Strešno okno pušča
Imam komaj nekaj let staro strešno okno Velux. Pri zadnjih dežjih mi je začelo puščati v spodnjem robu.
Ali je imel kdo podoben primer? Ne morem ugotoviti kaj je narobe. Voda bi lahko prihajala noter tudi kje zgoraj, drsela po oknu in na spodnjem robu tekla v stanovanje. Gledala sem že opeke, če bi se kaj premaknilo, ugotovila pa nič. Se pa to dogaja samo pri večjih nalivih.
Če je kdo imel podoben primer, me zanima kako ga je rešil, seveda brez menjave okna. Hvala
ne rabiš reklamirat. vzemi križni izvijač in privijači zunanje vijake tiste ,ki držijo une plehe po vrhu.sam to je narobe ker se mal odpustijo zarad lesa. in bo mir nekaj let. verjetno niso bili dobro zašraufani. meni je kapljalo šele po petih letih in sem to zategnil in je dobro še sedaj.sam odpreš ga komplet proti noter in se vidi vse
Pri pooblaščenih monterjih je problem v tem, ker so plačani od kosa montaže. Torej mu je interes narediti čimprej, zaradi česar pa trpi kvaliteta vgradnje. Problem je še v tem, ker so skrite napake najbolj škodljive.
Tako npr pri avtorici ni največji posledični problem zatekanje, temveč namočena izolacija in špirovec. Če bo majser ki bo popravljal za majstrom to spregledal, bo naredil še večjo štalo, saj se bo špirovec obdan z namočeno izolirno volno ob vročem vremenu dobesedno paril in posledično zgnil.
Lesu in izolacijskemu materijalu dajte prvo priložnost da se posušita, šele potem pravilno uredite odvodnjavanje okoli okna. Gre pa za preliv, ker praviš da je samo ob večjem dežju. Če ni napake nad oknom (raufnk, počen cegu,…), potem je narobe izvedena pločevina med oknom in kritino. Posebej bodite pozorni zgoraj, sploh če je položna streha.