Straško

Hja, odvisno, kake vrste kampist si..ta kamp je med bolj urejenimi, torej pretežno parcele, od plaže najbolj oddaljen del pa je neparceliran, a ponavadi zelo poln. Ob tapravem vetru imaš tudi do jutra nabijanje iz Zrć. Tako da če iščeš miren kamp in pristen stik z naravo, tega tam ne bo. Pa rastje je pretežno hrast, ne borovci, tako da ne diši tako kot kje bolj južno v Dalmaciji…plusi-urejenost, lepa plaža z mivko v morju, ne rabiš nikamor hodit ker je v kampu vse-trgovjna, restavracije, kafiči, sladoled, animacija za otroke. Imajo tudi pralne stroje ter od lani tudi velike bazene, če ti ni za morje.

Meni osebno so bili minusi izredno slabo zalozena trgovina v kampu, ogromno komarjev v mobilni hiški, vdirali so preko prezračevalnih rež, komu drugemu bi pa morda bila moteča prepoved kurjenja v celotnem kampu. Bili smo pred nekaj leti, ko je bilo precej deževno vreme, sicer se ljudje ne pritožujejo toliko nad komarji v tem kampu.

Mi smo en teden že doma. Komarjev ni bilo nič. Bili prvič, zelo zadovoljni z kampom in tudi z založenostjo v trgovini. Le cene so visoke. Pač greš v Novaljo po večjih nakupih. Dosti animacije, čisto, mir. Tuti glasba iz Zrč ne moti, smo bili v tistem času ko so pisarili o nemogočih angleških turistih. Imaš kaj videti.

Pozdrav iz Straškega.
Mi smo tu tretje leto z malo večjimi otroci in se imamo fajn.
Glasba iz Zrč se lahko sliši, vendar ni moteča. Kamp zelo urejen, ponoči je tišina.
Trgovini solidno založeni z malo višjo ceno. Pekarna cel dan dobro založena.
Plaža lepa s senco. Krasen sprehod do Novalje, tam pa je trenutno zelo hrupno.
Minus je, da je en wc (nam najbližji ) trenutno v prenovi.
Se je pa kamp še razširil, je celo novo naselje mobilnih hišk, po 5 jih bo imelo lasten bazen… Tisti del mi pa ni tako všeč… Ne spominja več na morski kamp…
Smo že rezervirali za naslednje leto.

Iskreno, meni je v Straškem najbolj bedna plaža. Na urejenem delu se lomiš, da prideš do vode, ker ni pesek, ampak ravno tako veliki kamni, da boli, ko stopiš gor, na manj urejenih delih pa je skalovje in ježki. Brez obuval v vodo – no go. Hiška s 24 kvadrati zna biti bedna ali vrhunska. Kako veš, katero ti bodo dali – don’t ask me. Relaxove so krasne, od kampa žalost. Zame so Straško uničili, ko so vanj zbasali nebroj mobilnih hišk. Preveliko, preglomazno, kot industrija. Bili pred 10 leti in potem še enkrat. Ni primerjave, kako se je zame osebno poslabšalo.

Mi hodimo že leta zaradi odtok. Ker ni da ni v tem kampu. Plaža, mi je glede na ostale na Hr super, so res veliki kamni, vendar morje čisto. Mi imamo vedno copatke. Je pa industrija to je res. Na splošno se mi zdi, da je vedno več mobilnih hišk in prikolic…šotorov pa vedno manj. tudi kakšen wc več bi lahko bil, glede na maso ljudi.

Za šotor je tako, da lahko vzameš partcelo, ki jo je fajn rezervirati v tavečji sezoni, je pa tudi lepo poštimano za free camping, je senca, trava, edini minus je oddaljenost od morja. Si pa v tistem predelu čisto stran od mobilnih hišk in šundra, vse je odvisno kaj ti paše. Mi vzamemo parcelo, ki jo rezerviramo in plačamo 30% (če ne bi prišli bi to izgubili). To naredimo zaradi otrok, da sta bližje športnemu kampu in morju, če bi bila sama, bi šla gor med prosto kampiranje, kjer bi bil večji mir in za na plažo bi imela kolesa.

Relaxove hišice moraš rezervirat direktno pri agenciji, ker kamp ti bo vedno ponudil svoje hišice. Glavna rzalika med manjšimi in večjimi hišicami je v temu, da imajo večje dve kopalnici in malo večji dnevni prostor. Nam je precej bolj pomembna velikost terase in pri manjših je običajno samo 2/3 dolžine hišice, to je cca 5metrov. Poglej slikce tukaj – Vaš link
Sicer pa je kamp Straško odlična lokacija za družine, ker je v kampu veliko igral čisto ob morju, tako da so lahko otroci nekaj časa na plaži, ostalo pa na igralih. Načeloma je v kampu vse, tako da ti ni potrebno hodit naokoli, do Novalje pa vozi vlakec oz. je 20 minut peš. Septembra po ba super, ker ne bo več tako vroče, pa še vsaj 30% manj ljudi je v kampu.