Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Strah me je da imam shizofrenijo

Strah me je da imam shizofrenijo

Pozdravljeni forumaši!

Nevem če je to pravi naslov, ampak imam težave, katere me zelo skrbijo. Bojim se iti k zdravniku ker sumim da imam shizofrenijo.
Moji simptomi so:

1. Slišim glasove v glavi. Zelo je moteče in moram se kar močno potruditi da jih preslišim.

2. Spomin je zadnje čase obupen. Ne spomnim se dogodkov ki so se zgodili pred kratkim, zadnjič mi je mahala oseba, ko jo sploh nisem prepoznal.

3. Počutim se utrujeno, tudi spim zelo malo nevem ali je to posledica stresa ali pa kaj drugega.

4. Nasplošno mislim da izgubljam pamet. Včeraj sem cel dan jokal brez razloga.

Kaj mislite? Strah me je zdravnika ker bi mi verjetno poslal v polje. Strah me je zdravil in nasplošno te stigme okrog duševno bolanih ljudi, da so nori in podobno. Vem, da bom slej kot prej moral k zdravniku. Bom tudi šel. Me je pa strah, sploh ker sem še zelo mlad (19 let) in bi ta diagnoza močno vplivala na moje nadaljno življenje.

Ne bojo te poslali v polje, v skrajnem primeru boš dobil zdravila. Poglej malo na youtubu, je veliko takih mladih, ki govorijo o tem. To je samo motnja, vsak ima drugačno 🙂

Oz pomanjkanje le-tega lahko vpliva na tezave s spominom, utrujenost, celo prisluhe ker od nespanja se zacne cloveku res pocasi blest. Najprej naredi takole: naredi dobro terapijo z multivitamini IN minerali. To je zelo pomembno ker pomanjkanje dolocenih vit in mineralov telesu sprozi celo vrsto motenj. Priporocam Jamieson. Definitivno ti ne bodo skodili zelo dobri probiotiki (cel mesec). Iz lastnih izkusenj bi priporocila tudi to firmo,ki jamci za vsebnost tudi na dan pitja ne samo proizvodnje. Farmacevti so profesionalci. Povezavo oz studije,ki govorijo v korist pitja le-teh najdes nesteto ce vpises v google:” mental health probiotics”. Kar nekaj clankov imas v Medical journals na vpliv probiotikov in crevesne flore na mozgane (oboje je celo enaka struktura tkiva). Poskrbi za spanje: cez dan se fizicno dovolj utrudi, nadihaj svezega zraka, zvecer si privosci kopel in potem do spanja samo se beri nikar ne visi na kompu, fonu ali tv-ju ker teli ekrancki z svojimi sevanji in migetanji v vidnem polju povzrocajo mozganom cuda nevsecnosti. CE (kar pa dvomim), da bo po enem mesecu taksnega protokola, ki se ga moras drzati brez izjeme (!!!) tezava se vedno obstajala pa se le napoti k dr. Srecno! Vse bo ok!! Take care

Ali je to, česar se bojiš, sicer ne vem. Povprašaj morda še na forumu http://www.nebojse.si/Forum/ , kjer so sicer bolj s anksioznostjo in depresijo in podobnim, a morda ti znajo bolj odgovoriti.

Dobro pa je, da se svojih težav zavedaš in je morda vseeno bolje, če greš k zdravniku in mu poveš za težave. Kot je že nekdo napisal, bi dobil ustrezne tablete, v polje se ne gre kar tako.

Najprej se pomiri in se prepričaj, da ti glasovi, ki jih slišiš v glavi, niso realni!
Obišči osebnega zdravnika, zaupaj mu težave. Zdravnik te bo napotil h psihiatru,ki se bo s teboj pogovoril in ti predpisal ustrezna zdravila. Samo pogumno! Ne se s tem mučiti sam doma.
Lahko pa se obrneš na forum MON Psihiatrija ali pa MON depresija in anksiozne motnje, tam imajo strokovnjake, ki ti odgovarjajo.
Želim ti vse dobro!

Nimaš shize. Glasovi pri shizi niso v glavi, ampak pridejo od zunaj.

Bere se kot anksioznost/tesnoba. Nic hudega se ti ne bo zgodilo. Nekdo je ze priporocil portal nebojse.si. Pojdi na pogovor do dobrega psihiatra ali psihologa. Nikamor te ne bodo poslali, ne “zaprli”. 😉 Vse bo ok, srecno!

Slišiš glasove. Kakšne pa? A tebi govorijo, al kr nekaj slišiš.

Slišiš glasove. Kakšne pa? A tebi govorijo, al kr nekaj slišiš.
[/quote]

Meni govorijo. Grozoviti so.

Kar brez skrbi. Do zdravnika. Nič nimaš izgubi, samo strah bo popustil. Najprej boš imel nevrološki pregled in potem bosta z zdravnikom skupaj določila terapijo. Tako, ki bo tudi tebi ustrezala.
Mogoče ni nič, mogoče je kaj drugega, dejastvo pa je, da potrebuješ zdravnika. Četudi bi bil sum na shizofrenijo vedi, da je zelo ozdravljiva in če je koliko toliko hitro odkrita boš lahko popolnoma ozdravel.Govorim ČE bi bila.
Pogumno do zdravnika. Nič hudega ne bo in ne bodo te zaprli na psihiatrijo, to ti pa jaz garantiram. Lp

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Ce mislis, da te kr zaprejo.
ne..moras bit ze popolnoma nor in delat pizdarije.
Pa tudi grozit s samomorom.

Avtor,
Kakšni so pa medčloveški odnosi med ljudmi, kjer živiš?
Ali izvajajo nate močan pritisk, te zaničujejo in podobno?
Si v letih, ko najbrž razmišljaš tudi o svoji prihodnosti, o svoji družini, zaposlitvi in podobno.
Pa seveda, kaj pa kakšno dekle, ljubezen, čustva?

In ti si zdravnik?!? Shizofrenija je ozdravljiva bolezen???!!! Buahahahha!!!

[/quote]

Zdaj pa dovolj! Tvoj post ni nikakor pripomogel avtorjevemu vprašanju. In ja, naj bo že enkrat dovolj. Moja specializacija je nevrologija. S svojim neznanjem nisi pripomogla nič.
lep večer in stran od resnih tem. Piši mi privat če imaš kaj vprašat!
Pljuvat po vseh, ki smo kakorkoli izobraženi bo pa tudi enkrat dovolj.
Odgovoril sem človeku, ki je resno vprašal! In LAHKO mu odgovorim, ker imam to znanje.
Tvoj post pa prijavljam kot popolnoma neresno čvekanje in zavajanje!
Lep pozdrav, Aleš!

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Zdaj pa dovolj! Tvoj post ni nikakor pripomogel avtorjevemu vprašanju. In ja, naj bo že enkrat dovolj. Moja specializacija je nevrologija. S svojim neznanjem nisi pripomogla nič.
lep večer in stran od resnih tem. Piši mi privat če imaš kaj vprašat!
Pljuvat po vseh, ki smo kakorkoli izobraženi bo pa tudi enkrat dovolj.
Odgovoril sem človeku, ki je resno vprašal! In LAHKO mu odgovorim, ker imam to znanje.
Tvoj post pa prijavljam kot popolnoma neresno čvekanje in zavajanje!
Lep pozdrav, Aleš!
[/quote]
Ne, dragi Aleš. Zavajaš ti, ko trdiš, da je shizofrenija ozdravljiva bolezen, celo tako daleč greš, da pišeš, da je še bolj ozdravljiva, če je hitro odkrita.
Shizofrenija NI ozdravljiva, je pa seveda obvladljiva. Toliko o tem.

Avtorju pa: po vsej verjetnosti ne gre za shizofrenijo, pač pa za motnje, ki jih je zelo lepo opisal tisti zgoraj, ki svetuje disciplino spanja, fizične napore in po potrebi dodatek probiotikov/vitaminov.
Gre za pogosto motnjo med mladimi v zadnjem času.

Ne, dragi Aleš. Zavajaš ti, ko trdiš, da je shizofrenija ozdravljiva bolezen, celo tako daleč greš, da pišeš, da je še bolj ozdravljiva, če je hitro odkrita.
Shizofrenija NI ozdravljiva, je pa seveda obvladljiva. Toliko o tem.

Avtorju pa: po vsej verjetnosti ne gre za shizofrenijo, pač pa za motnje, ki jih je zelo lepo opisal tisti zgoraj, ki svetuje disciplino spanja, fizične napore in po potrebi dodatek probiotikov/vitaminov.
Gre za pogosto motnjo med mladimi v zadnjem času.
[/quote]

Nimaš znanja.

Nimaš znanja.
[/quote]

Mhm.

Če si ti doktor, sem jaz papež!
Shizo ozdravljiva???

Jah, nič jutri grem pred psihiatrijo protestirat vprid Vagabundovim pacientom, pa vse shizo paciente pošiljat domov.

Štala :))))

Če si ti doktor, sem jaz papež!
Shizo ozdravljiva???

Jah, nič jutri grem pred psihiatrijo protestirat vprid Vagabundovim pacientom, pa vse shizo paciente pošiljat domov.

Štala :))))
[/quote]

Samo v pojasnilo bo namenjen sestavek. Delam na tem področju in se strinjam z Vagabundom v celoti. Shizofrenija je ozdravljiva, njena uspešnost in v kakšni meri, pa je odvisna od terapevtskega programa, stanja posameznika in predvsem od tega, kdaj jo pričnemo ustrezno zdraviti.

Shizofrenija se tako kot mnoge druge bolezni razlikujejo od posameznika do posameznika. Brez potrebe pa je napadati nekoga, ki je v dobri veri napisal spodbudno zasnovan sestavek. V tem primeru bi tudi sama prosila, da gledate na dobrobit avtorjevega zdravja, ne da napadate nekoga, ki je očitno strokovno podkovan.

In da ne bo dilem za brano sporočilo. Da, tudi jaz delam na tem področju.

Samo v pojasnilo bo namenjen sestavek. Delam na tem področju in se strinjam z Vagabundom v celoti. Shizofrenija je ozdravljiva, njena uspešnost in v kakšni meri, pa je odvisna od terapevtskega programa, stanja posameznika in predvsem od tega, kdaj jo pričnemo ustrezno zdraviti.

Shizofrenija se tako kot mnoge druge bolezni razlikujejo od posameznika do posameznika. Brez potrebe pa je napadati nekoga, ki je v dobri veri napisal spodbudno zasnovan sestavek. V tem primeru bi tudi sama prosila, da gledate na dobrobit avtorjevega zdravja, ne da napadate nekoga, ki je očitno strokovno podkovan.

In da ne bo dilem za brano sporočilo. Da, tudi jaz delam na tem področju.
[/quote]

Praviš, da je ozdravljiva? Pri katerem starostnem obdobju?
Nikoli še slišala.
Kako je s tableti, koliko časa traja zdravljenje, da ozdravijo?
Res me zanima, čeprav ne verjamem.

Katere so te super tablete, ki popolnoma ozdravijo shizo?

[/quote]

Divja v vseh postih. Ne veramem,da ne divja tud v osebnem zivljenju tale prepirljivka.

A ti misliš, da se vsako bolezen ozdravi samo s tabletami?

Ko vprašam, pa odgovora ni.

A grem vprašat na Petrol? 😂

Vidim, da imate vročo debato.
Ni mi jasno, zakaj shizofrenija ne bi smela biti ozdravljiva. Nekje sem bral, da so vse duševne motnje v resnici močan stres, torej hudo stresno stanje. Potem, bral sem tudi, da je shizofrenija brez zdravil ozdravljiva v 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Z zdravili je pa možnost trajne ozdravitve samo 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Moje mnenje je, da če se nekdo v resnici hoče znebiti teh motenj, mu bo to tudi uspelo.
Vagabund, hvala, da si se predstavil z imenom. Se opravičujem, ker trenutno nisem registriran.

Da se lahko debatira, morajo biti različna mnenja!

New Report

Close