Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek štorkljin ugriz…

štorkljin ugriz…

Zanima me, kdaj ponavadi ta reč izgine? Naš skoraj šestmesečnik ga ima na zatilju in je kar velik rdeč flek. Upam, da bo izginil… Kakšne so vaše izkušnje? Na veki ga že skoraj nima več, ta je pa kar vztrajen…

moja nečakinja ga ima med obrvmi….ko je bila majhna se ji je zelo videl…sedaj pri sedmih letih praktično ni več viden (moraš prav od blizu pogledat pa še to se moraš res potrudit in moraš vedet…)

Tudi naša 6 letnica ima še vedno na nosku štorkljin ugriz samo se ne pozna več prav veliko

Od česa pa to pride?

Čudno se mi zdi, da imajo vsi otroci tale štorkljin ugriz na čelu in zatilju. Naključje ali prsti porodnih babic?

moja sestra ga je imela na veki in je enkrat na sprehodu en gospod ustavil mojo mamo in ji rekel, da naj ji spira z materinim mlekom….in je res pomagalo…mogoče bi pa res pomagalo tudi vam

čudežne lastnosti materinega mleka ali pa je madež izginil sam od sebe? meni je patronažna lepo povedala, da so v mat.mleku tudi raznorazni mikroorganizmi in zato ni primerno, če z njim novorojenčku mažemo oči. naš štorkljin ugriz na veki je izginil v pol leta.

---------- le vent nous portera...

babice nimajo s tem nič. to pride zaradi pritiska sramne kosti na otroka med nosečnostjo

Naš ga tudi še ima. star 4 leta. čE MU JE VROČE, ALI SE RAZBURI, JE ZELO VIDEN, DRUGAČE PA…no, malo manj, ampak vidi se. meni so rekli, da je zato, ker se je pri porodu fejst ‘matral’ in pritiskal ob moje kosti…saj je res, so ga nekaj obračali…potem pa čez 8 ur naredili carski rez.
Imel ga je tudi na veki, ampak ta je bil mali, in je kar hitro izginil.Ta na čelu pa je velik (dolg čez celo čelo, širok pa okroh 1-1,5 cm
Upam, da mu bo sploh kdaj izginil…čeprav meni je itak najlepši..z ali brez

Pediatrinja je pri nas rekla, da izgine v 6 mesecih po porodu. Izginil je po 7, nekaterim pa ne nikoli.

Rodila sem s carskim rezom, tako da babice res niso imele nič pri njem. Upam, da bo izginil, bolje pozno kot nikoli…

Toncka

Moj mož ga ima na zatilju še vedno. Star je 37 let…

Nekaterim tudi ne izgine, ponavadi pa res traja vsaj pol leta. Pa tudi če ne izgine – hvala bogu, da je samo to.

Jaz sem stara 31 let, pa me to že vse življenje muči.Po dveh porodih je še bolj viden. Imam ga pa po sredini čela in je res zelo viden.

Kako pa to izgleda? Sem pogledala na najdi si in google – med slike, pa mi nič ven ne vrže. Se temu še kako drugače reče?

Pa to je takšna rdečinica, rdeč madež na koži. Če bi jo videla, ne bi vedela, da gre za “štorkljin ugriz” ampak bi mislila, da je kak izpuščaj, alergija … Moja hči ima na zatilju in ji lasje zakrivajo, tako da se ne vidi. Stara je 7 let. Pa je pediatrinja tudi rekla, da bo izginilo v par mesecih.

vtipkaj
birth mark sami niso vse slike štrokljini ugriz!

hemalgiom je imela moja hči napisano na izvidu.Pri enem letu je bil še viden na koži trebuha, z leti in rastjo pa je zbledel in ni več sledi.

Naši se še pri dvajsetih pozna, kadar se “razpizdi”. Ga je pa tudi sicer (v bolj mirnem obdobju) imela vidnega kar lepo število let (mislim, da nekje do konca osnovne šole).

http://www.yourdailymedia.com/media/1154711345/Huge_Birth_Mark

New Report

Close