striženje – pomagajte!!

Fant me je danes “lepo” presenetil: prinesel je mašinco za striženje, da bi ga jaz od zdaj naprej strigla, ker se mu ne da v frizerski salon. Jaz o striženju in britju nimam pojma in sem malo v zadregi. On me ful prepričuje, da je to lahko, jaz se pa ne dam… Ok, hotela sem vas vprašat za kakšen trik, kje ga lahko polomim in kakšen je sploh postopek…? Mislila sem ga pošišat na kratko, s tem da bi mu na vrhu glave pustila malce daljše lase. Prekomplicirano? Aja, fant je svetlolas – ima precej tanke in mehke lase, vendar niso redki.
Hvala!!

Če bi ga sisala na enako dolzino po celi glavi, je res enostavno in nimaš kaj zasrat.
Pri tej frizurci, ki pa jo ti želiš (da ima zgoraj daljše) , je pa najtežje naredit prehod.
Pa ni pretežka naloga zate, porabila boš mogoče samo malo več časa.
Najprej ga pošišaj spodaj kjer bo imel krajše, potem pa previdno delaj prehod da zakriješ tisto ostro linijo kjer se začenjajo malo daljši lasje.
Najprej s strojčkom, potem pa še natančneje s škarjami.
Poskusi, ziher ti bo uspelo.

Lepo si naštimaj nastavek na brivniku…recimo na 2 ali 3…odvisno kolk kratko želi in ga lepo z enakomernim pritiskom pobriješ po glavi.
Enostavno, praktično, lepo.
Edino pazi, ko boš pobrila, in če boš urejala frizurco še ob straneh-ob uhljih, pa če boš snela velik nastavek, da ga ne boš pozabila potem nazaj gor dat-če boš slučajno hotela po glavi še kaj popravljat, ker se lahko zgodi da bo imel hitro rez “na nulo”…:-)
Odvisno kak brivnik imaš.
Srečno!:-))

Z masinco, kaj pa. Najprej tam, kjer bodo daljsi, ker jo nastimas na vec (6, 9, 12), potem pa tam, kjer bodo krajsi (3, 6). Res cisto preprosto, samo vleces z masinco. Samo poskusi, nimas kaj zgresit. Skodaj 2 jurja pri frizerju, da mu vsakic znova to naredijo. jaz strizem vse tri moje moske (moza + 2 sina).
Manja

Hvala vsem za hiter odgovor! Se bom probala najprej malo poigrat z različnimi dolžinami, da ne bo po celi glavi isto. Če ga polomim imam zasilni izhod. Aja, je dovolj da lase samo malo navlažim ali je dobro da so mokri? Suhe bi verjetno težje ukrotila…?

jest pa mam postopek tak:
mašinca ima ene 6 dolžin 3,6,9,12,15
Začnem čisto spodaj z 3 (ostrižem 1/3 glave), potem pa z 9 (sorižem osredjni del glave 2/3), na vrhu glave končam z 15. Vmes nastanejo prehodi ( bi rekla skorajda črte), katere ostrižem z preostalimi dolžinami:med prehodom 3 in 9, ostrižem z 6…med prehodom 9 in 15 pa prehod ostrižem z 12….tako, da se prehodi čisto lepo zlijejo skupaj….sem pa kr nekaj časa vadila,zdaj pa je to področje osvojeno…malo voje in malo prakse, pa bo….

jaz strižem na suhe lase.

pozabla napisat:
tudi jaz strižem na suhe lase, drugače ne gre…..
Forum je zaprt za komentiranje.