Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek streha Tondach vaše izkušnje

streha Tondach vaše izkušnje

Kmalu nam pridejo prekrivati streho in nekako smo se odločili za Tondach.

Zdaj pa sem govorila z enim gasilcem, ki mi je rekel, da so bile v neurju v Prekmurju ravno te strehe najbolj zbite.

Zanimajo me vaše izkušnje in predlogi. Sedaj še lahko zamenjam vrsto strehe, ko bo enkrat gor je pa to to in nimam več kaj.

Hvala vsem za vaše mnenje! lp

Mi imamo TOndach, lani je bila dvakrat obup toča, mi je cel avto stolkla, na strehi in strešnih oknih pa nič škode. Tako, da mi smo zadovoljni…

Pri Tondachu zelo niha kvaliteta – ker je odvisno, iz katere tovarne pripeljejo kritino – dela se namreč tako na zahodu kot vzhodu.

Mi smo se odločili za jungmeier, ki pride vedno direkt iz nemške tovarne, pa mislim, da je celo cenovno ugodnejši.

Pri tondachu je kvalitea zelo vprašljiva- odvisno iz katere tovarne je, torej odvisno od modela. Jaz ti priporočam izključno Creaton, ki je špica med opečnimi kritinami, modelov imaš na voljo ogromno, glede na naklon strehe, želje kupca …Glede na to, da so še aktualni “zimski” popusti, je veliko modelov cenovno ugodnejših od tondacha.
Glede na to, da je na tržišu ogromna ponudba strešnih kritin, razmisli o tem ali so proizvajalci muhe enodnevnice, ali uveljavljeni proizvajalci. Npr. če boš čez 20 let sanirala hišo, delala prizidek ipod, boš verjetno želela pokriti z enako kritino ki jo že imaš. Pri Creatonu sem ziher,da boš dobila manjkajoče strešnike v kakršnem koli modelu in barvi, saj so uveljavljena firma.

Imamo Tondach, do zdaj zadovoljni, garancija pa je tako 30 let, se mi zdi.

No, creaton je drag ravno zaradi tega – ker ima tako široko paleto izdelkov – ne zaradi neke ekstra dodatne kvalitete.
Pri nas je bila pri jungmeierju in creatonu blazna razlika – pa še neresni so bili povsod. Od petih obljubljenih predračunov smo dobili samo enega.

Lani nam je eno stran strehe Tondach toča popolnoma uničila. Ni naredilo lukenj ali bi počila po sredini, ampak je vsak cigl na robu odtrgalo (če razumeš). Torej smo na novi hiši že prekrivali. Sedaj nam spet grozi. Glede 30-letne garancije pa ne bit prepričani. Nam so rekli, da delajo teste glede toče, vendar ne tako velike, tako da nisi upravičen do garancije. Edino kar je blo, da so dali 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta pri nakupu nove.

Lepa še mi je vedno, toda glede kvalitete pa nisem več prepričana, verjetno bi raje kupila kako drugo.

lp

Hvala vsem za mnenja. Groza me je, da imam take pomisleke le 14 dni predno pridejo delat.

Koliko pa je cenosvno razlika med tondachom in creatonom, če slučajno kdo takole na uč ve. Pri 200 kvadratih enostavne strehe.

Grem še naprej iskat. Upam da me tale krovec ne bo imel vrh glave.

pr. s katerega konca slovenije pa si. in kako velika je ta toča bila?

Hvala vsem, lp

Okolica Ptuja. Toča je bila malo večja kot oreh, vendar je padala zelo intenzivno in precej dolgo. Da o avtomobilu in okolici ne govorim. Za danes je menda mimo. Upam.

Aja, sosedi imajo Creaton (sem skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) in so tudi oni morali lep del strehe menjat, vendar tako velike škode kot pri nas ni bilo. Nimajo pa engobirane opeke in je po 4-ih letih že zelo grdo spremenila barvo. To je pa pri našem Tondachu (rjava barva) plus.

lp in pametno izbiro

pr. hvala

želim vam čimlepše vreme v teh dneh in v tem poletju in seveda tudi vnaprej, da le ne bi bilo dela s streho. Če bo malo dežja je že fino, da travo in vrt zalije, kaj več pa res ne.

New Report

Close