Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Strah pred telefoniranjem

Strah pred telefoniranjem

Torej, strah me je telefoniranja, še posebej z ljudmi, ki jih ne poznam. Ko opazim, da me kliče neznana številka se najprej ne oglasim, nato preverim kdo bi to bil in potem pokličem nazaj. S tem, da se počutim grozno, postanem živčna, srce mi nabija in občutek imam, da ne bom sposobna povedati enega stavka skupaj. Saj to potem nekako izpeljem kot je treba, samo vedno z nekim strahom in tega bi se rada znebila. Tega nisem povedala še nobenemu, ker me je sram. Ne vem, kako naj si pomagam.

vrž telefon preč

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Glej nisi edina ! Ok mogoče straha, lih nima veliko ljudi ?

Jst osebno kadar kličem kam, kamor še nikoli nisem, sem tud živčen pa mi srce razbija ampak se NE bojim klicat. Pač skoraj vsi imamo nelagodni občutek pri klicanju neznanih številk 🙂 Pač ker ne veš kdo je na drugi strani

Mene je pa strah govorit z ljudmi, ki jih poznam. Ne z vsemi ampak samo z nekaterimi sorodniki (tete, strici), to imam iz otroštva. Govoriti z neznanci mi je mala malica.

jaz se bojim faksa … ko tam nekaj leze ven

Anita, samo pri telefoniranju se ti to pojavi, ali tudi kje drugje? To bi bila lahko anksioznost oz. socialna fobija.

Tudi, ko spoznavam nove ljudi. Sem že razmišljala o tem ja, da bi to lahko bila socialna anksioznost.

kaj pa če bi poizkusila z vadbo?

najdeš si 080 modre številke, ki so zastonj, in potem kličeš, pa postaviš kakšno vprašanje. vaja dela mojstra, sicer je pa tako, da ti z druge strani telefona nihče ne more ničesar naredit…
mogoče si predstavljaj, s kom govoriš, pa da ima človek kakšna smešna očala gor, ali pa čudne čevlje….

Tudi, ko spoznavam nove ljudi. Sem že razmišljala o tem ja, da bi to lahko bila socialna anksioznost.[/quote]

Ja, bi znalo biti, ne bi škodil kakšen obisk pri strokovnjakih za to. Poznam zadevo, pa ti lahko povem, da se je mislilo, da bo šlo kar samo od sebe nazaj, zaključilo se je z dvema mesecema psihiatrije in potem še cca enoletnih obiskov psihologa. Je sicer bistveno bolje, dobro pa ne bo nikoli – telefon je še vedno grozljivka.)))

Imaš naglušnost? Pojdi na ORL – boš dobila slušni aparat, če slabo slišiš.

a jaz pa k okulistu??

Imaš naglušnost? Pojdi na ORL – boš dobila slušni aparat, če slabo slišiš.[/quote]

Ne, nisem naglušna. 🙂

premisli kolk bi prišparala če bi se oglasila ko te kličejo. takrat gre vse na strošle klicočega.

premisli kolk bi prišparala če bi se oglasila ko te kličejo. takrat gre vse na strošle klicočega.[/quote]

Če gre za fobijo, lahko še tolko premišljuje, ne bo pomagalo, sori. Tukaj zdrava pamet odpove.

premisli kolk bi prišparala če bi se oglasila ko te kličejo. takrat gre vse na strošle klicočega.[/quote]

Če gre za fobijo, lahko še tolko premišljuje, ne bo pomagalo, sori. Tukaj zdrava pamet odpove.[/quote]

no po moje je vse to provokacija, ampak pri fobiji je že tako da rabiš strokovnjaka, torej ………

Tudi jaz se bojim oglasati na telefon, se bojim da je kaksna telefonska prodaja, ker nisem zmozna reci ne. Mi je slo ze kar nekaj denarja na ta racun..:(

Jaz se pa tako veselim klicev neznanih številk. Zadnjič sem eno vsiljivo anketarko tako namučil, da verjamem, da je komaj čakala, da odloži slušalko.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

No,naj ti povem,da imam sama eno obliko ankse pa tud kakšna fobija je vmes npr.pred neznanimi situacijami itd… Skušaj se čimvečkrat pogovarjat po telefonu-ne se izogibat takšnim situacijam,ker vodijo v začaran krog in potem bo še hujše(razočaranje nad sabo,jeza). Vem,da je teško in ne bo bolje od danes na jutri,vse to gre počasi in zna se zgodit,da se ti bo zdelo da se nikamor ne premakne,vendar ni tako,premika se,ampak počasi. Vztrajaj in vadi,vadi in še enkrat vadi.Obstaja tudi forum,kjer se izpovedujemo ljudje s takšnimi težavami,nebi ti škodila kakšna vedenjsko-kognitivna terapija ali pa kakšen pogovor s strokovnjakom. To se da lepo zazdravit in s tem normalno živet,funkcionirat. In naj te ne bo sram,nisi nora,zdaleč od tega,če bi bila nebi niti vedela kaj se ti dogaja. Je pa tako,da žal so ljudje glede takih stvari še zelo nerazgledani in polni predsodkov-za njih si nor če imaš depresijo ali ankso. Bojijo se takih stvari oz.oseb saj ne poznajo teh bolezni
,ampak se ne zavedajo da imajo tudi oni strah pred neznanim in potem se vprašajmo ali so tudi taki ljudje psihično čisto zdravi:)

Hvala. Razmišljala sem že o kakšni delavnici, vendar si ne predstavljam, da bi nas bilo več v skupini in bi potem morala js svoje težave pred vsemi razlagati in analizirati. Kako sploh poteka vedenjsko-kognitivna terapija?

Vtipkaj v googla za vedenjsko-kognitivno terapijo. Nič bat v teh skupinah so/smo ljudje s podobnimi tažavami

Jas ti samo lahko svetujem vajo z tvojimi domacini ti si pripravi samo notranji telefon to ga dobimo v trgovinah kar poceni .

pa v zacetku si pripravita skupaj vse vrst tematike o cemu boste vi skupaj govorili

recimmo kaksen pogovor z elektricarjem ali z kakim drugim ki mora kaj popravit pri vas

recimo popravilo pralnega stroja ali tudi davcni odelek etc tc

pa vi to veckrat na mesec trenirajte pa bo kmalu slo bolje ..

ko sem mlajsi bil sem tudi jas jecljal po telephonu in sem se tega odvadil ko sem se za

komercialno stroko ucil moj sef mi je rekel –zamisli si tega cloveka cisto nagega

pa bos takoj ugotovil da je on ona prav tako kot si ti ni on nic boljsi od tebe ..

Ce so pa to komercialni ki te klicejo pa jih pozeni na paso in gotovo ….

New Report

Close