delodajalcev ima napisano v sistemizaciji še vedno stopnjo izobrazbe.