Stres v korelaciji z življenjskimi mejniki
Tale dokumentarec ( Stres, portret ubijalca ) mi je dal misliti in me zanima kakšne imate vi izkušnje glede stresa v korelaciji z iskanjem partnerja, poroko, šolanjem, ločitvijo, samskostjo…
Mislim ,da stres ni povezan neposredno z nobenim področjem, ampak z občutkom nemoči soočanja s situacijo, ko je rešitev izven spirale našega razmišljanja in se počutimo nemočno ali pa moramo iti na neznano področje, kjer nimamo izkušenj.
Sicer pa koliko vem, stres ni nuno negativen, lahko se sproži, ko se nam zdi, da je v igri veliko in ga občutimo kot adrenalin.
Kako bi pa bilo, če bi jastogi imeli Valium
Lepo povedano, na stres in na težave je treba gledati kot na nekaj pozitivnega, kot na stimulans. Čeprav jaz mislim, da mi ne rastemo zaradi stresa. Mi rastemo ves čas, stres/težave pa povzročijo, da nekaj ukrenemo, spremenimo.
Res je, gremo preko trnja do zvezd ali nas pa stres pohabi.
Sicer pa, vsak ne more uspeti, ne more vsak imeti super službo,. hišo, bentleya, partnerja, taščo itd. Ker tekmujemo kot živali , le, da to počnemo bolj prefinjeno. Vsak sanja, da bo nekje najboljši oz vsaj pustil pečat, pa tudi, če ne vsak, sigurno pa preveč ,da bi vsem uspelo.
Stres je del življenja. Prej se sprijazniš z njim in ga sprejmeš kot gosta, bolje boš vijugal skozi preizkušnje.
Stres je odvisen od dogodkov, pričakovanj, ciljev in sposobnosti osebe, nenazadnje tudi tekmovalnosti, kot je omenil specialec. Pozitiven stres pomaga pri razvoju osebe in ni vedno posledica občutka nemoči soočanja s situacijo. Ravno stres nam pomaga, da marsikatero situacijo dobro zvozimo.
Obstaja pa tudi negativen stres pri dogodkih, na katere ne moremo vplivati, npr. izguba drage osebe, naravne nesreče itd. Kako bomo prenesli posledice negativnega stresa je odvisno od obvladovanja nas samih, naših misli.
Pa….. je kdo od vas sploh pogledal filam? Je kdo od vas sploh dojel globino tega, kar so tam povedali?
Se je kdo vprašal zakaj so smetiščni pavijani nov tip družbe?
Vsako vsaj malo odgovornejše delovno mesto je stresno. Stresno je recimo biti že voznik reševalnega vozila. Kdor ne more živeti pod stresom, je res primeren le za najenostavnejša dela ali neko pisraniško službico z ničlo odgovornostjo in temu primerno plačo.
Videa nisem gledala, ker ni časa ta trenutek, sem bolj na polnočni kavi. Pavza, potem pa delo naprej.
Opazujem vrstnike in se s stresom res zelo, zelo različno soočajo. Tudi zelo različno ga doživljajo in sprožajo. Tako da zdaj, ko premišljujem, res težko potegnem neke vzporednice med njimi. Ampak okej, večina se morda še vedno najbolj sekira okoli poslovnega in stanovanjskega področja. Vsaj moj letnik +/-.
Tudi mene osebno stres še najbolj šibi (trenutno) na poslovnem področju, ker sem si zadala dva (morda malce preobsežna) projekta. In ja, so dnevi, ko se mi meša.
Do sedaj se mi je še najbolj obneslo it ven, prehodit mnogo km, prešvicat, premislit in si pač priznat, da ja, fakit me stiska v prsih in da je nekaj treba ukrenit. Zato navadno finalni cilj razdelim na manjše, lažje in hitreje dosegljive. Potem stvari rade laže stečejo in z manj stresa.
Smisel sodelovanja vecine forumasev je v cveka cveku. Zato se raje porabi 10 minut za cveka cvek kot pa si kaj pogledati. Hec je, da point videa sploh ni, da ima clovek na visji pozicije bolj stresno zivljenje. Poucno. Hvala. Sam sem ze kod otrok dodobra okusil negativne posledice kronicnega stresa, ceprav na drugih podrocjih. Vse to ima dolgorocne posledice. Iz prve roke vem, da ravno te, ki jih video pokaze.
Hehe, edino eDX je pogledal film in mu je jasno, da 99% ljudi ne razume kaj stres je in se ne zaveda njegovih učinkov na naše zdravje in na zdravje družbe.
Beda.
Lepa ženska je darilo narave, stara pa kazen.
Mlada ženska ima svet med nogami, stara pa na hrbtu.
Stres je videti staro babo. Stres je zoprna baba. Stres je nezadovoljna baba.
Anti-stres je pa mlada, lepa, prijazna.
Na cesti lepotica, v postelji prasica. V kuhinjo pa ne rabi hodit, to je za grde babe, te so dobre kuharice, pometarce. Lepa ne sme delati umazanih del, ker je to grdo, poleg tega je to znak, da se ne ceni. Lepota je modelirano zravje. Zdravje je lepota. Lepa ženska, zdravi potomci. Lepo življenje. Nasprotje si pa preračunajte.
Za ta dnar je to to.
Pozabljaš pa da bo nekoč ta mlada in lepa postala stara in malce manj lepa. Tko kot mi vsi. :-))
Potem pa je tvoja mama ziher bila lepotica in te je ona tega naučila. Je še vedno lepa ali zdaj že kuha? :))
Jst bi teb prov copato narisu zravn imena. Kašno sramoto nam delaš moškim…
Haaaaaaaaaa! LOL ROFLMAO…. Čist dol padu od smeha.
Haaaaaaaaaa! LOL ROFLMAO…. Čist dol padu od smeha.[/quote]
Komentar v naslovu. Ce sta 2, velja za oba.
Marsikaj so sicer malo poenostavili. To, da nekdo zivi v okay hisi, kar kaze, da ima okay dohodek, se ne pomeni nujno nizji nivo stresa od modrega ovratnika v bolj skromni hiski, itd. Nenazadnje, kdo ve kaj vse se dogaja za stirimi stenami, kaksna je sluzba, itd. Jasno pa, da kljub individualnim odtopanjem, v povprecju vse to velja.
Zraven tvojega paše pa narcisa, veliko narcis.
Haaaaaaaaaa! LOL ROFLMAO…. Čist dol padu od smeha.[/quote]
Komentar v naslovu. Ce sta 2, velja za oba.[/quote]
Edina pot je partnerstvo v zaupanju in sožitju. Oboževanje ženske, ali moškega, vodi v občutek večvrednosti, morda tudi v narcizem. Pred leti sem srečal eno tako, ki se je pustila oboževati, saj je bila slastna, ampak sem vesel, da se nisem globje zapletel z njo. Danes je 2x ločena narcisa, ki od moškega pričakuje, da bo njen oboževalec namesto partner. Njeni tipi so dobesedno pobegnili. Še dobro, da nima otrok….
Zraven tvojega paše pa narcisa, veliko narcis.[/quote]
A to zato, ker nobenega cveta ne povoha, tako pa bi ga lahko vsaj gledal? :))
Forum je zaprt za komentiranje.