Strah ored smrtjo
Hoj! Dajte mi povedat, je se kdo od vas , ki ima,je imel kdaj strah pred smrtjo , raznim boleznim? Ne vem kaj naj , ampak jaz sem vsak dan bolj zaskrbljena,zase , zanotroke, za moza, za starse, za psicko. Ali so komu pomagale psihoterapije? Hvala za odg in lp!
Preprosto. Pomisli nase pred letom dni. Nato pred 10, 20 leti. In na trenutek ko te sploh se ni bilo.
Sprijazni se s tem, da na nekatere stvari v življenju pač ne boš mogla vplivat. Zaradi prometnih nesreč in terorističnih napadov vsak dan umre precej mladih in povsem zdravih ljudi….ker jim je pač tako namenjeno. Najhuje je, če živiš, a trpiš (neozdravljiva bolezen, težja invalidnost). m111 je vse lepo zrelativiziral.
Energija ne nastave iz nic in se ne spremeni v nic. Zakon termodinamike. In clovek je energija.
Ce ovrzes zakon dobis nobelovo nagrado.
Dopust? Kaj je to?
Res je m111. Preprosto! A v “praksi” malo manj .. Eden od starsev je bil neozdravljivo bolan. Tesko je.
Teorija. Startas z nule. Brez obcutkov, brez emocij, brez izkusenj. Prazen list. Nato spoznavas svet in ljudi ter vse obcutis. Ko si dojencek zelis samo svojo porcijo in nic drugega 😉 Kasneje vedno vec. Na koncu pa je verjetno ravno obratno. Potrebujes in si zelis vedno manj. In cisto na koncu ugotovis kaj je pomembno in kaj vse si naredil narobe.
Če nisi nastal iz nič, potem nisi štartal z nule, ker nekaj že si.
Že z rojstvom je definirane 90% tvoje usode.
Mislil sem na obcutke, izkusnje…
Avtorica, imaš tipičen znak depresije. Tudi sama nisem verjela, ko mi je zdravnica kar naštela, česa vse se bojim in povedala, da je to depresija. Sama sebi se namreč drugače nisem zdela prav nič depresivna… No, eno leto sem jemala tablete (oz. polovico, ker se mi je sicer spalo), saj je depresija kemično stanje v možganih, zato ga je treba s kemijo tudi zdravit. Potem so bil strahovi obvladani. Zaenkrat se ni ponovilo, pa je od tega že par let. Sprožilec pa je lahko tudi to, kar si napisala: bolezen v družini ali kako drugo stresno stanje. Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.