Striženje Ovac
Jaz zelo redko koga zmerjam ali v kaj silim …
Striženje se reče realizaciji dobičkov, ko velika večina še vedno kupuje zgoraj, nekaj med seboj dogovorjenih vlagateljev pa pobira dobiček in želi sprožiti stampedo navzdol, vsled ponovnega nakupa.
Evo, vseeno imamo že eno pravilo, Lepo si ga posredovala. Na kupuj balonov. Super. Ampak to spada v preventivni ukrep.
Kaj pa ko se zadeva že dogaja, ali še bolje, kako opaziti prva znamenja, ko smo globoko v pozicijah?
Na trgu, ki raste, samo počakaš. Se spomnim, ko so ljudje kupovali bitcoinov balon. S 3000 je cena poskočila na 4000 ali nekaj takega, Ljudje noro kupovali, potem pa je krešnil. In sem si mislila, bogi, kako so se zafrknili. No, kdo se je smejal konec leta? Tisti, ki niso v paniki prodali.
Torej dodamo še pravilo: Nikoli ne prodajaj z minusom. Dokler ne dosežeš cilja, HODL. Ne glede na padec. Čeprav jaz to kršim in valuto, za katero domnevam, da bo potonila za predolgo, vseeno prodam, ker lahko razliko danes, ko vse nori, hitro nadoknadim.
Sem bila recimo ponosna lastnica vergovega balona, ampak ko se je začel škandal v zvezi z njim, sem ekspresno prodala in kupila Tron. Včasih se šele za nazaj pokaže, da je bilo nekaj balon.