Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Strah me je da imam shizofrenijo

Strah me je da imam shizofrenijo

Meni se pa ne zdi čisto v redu, da Vagabund govori o tem, naj (potencialni) shizofrenik gre k nevrologu. je namreč še vedno praksa, tudi v tujini, da se z mentalnimi motnjami ukvarja psihiater. Nevrolog se ukvarja recimo s poškodbami hrbtenjače, glave, ko se mi je vrtelo in sem izgubljala ravnotežje sem šla k nevrologu in pa za migreno, da bi se ugotovilo, ali nimam v glavi kakšne nepravilnosti. Če pa bi šla k zdravniku in mu rekla, da slišim glasove in ne morem spati ter jočem cele dneve, ne vem, kako bi me kdo napotil k nevrologu?
Tako da tudi jaz dvomim v tole Vagabundovo vsevednost, samo zato, ker je nekdo zaposlen v zdravstvu še ne pomeni, da ve vse o vsem. Morda bi zdravnik v teku diagnohsticiranja, odvisno od simptomov, napotil tudi k nevrologu, vendar sigurno nevrolog ni tisti, ki je zdravnik v primeru mentalnih bolezni.
[/quote]
nevrološki pregled je pri sumu na shizofrenijo nujen, saj lahko popolnoma enake simptome povzroča tudi kak tumor ali cista na možganih.
ne bo pa nevrolog zdravil shizofrenije, če se diagnoza potrdi.

nevrološki pregled je pri sumu na shizofrenijo nujen, saj lahko popolnoma enake simptome povzroča tudi kak tumor ali cista na možganih.
ne bo pa nevrolog zdravil shizofrenije, če se diagnoza potrdi.
[/quote]
Jp, napotnice tud kar monkeljski buhteljni pišete?😁

Jp, napotnice tud kar monkeljski buhteljni pišete?😁
[/quote]
Običajno za postavitev čimbolj natančne prve diagnoze shizofrenije naredimo tudi telesni in nevrološki pregled, izmerimo telesno maso in indeks telesne mase, določamo laboratorijske parametre in EKG. Opravimo slikovne preiskave možganov (CT, MR) in tudi EEG. Ocenimo morebitno zlorabo psihoaktivnih substanc in aktualne stresne dejavnike. Številne izmed navedenih testov in pregledov v toku zdravljenja rutinsko ponavljamo, kar je odvisno od poteka bolezni in načina zdravljenja,” pojasni prof. Koresova.

Običajno za postavitev čimbolj natančne prve diagnoze shizofrenije naredimo tudi telesni in nevrološki pregled, izmerimo telesno maso in indeks telesne mase, določamo laboratorijske parametre in EKG. Opravimo slikovne preiskave možganov (CT, MR) in tudi EEG. Ocenimo morebitno zlorabo psihoaktivnih substanc in aktualne stresne dejavnike. Številne izmed navedenih testov in pregledov v toku zdravljenja rutinsko ponavljamo, kar je odvisno od poteka bolezni in načina zdravljenja,” pojasni prof. Koresova.
[/quote]

Pregled pri nevrologu je le del preiskav, ni pa nevrolog tisti, ki bolezen zdravi. Ravno tako je ne zdravi rentgenolog, ki opravi CT ali MRI.

Pregled pri nevrologu je le del preiskav, ni pa nevrolog tisti, ki bolezen zdravi. Ravno tako je ne zdravi rentgenolog, ki opravi CT ali MRI.
[/quote]
normalno. je kje napisano drugače?
shizofrenijo zdravi psihiater. prof. koresova, kigar sem citirala, je psihiatrinja oziroma strokovna direktorica psihiatrične klinike v ljubljani

[/quote]
Kje to vi delate spet? In kateri vi multinični to delate, brez medicinskega znanja?😁

Lahko poveš ja, kako predvidoma to gre, bodisi iz lastnih izkušenj ali vedenja o tem. Vedno pa je prva stopnja osebni zdravnik, ki se odloča kaj je potrebno naprej.

Mater, se vedno čudim kadar grem k zdravniku, po kaj sploh tam hodite, saj v čakalnici sodeč po debatah več veste od vseh dohtarjev, poznate vse diagnoze in vsa zdravila, ter vse dohtarje, kak je kateri in kaj je “zašuštral” in kako bi bilo pravilno ravnanje.😂

normalno. je kje napisano drugače?
shizofrenijo zdravi psihiater. prof. koresova, kigar sem citirala, je psihiatrinja oziroma strokovna direktorica psihiatrične klinike v ljubljani
[/quote]
Nisi, samo dodatno pojasnjujem, da je nevroloski pregled le del preiskav za postavitev diagnoze, ki pa jo, ko je postavljena, ne zdravi nevrolog.
Na zacetku smo od samozvanega zdravnika tu prebrali, da je on nevrolog in oni to zdravijo.

Tako je če delaš vUJC Ljubkjana in ti na medicini dela ne znajo pomagat.Niste edini.Imate ogromno terapevtov ki vas ozdravijo šizofrenije.

Moja sodelavka je že v OŠ in SŠ imela prisluhe,privide,po šoli se je zaposlila v Polju,tam je začela obtoževat sodelavce da jo zasledujejo,snemajo,norčujejo iz nje in ker ji niso vedeli pomagat ji niso pogodbe podaljšali.Po 3 letih se je zaposlila v UKC in še bolj zbolela.Videla je dogodke,ki se niso zgodili,vsi so ji verjeli da je 2 sidelavca snemata,jo želita posilit,zasledujeta in sta seveda izgubila službo.Na medicini dela so si zatiskali oči pred njeno boleznijo,saj niso vedeli kaj narest.Glavna sestra ji je našla enega,ki je ugotovil da je črna magija in jo pozdravil.Sedaj ima družino a se ji je bolezen nazaj vrnila saj so prisluhi in prividi ponovno tu.Pa še zredila se je.Tud mož jo je zapustil,mogoče zaradi tega?
Bom vprašala za psihoteravta,ki je najboljši in ti sporočim semle.

https://www.zurnal24.si/zdravje/aktualno/shizofrenija-se-pa-na-to-navadis-ker-ves-da-bi-bilo-zivljenje-spet-pekel-319715

Niti en nevrolog se ni oglasil v tem članku in pišejo, da se je zdaj pojavilo zdravilo, ki izboljša negativne simptome shozofrenije.

Torej 2x narobe Vagabundove trditve (da zdravijo nevrologi in da je ozdravljiva)!

Še res kdo verjame, da je on zdavnik? Da se sploh kaj spozna na medicino?

https://www.youtube.com/results?search_query=schizophrenia+cured

https://www.youtube.com/results?search_query=schizophrenia+cured
[/quote]

Podatki govorijo, da jih je le petina sposobnih obdržati plačano službo in le tretjina stabilno razmerje. Približno toliko bolnikov s shizofrenijo doživi samo eno epizodo v svojem življenju in se nato vrne v normalno življenje. Nadaljnja tretjina doživi več epizod, a se njihovo delovanje med epizodami normalizira, medtem ko jih tretjina trpi za kroničnim potekom bolezni z oslabljenim delovanjem.

Podatki govorijo, da jih je le petina sposobnih obdržati plačano službo in le tretjina stabilno razmerje. Približno toliko bolnikov s shizofrenijo doživi samo eno epizodo v svojem življenju in se nato vrne v normalno življenje. Nadaljnja tretjina doživi več epizod, a se njihovo delovanje med epizodami normalizira, medtem ko jih tretjina trpi za kroničnim potekom bolezni z oslabljenim delovanjem. Približno deset odstotkov bolnikov s shizofrenijo stori samomor.

Preberi v članku, koliko jih doživi v življenju samo eno epozodo in nič več.
Ne potrebujejo zdravil in epizode se jim ne dogajajo več. Živijo normalno, brez zdravil.

Nikoli si nisem niti predstavljala, da tako potuhnjeni in zlobni ljudje živijo v naši državi…. Šok.

Dimagrire in fretta
Rodneylam

Ссылка на гидру hydraruzxpnew4af hydraclubbioknikokex7njhwuahc2l67lfiz7z36md2jvopda7nchid onion hydraruzxpnew4af onion market – https://hydraruzpnew4afonion.com – Тысячи посетителей hydra union в сутки – наиболее красноречивый momental показатель популярности orders платформы. В чем же причина onion того, что огромное оригинальные зеркала количество россиян legalrcbiz66nxxz и жителей ближнего зарубежья godnotaba столь активно интересуются данным маркетплейсом checkout? Ответ очевиден: спрос на запрещенные inbox товары существует всегда balance, но механизмов conversations покупки этих товаров не так много. Естественно, что отзывы v3.hydraruzxpnew4af.com.co психоактивных веществ спокойно catalog обходятся и без Гидры (вы забанены). Для этого есть соответствующие обход inbox Телеграм-каналы, сайты зеркала официальные зеркала mirrors да и просто оффлайн-дилеры. Тем не менее, tor потребность в hydra4jpwhfx4mst анонимности постоянно растёт telegram, поскольку правоохранительные органы становятся более эффективными в отлове преступников обход images. На этом фоне появление hydra2web такой площадки как Гидра технические работы, где можно анонимно моментальные клады, ошибка 503

Zoper Putina s shizofrenijo le krogla v srce!

Odgovor na objavo uporabnika
harikard, 27.04.2022 ob 21:26

Zoper Putina s shizofrenijo le krogla v srce!

bla, bla, bla

Prebuja se temna globina, prihaja val in razkroj. Do konca, brez rešitve. Pa srečno

Diagnoza, 18.10.2018 ob 08:19

Pozdravljeni forumaši!

Nevem če je to pravi naslov, ampak imam težave, katere me zelo skrbijo. Bojim se iti k zdravniku ker sumim da imam shizofrenijo.
Moji simptomi so:

1. Slišim glasove v glavi. Zelo je moteče in moram se kar močno potruditi da jih preslišim.

2. Spomin je zadnje čase obupen. Ne spomnim se dogodkov ki so se zgodili pred kratkim, zadnjič mi je mahala oseba, ko jo sploh nisem prepoznal.

3. Počutim se utrujeno, tudi spim zelo malo nevem ali je to posledica stresa ali pa kaj drugega.

4. Nasplošno mislim da izgubljam pamet. Včeraj sem cel dan jokal brez razloga.

Kaj mislite? Strah me je zdravnika ker bi mi verjetno poslal v polje. Strah me je zdravil in nasplošno te stigme okrog duševno bolanih ljudi, da so nori in podobno. Vem, da bom slej kot prej moral k zdravniku. Bom tudi šel. Me je pa strah, sploh ker sem še zelo mlad (19 let) in bi ta diagnoza močno vplivala na moje nadaljno življenje.

Slišiš se kot voznik avtobusa v našem kraju dobesedno.

Diagnoza, 18.10.2018 ob 15:33

Slišiš glasove. Kakšne pa? A tebi govorijo, al kr nekaj slišiš.
[/quote]

Meni govorijo. Grozoviti so.

In kaj pravijo?

New Report

Close