Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stres zaradi sodelavke

Stres zaradi sodelavke

V pisarni imam novo sodelavko, ki mi že zdaj povzroča veliko stresa.

Stalno me prekinja in sprašuje vse mogoče stvari. Ne samo o delu tudi o mojem zasebnem življenju. Njena radovednost in vsiljivost sta preprosto preveč zame. Večkrat sem ji rekla, da potrebujem mir da lahko opravim svoje naloge, a se tega očitno ne drži. Tisti trenutek sicer utihne, a naslednji dan je spet isto. Moja koncentracija zaradi tega trpi saj me neprestano moti.

Šef naju je že dvakrat zalotil pri pogovoru. Ker sem ravno odgovarjala na njeno vprašanje je okregal mene, kot da jaz motim delovni proces. Sodelavka pa je v tistem trenutku preprosto potuhnila in pustila mene da poberem vso kritiko. To me je res prizadelo, a šefu nisem želela razlagati ozadja, ker nisem oseba ki bi hodila tožarit druge.

Pogosto vdira v moj osebni prostor. Približa se moji mizi, se me dotakne ali mi celo stoji za hrbtom in opazuje moje delo. Nima slabih namenov, a preprosto ne razume kje so meje. Ne želim ustvarjati napetosti v službi saj mi je moja zaposlitev pomembna. Rada bi našla način kako ji jasno a prijazno povedati, da ne želim tesnejšega odnosa temveč zgolj profesionalno sodelovanje.

Kako bi se tega lotili vi? Obstaja način da to povem brez drame in užaljenosti?

Povej ji umirjeno, a odločno, da te moti. Spomni jo na ta dogodek, ko je nisi zatožila. Če bo vztrajala, pojdi do šefa in ga zaprosi, da te namesti v drugo pisarno. Če to ni mogoče, boš to žal morala omenit šefu.

Ko kaj takega bleknil, jo pogledaš iza obrvi, pogledaš nazaj k delu in preprosto ne odgovarjaš!

Ker pa ji odgovarjaš, misli da je to ok.

Nehaj ji odgovarjati na privat pogovore. Na službene ji pač odgovoriš kratko in jedrnato…pa še to…povej ji, naj napiše vsa vprašanja na list in ko boš končala s svojim delom, ji boš odgovorila.

Malce taktnosti ne škodi predno jo zatožiš če….kot pravis nima slabih namenov

A šef vaju je zalotil med pogovorom?

Se bere, kot da je v vaši pisarni prepovedan govor/ pogovor. Čudna firma.

Boga novinka, ki se je zaposlila v tako okolje.

Odgovor na objavo uporabnika
Marjetica696, 15.03.2025 ob 01:43

A šef vaju je zalotil med pogovorom?

Se bere, kot da je v vaši pisarni prepovedan govor/ pogovor. Čudna firma.

Boga novinka, ki se je zaposlila v tako okolje.

JOjjj to je tak napor če hoče kdo v službi iskat prijatelje…katastrofa

V SLUŽBI SI DA OPRAVIŠ DELO IN DOBIŠ DENAR, SI KOREKTEN DO SODELAVCEV, NE PA DA BI KOFETKALI…

niti osebe ne poznas, prosim vsi ki isčete prijatelje v službi, poglejte kako izobraževanje pravnice ki jasno govori da imejte dva nahrbtnika..eden je za v službo, drugi je za privat zadeve in privat zadeve ne sodijo v službo!!!

Sreča714, 15.03.2025 ob 10:08

JOjjj to je tak napor če hoče kdo v službi iskat prijatelje…katastrofa

V SLUŽBI SI DA OPRAVIŠ DELO IN DOBIŠ DENAR, SI KOREKTEN DO SODELAVCEV, NE PA DA BI KOFETKALI…

niti osebe ne poznas, prosim vsi ki isčete prijatelje v službi, poglejte kako izobraževanje pravnice ki jasno govori da imejte dva nahrbtnika..eden je za v službo, drugi je za privat zadeve in privat zadeve ne sodijo v službo!!!

Saj ne iščeš ravno prijateljev, če s sodelavko, s katero si skupaj v pisarni, spregovoriš še kako neslužbeno besedo.

Ko sem bila še v redni službi, smo 2x na dan pili kavo na balkonu, z dvema sodelavkama sva si naredili tudi kako čik-pavzo tam, večina pogovora je bila sicer službenega, ne pa seveda vse.

Nadrejenih to niti slučajno ni motilo, saj na tak način, tudi s kakimi zasebnimi pogovori v bistvu krepiš enotnost kolektiva.

Stara forumašica, 15.03.2025 ob 10:34

Saj ne iščeš ravno prijateljev, če s sodelavko, s katero si skupaj v pisarni, spregovoriš še kako neslužbeno besedo.

Ko sem bila še v redni službi, smo 2x na dan pili kavo na balkonu, z dvema sodelavkama sva si naredili tudi kako čik-pavzo tam, večina pogovora je bila sicer službenega, ne pa seveda vse.

Nadrejenih to niti slučajno ni motilo, saj na tak način, tudi s kakimi zasebnimi pogovori v bistvu krepiš enotnost kolektiva.

TO jemlje energijo!

Bodi nevtralen. Ne sili v ljudi. Prej ko slej nekdo naleti na mino…ko se preveč zbližajo naenkrat, potem pa nož v hrbet ker je ona dobila oceno za uspešnost ti pa ne , ipd

Se to dogaja v Labeni?

Sreča714, 15.03.2025 ob 12:19

TO jemlje energijo!

Bodi nevtralen. Ne sili v ljudi. Prej ko slej nekdo naleti na mino…ko se preveč zbližajo naenkrat, potem pa nož v hrbet ker je ona dobila oceno za uspešnost ti pa ne , ipd

Ne, energijo jemlje delo v kolektivu, kjer se ne razumeš s sodelavci, kjer si kot fijakarski konj s plašnicami in vidiš samo delo in ne spregovoriš nobene besede z okolico, razen najbolj nujnih, ki se tičejo dela.

In to, da rečeš še kako besedo mimo dela, ni siljenje v ljudi, ampak so to normalni odnosi z okolico.

Pa ji reč, da vprašati ni prepovedano, niti tudi posledično nujno, da na osebna vprašanja odgovoriš. 😅☺️ Kar se dela tiče, ji lahko poveš, da ji boš posredovaka navodila za delo in pravne podlage, ki jih imate vsi oz. kje jih najde. V kolikor ima več vprašanj, da naj jih pripravi in si boš vzela čas, ko opraviš svoje delo. Na začetku naj bi bil vedno nekdo, ki novega v delo vpelje. Če si to ti, je logično, da se nate obrača. V timskem delu se pa ponavadi vsi o tekočih zagatah kaj pogovorimo skupno. Pa če je nov ali ne. Pa tudi kakšen pet minutni pogovor, pa magar o vremenu ne škodi za sprostitev. Če je kdo nov, sama usput povem, ko bo to in to, moraš tako in tako. Ter da naj si zapiše, v kolikor ima na novo preveč informacij. In če želi čvekat, ko ne morem, povem, sori ne zdaj, moram to in to.

Dajte no, ali ste že kdaj delali s tako vsiljivo osebo? To je ne samo neprijetno, ampak prav nevzdržno. Povej ji, če ne bo zaleglo, se obrni na šefa. Služba je služba, privat je privat. Saj kaj na hitro lahko poklepetate ob kavi, ampak morata biti obe pri volji, imeti čas, če se tebi mudi, je to moteče ko te nekdo skoz moti. Privat zadeve pa čim manj, ali pa previdno, splošne teme o otrocih.

Edino pravilno je tako,kot ste napisali.

Nisem hinavka

ja dala je šefu in direktorju luliko in ima proste roke da se te znebi. in to počne.  ti nisi dala tvoje lulike in si odveč.  kdaj bote to ženske razumela, končno.  največ kaj lahko ženska pridoda v kolektiv je njena lulika, ritka in gopček za fafat. rokice za drkat in si namazat direktorjevo spremo po glupi neumni nespsobni glavi. in ta kurba to počne.  lepo se je pofukala in tebe ki nisi VODLJIVA IN LOJALNA te je treba odstranit. zato njo lepo nagradi, tebe pa okara. in to imata zmenjeno.  ker vedo da ti ne boš dala pizdice, da se grebeš za 20dag pohcanega mesa, in pač takih ne rabijo.  če lahko isto nepomembno delo, naredi taka ki da luliko in požira in pofafapridno  pa še celo neki naredi v službi. ti pa samoo jokaš in si žrtev. ki se boji za službo.   luzerka si. to je ta resnica. fsi šefi, direktorji vemo, da je ženska predana in ubogasamo takrat, ko da luliko ali pa mora vleliko plačt za neko uslugo. npr. zdravnik,odvetnik, mehanik avta, takrat pa ne sikate veliko. ste spoštljive.  ti pa si v službi, in jo rabiš in oni tebi plačujejo za to mizerno nepomembno delo.  pa niti lulike ne daš?  niti to? še pogoje bi psotavljala.  pa letela boš kolko si dolga in široka.  kar je tudi prav. se boš naučila, da se moraš nehat grebst za pizdo pohcano in da si lahko srečna da te sploh direktor in šef hoče fukat.  ker sta bolj spsobna od tvojega moža. a ne?  če ti dajeta dnar in službo in delo. ti pa jima ne moreš jajc spraznit občasno.  ahahah BOŠ KR ODŠLA, ODPEKETALA, SE SPELJALA OD KODER SI SE POBRALA.   tko je. zapomni si.

Prosi šefa, če ti laahko zamenja tvoj delovni prostor.

Obstaja vljuden stavek: O tem ne želim govoriti.

Ga vsi razumejo. Večkrat ponoviš. Nobenega problema. Bo dojela.

Povej ji, da si razmislila in se odločila, da ji poveš naravnost, da je zate moteče, če poleg tebe nekdo nenehno govori, te ogovarja, sprašuje o tvojih zasebnih zadevah, se te dotika ali med tem ko delaš, kroži okoli tvoje mize in se pogovarja. Povej ji, da jo prosiš, da te med delom , razen če je nujno in službeno, ne ogovarja, ker te s tem spravi iz ritma in zelo težko opravljaš svoje naloge. Povej ji, da je prijetna oseba, da nimaš nič proti njej in z njo želiš korekten odnos, a te mora pač upoštevati in te ne motiti. Povej ji, da si rada z njo v pisarni, a če bo nadaljevala z motnjami, boš morala žal do šefa in ga prositi, če te premesti v kako bolj mirno okolje, če hoče, da boš delo še vedno korektno in pravočasno opravljala.  Jo pa vsake toliko, med pavzo, vseeno povabi na kavo , da ne bo kake napetosti. Če bo dojela, bo, če ne , pa greš s prošnjo za premestitev v drugo pisarno – ali tebe ali nje- do šefa. Tako pač je. Nismo vsi enaki in v službi, če si tam zato, da delaš, je potrebno ustrezno okolje.

O bog, kakšno prase.

Kje ste to? Prvi razred osnovne šole?

New Report

Close