Najdi forum

strije

Se da na kakršenkoli način odpraviti?

Odpravit cisto se jih ne da…edino seveda z lepotno operacijo…
Lahko pa zmanjsas vidljivost z razlicnimi kremami, katerih je ogromno…od 2000sit pa do 15000….cisto odpraviti se jih pa ne da…
sicer pa ponavadi dobimo zenske strije pri nosecnosti ali pa ko se hitro zredimo ali shujsamo…in fajn je, da se ze prej mazemo s kremami proti strijam…

Tyra, brez zamere, ampak mislim, da tudi take in drugačne kreme ne pomagajo proti strijam. Za mene je to metanje denarja stran. V glavnem je vse odvisno od tega, kakšno kožo imaš. Lahko imaš tanko in suho kožo, pa boš kljub celim kilam kreme vseeno dobila strije. Te pa tako ali tako sčasoma zbledijo tudi brez uporabe teh astronomsko dragih krem.

Ja no to se seveda strinjam…da je odvisno od koze….jaz iz svojiih izkusenj ne govorim, ker jih nimam…ker jih nimam od cesa met,ker sem ze 10 let ista:)
ampak jih ima pa prijateljica in je kupila neko afroditino kremo in je zadovoljna…
rekla sem samo, da obstaja ogromno preparatov….saj obstaja tudi 1001 tabletka za hujsanje, pa po moje vse bl malo pomagajo:)

ja, običajno proti debelosti pomaga že manj hrane in več telovadbe, a ne:)))
kokinela, malo posonči strije, da ne bodo tako zelo vidne, s časom pa bodo tako ali tako zbledele.

jao, govorila sem o t.i. cudeznih tabletkah…kriza…
zbledele ti pa stije se dolgo ne bodo:)

No, s tem, kdaj dobimo strije, se ne bi čisto strinjala. meni npr. počasi nastajajo, pa se nisem na hitro zredila ali shujšala (že od pubertete dalje imam približno enako kil), telovadim, noseča nisem in tudi še nisem bila. Torej nastajajo tudi iz drugih razlogov.
Glede krem bi se pa kar strinjala. Ko enkrat nastanejo, nas nobena krema ne reši več.

Se popolnoma strinjam s cotko. Nikoli nisem bila pretirano suha, a tudi moja teža ni nenormalno nihala, da bi imela res tehten razlog, da se mi naredijo… pa jih vseeno imam. In opažam, da vedno več… Kriza!
In ogromno je od kože odvisno. Poznam žensko, ki je imela do pred kratkim več kot 40 kg več kot jih imam jaz, pa nima niti ene!!! Srečnica. Jaz najbrž pri njeni kilaži bi iskala košček kože, ki bi bil brez strij. Brez pretiravanja!

No, pri meni je še ta situacija, da nikoli nisem imela prevelike teže (172cm in vedno nekje med 55 in 59 kg), ampak kaj čmo. Če nam je usojeno, nam pač je.:)

Na forumu MuscleandfitnessHers je neka zenska napisala, da je strije uspešno odpravila spomočji kreme Retin A, ki ji jo je predpisal dermatolog. Napisala je: “It was strong and it left me with a new layer of red raw skin, but you would not BELIEVE the results! My stretch marks are completely faded to the color of my skin! As most stretch marks fade they turn a silver color, but mine did not. They are almost undetectable! (although I KNOW that they’re there)”. Dr. Kerstnika sem vprašala, če pozna to kremo in ali je dostopna tudi v Sloveniji – pa žal ni vedel nič o tem. Mislim, da se vsekakor splača iti do dermatologa in ga povprašati o tem – jaz bom zagotovo šla.

Ups… dr. Kersnik in ne Kerstnik

Strije ti sčasoma tako ali tako same zbledijo, tako da za to niso potrebne kreme. Po moje, če malce shujšaš in če porjaviš, niso več toliko opazne. Ali se motim?!?

Jah…kaj pa naj naredimo tiste, ki nam ni treba shujšat?:) Ne bi bila namreč rada kot okostnajk.

Punce, na soncu so strije še bolj vidne, ker so bele svetlikajočesesive nitke na rjavi podlagi. Manj se vidijo na čisto beli koži. Razen če niso tiste ta sveže – rdeče, ki kasneje postanejo bele svetlikajočesesive. Če shujšaš potem tvegaš, da dobiš nove, ker tvoje že obstoječe strije kažejo na to, da imaš neelastično kožo. Da bi pa s hujšanjem izgubila strije? Ja, to pa vendar ni logično, če jih pa že imaš. ?? Kreme so dobre toliko, kolikor ti pomagajo pri tem, da ohranjaš elastičnost kože, da ne dobiš novi. Ampak lahko se mažeš z navadno kremo, ki ima kaj elastina (solea soft) in ni treba dajat tolk denarja za drage kreme, ker pomagajo tolk, kolikor pomagajo kreme proti celulitu – nič.
Če jih imaš je res groza, ampak jaz sem prepričana, da obstaja že kakšna krema, ki se jo dobi čez lužo in je pretirano draga. Ampak dam ves svoj denar, da jih ne bi imela. 🙂

Tako grozno pa to spet ni. Ne pretiravaj, prosim. Meni se to zdi sexi, seveda na lepem telesu…

Mark, sexy pa tudi ni. Čeprav mojega fanta tudi nič kaj dosti ne motijo, jaz pa sem se sekirala kot neumna. Malce telovadbe, da napneš kožo… se posončiš… spremeniš mišljenje v glavi in… so strije tudi manj obremenjujoča stvar.

Meni so sexi, ker mi poplnost ni vsec. 100 ljudi, 100 cudi.

Pozdravljene vse skupaj,
strije-dosmrtna ječa.Da se jih malo omiliti,vendar nikoli ne popolnoma odstraniti.Sama imam 162 cm,47 kg in jih imam kljub temu,pa se ne sekiram več ker jih ima preprosto ogromno žensk pa tudi nekaj moških(ki so tudi vitki)…zato lahko probaš kakšno kremo in nas lahko obvestiš o rezultatih.

lp Pikica

moj fant je mislil da so moje strije celulit, groza!! :)) drugace je pa clanek v najnovejsi stevilki Vive, da so strije posledica podedovane “slabe” koze in da tudi povecajo kolobarja na prsih 🙁 povesenost itd… in pol par besed o operaciji,…

New Report

Close