Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stopnje izobrazbe

Stopnje izobrazbe

:-)))))) Aha. Kot ti je bilo jasno, da si imela z VSŠ po tvoje šesto stopnjo izobrazbe? 🙂
Daj, umiri se in raje priznaj, da si pa vendarle izvedela nekaj novega. Ter da tista stran ni pravilna, ker bi moralo pisati ravni namesto stopnje.
Kakorkoli že, upam samo, da zaradi tega, ker je bilo tebi vse jasno, ni bil kdo oškodovan. Tvoja trma in nesposobnost priznavanja napake pa pove kaj? Da si ena hudo prijetna oseba, a ne? :-)))))[/quote]
uživaš, da nekoga zaničuješ in se dviguješ nad njim… očitno iz tvojega pisanja že zgleda tako. Za vsako napako, čeprav jo sam odkrije in prizna… samo poglej kaj ti sedaj pišeš… in napak svojih tudi ne priznaš
jaz sem sama tam priznala svoj lapsus, sama sem ga ugotovila in priznala.
Ti pa za živo glavi ne boš priznala,da si trdila, da ni bilo ravni (znotraj ene stopnje izobrazbe) po starem sistemu – pa so bile in to jasno piše tudi na linku – označene so bile ene z besedami, ene tudi s številkami…
zgoraj si sama trdila (če pišeš pod različnimi nicki), da je bil diplomant univerzitetnega študija nazivan dipl. ekonomist pa ni bil… pa tudi tega ne priznaš da je narobe – takega nepoznavanja si tudi ne bi smela privoščiti v kadrovski – ker to je lahko degradiranje nekoga z uni izobrazbo na raven vss… ker uni diplomant je bil uni dipl. ekon., siplomant vss pa dipl. ekon.
To tebi ni jasno in si vse zmetala skupaj enako kot si trdila,d a ni razlikovanja po ravneh znotraj stopenj – si tudi nazive degradirala.
kaj naj ti zdaj priznam,.da tam bi morale pisati stopnje – saj tam pišejo dejansko stopnje… za stari sistem so navedene stopnje, kot so v starem sistemu tudi veljale. Ker v starem sistemu so bile stopnje.
če pa si mislila za bolonjski sistem kot velja zdaj, pa bi morale pisati ravni in ne stopnje kot ti sedaj navajaš.
tako da glede trme in nepoznavanja, in nepriznavanja napake sebi to ogledalo nastavi in pri sebi počisti… Ti, ki si tako hudo prijetna oseba najbrž.

:-)))))) Aha. Kot ti je bilo jasno, da si imela z VSŠ po tvoje šesto stopnjo izobrazbe? 🙂
Daj, umiri se in raje priznaj, da si pa vendarle izvedela nekaj novega. Ter da tista stran ni pravilna, ker bi moralo pisati ravni namesto stopnje.
Kakorkoli že, upam samo, da zaradi tega, ker je bilo tebi vse jasno, ni bil kdo oškodovan. Tvoja trma in nesposobnost priznavanja napake pa pove kaj? Da si ena hudo prijetna oseba, a ne? :-)))))[/quote]
uživaš, da nekoga zaničuješ in se dviguješ nad njim… očitno iz tvojega pisanja že zgleda tako. Za vsako napako, čeprav jo sam odkrije in prizna… samo poglej kaj ti sedaj pišeš… in napak svojih tudi ne priznaš
Ti pa za živo glavi ne boš priznala,da si trdila, da ni bilo ravni (znotraj ene stopnje izobrazbe) po starem sistemu – pa so bile in to jasno piše tudi na linku – označene so bile ene z besedami, ene tudi s številkami…
zgoraj si sama trdila (če pišeš pod različnimi nicki), da je bil diplomant univerzitetnega študija nazivan dipl. ekonomist pa ni bil… pa tudi tega ne priznaš da je narobe – takega nepoznavanja si tudi ne bi smela privoščiti v kadrovski – ker to je lahko degradiranje nekoga z uni izobrazbo na raven vss… ker uni diplomant je bil uni dipl. ekon., siplomant vss pa dipl. ekon.
To tebi ni jasno in si vse zmetala skupaj enako kot si trdila,d a ni razlikovanja po ravneh znotraj stopenj – si tudi nazive degradirala.
kaj naj ti zdaj priznam,.da tam bi morale pisati stopnje – saj tam pišejo dejansko stopnje… za stari sistem so navedene stopnje, kot so v starem sistemu tudi veljale. Ker v starem sistemu so bile stopnje.
če pa si mislila za bolonjski sistem kot velja zdaj, pa bi morale pisati ravni in ne stopnje kot ti sedaj navajaš.
tako da glede trme in nepoznavanja, in nepriznavanja napake sebi to ogledalo nastavi in pri sebi počisti… Ti, ki si tako hudo prijetna oseba najbrž.[/quote]
Nasvet avtorici in vsem ostalim – da ne berejo ne tebe ne tvoje strani. Preberejo naj dva linka – tistega ministrstva in tega, kjer je de primerjava Fakultete za management. Predvsem pa naj ločijo stopnje in ravni izobrazbe. Ostale tvoje solate ni vredno več komentirati. 🙂

tako da glede trme in nepoznavanja, in nepriznavanja napake sebi to ogledalo nastavi in pri sebi počisti… Ti, ki si tako hudo prijetna oseba najbrž.[/quote]
Nasvet avtorici in vsem ostalim – da ne berejo ne tebe ne tvoje strani. Preberejo naj dva linka – tistega ministrstva in tega, kjer je de primerjava Fakultete za management. Predvsem pa naj ločijo stopnje in ravni izobrazbe. Ostale tvoje solate ni vredno več komentirati. :-)[/quote]
samo tebe naj berejo ane,. ki vrhunsko priznaš svoje napake – sploh to, da po starih sistemih ni bilo nobenih razlikovanj po programih znotraj posamezne stopnje izobrazbe… to sploh si vrhunsko povedala – in trmasto pri tem vztrajaš in to tvojo solato se ti zdi pa vredno trebit (pisarit) čeprav je napačna in je za brat ane… ne boš priznala, da nimaš prav, pač čeprav te tvoj lasten link demantira…

Tole je bilo objavljeno na prejšnji strani:
Mešate STOPNJE in RAVNI izobrazbe. Stara klasifikacija po stopnjah se naj ne bi več uporabljala.

Gre za različno klasifikacijo. Ravni izobrazbe so bile uvedene (mislim da) z bolonjskim sistemom (imaš jih na zgornjem linku), medtem ko so STOPNJE izobrazbe star sistem (ne najdem kakšnega pametnega linka na to temo trenutno):
Na hitro pa: 5. stopnja je srednje tehniško izobraževanje in srednje splošno izobraževanje (gimnazije)
6. stopnja: višješolsko izobraževanje
7. stopnja: visokošolsko izobraževanje – stari VS (7/0) in UNI (7/1), magisterij (7/2)
8. stopnja: doktorat
Ampak še enkrat – to je stara kalsifikacija po STOPNJAH izobrazbe, ki se naj ne bi več uporabljala. Danes se uporabljajo RAVNI izobrazbe.
Torej imaš po starem 6. STOPNJO izobrazbe in po novem 6/1 RAVEN izobrazbe.
Torej ti, ki ne znaš odnehati – takole je bilo.

a si prejšnja pod novim nickom še enkrat več…
če si za tvojo nezmožnost razumevanja – jaz vseskozi in zdaj to že nevemkolikič ponavljam pišem, da sem komentirala star sistem – ne novega bolonjskegga in ne tega kateri se zdaj uporablja. Bo šlo?
in v tem, ki sem ga komentirala imam prav, da so bile tudi znotraj sedme stopnje razlike in so bile tudi označene – ne pa da me hočete prepričati,da teh razlik ni bilo. To vseskozi zdaj govorim… in tudi ti jasno označuješ te razlike zdaj… zakaj torej si prej pisala,da znotraj ene stopnje ni bilo ravni po starem sistemu – če so bile in imam to vseskozi prav in to vseskozi zagovarjam in pišem tolikokrat…
očitno tud ti ne odnehaš – samo,da si hinavska in se zakrivaš pod različnimi nicki potem pa drugim, ki se ne skrivamo, očitaš neko trmo in da ne znamo odneghati – sebe, ki pa ravno tako ne nehaš, pa skriješ za različnimi nicki… hinavsko, grdo in podlo.

Hudo! :-))))))

Ženska, si ti diplomo VS kupila, pa ti niso prav povedali katere stopnje je? Hej, hotela si 6. stopnjo, dobila pa si gratis 7. :-p
Ohja, takle mamo…..

Višja šola ponavadi traja 2 leti in je 6/1.
Uradno EU klasifikacija pozna samo 6, ki je enaka 6/2.
6/1 je uradno 5 in pomeni nadaljevanje srednješolske izobrazbe.

Dobro jutro. Kaj si pa ti pravzaprav hotel povedati? :-)))

Lep pozdrav vsem,

ravno pregledujem stran z stopnjami izobrazb, namrec letos sem diplomiran in sicer na visji strokovni soli, sedaj imam naziv inzenir mehatronike. Ce sem prav razbral iz debate tukaj je to stonja 6/1, je tako?

Kaj vam ne piše na diplomi, kakšno stopnjo raven ali karkoli že, imate? Meni piše.. Vsak resna izobraževalna ustanova napiše jasno, kam ta izobrazba sodi. Kam ste to hodili, na vaško kvazi šolo??

Hmm, morda smo pa nekateri zaključili izobraževanje že pred leti – in naziv na diplomi ne velja več – no velja, ampak je uradno zdaj dugačen. So pri spremembi ponudili, da si lahko plačamo izdajo nove diplome s “popravljenim” nazivom.

Podelitev diplom imamo naslednje leto, tako da koncne diplome v rokah se nimam. Trenutno sem dobil le potrdilo da sem uspesno opravil diplomski izpit po izobrazevalnem programu visje strokovne izobrazbe INZENIR MEHATRONIKE.

New Report

Close