Stradivarius – jezna
Mogoče mal brezvezna tema in izkušnja za nekatere, ampak jo vseeno moram deliti z vami.
Danes gledam tam črno bundo – malo daljšo, s pasom, ki ga ni bilo poleg. ( imeli so samo še eno bundo v črni barvi, pri kateri se je pas izgubil, druge so bile vse rjave). No, ker se mi je bunda res dopadla, bi jo kupila tudi takšno, brez pasa in bi sama dokupila podoben pas. Ampak sem pričakovala nekaj popusta, glede na to, da bunda ni popolna.
No, mi je prodajalka hladnokrvno odgovorila, da mi popusta žal ne dajo in naj si posebej kupim še pas, ker imajo ravno znižane. No, to se mi je tako zamalo zdelo, da sem pustila bundo in šla.
Zdaj mi je malo žal, ker se mi je res dopadla, ampak po drugi strani me je blazno motil njen odnos. Pa saj nisem pričakovala velikega popusta; gre se za odnos in princip.
Zdaj pa me zanima, kakšne izkušnje imate pri podobnih zadevah?
mene me to spominja na primer v eni trgovini, ko smo kupovali aparate za kuhinjo…..so imeli razstavljeno točno tako pečico, kot sva jo hotela. Je pa bila malo podrsana tam pri gumbih….res malo ampak vidlo se je……in ko sem vprašala za popust so me vprašali, če me moti praska….sem rekla da ne in potem sem dobila odgovor v stilu no potem zakaj bi vam pa dajali popust….sej dela ravno tako tudi če ima prasko…..sem jo tudi pustila tam…in naročila v drugi trgovini …..enako
Lej, mi smo šli v Lesnino po sedežno…nam ena pade v uč, cena je bla o.k.- v glavnem bi jo vzeli.Pa slučajno povprašam prodajalko če majo kakšen drugačen odtenek te barve. Reče da je to zadnja in edina takšna sedežna. Opa, potem mi pa prodajate razstavni eksponat! Reče, menda pa ja res, kliče šefa…no in so ceno spustili.
Če je ne bi, sedežne iz principa ne bi vzeli!
Midva sva v merkurju kupovala vedro za pepel (tako pocinkano) za v kurilnico. Imeli so eno samo, pa na robu je bilo malo potolčeno. Saj za pepel nositi je bilo tudi malo potolčeno čisto dobro, a sva vseeno vprašala prodajalko, če lahko da kaj popusta in je rekla, da ni problema:) Gre se bolj za odnos, se mi zdi.