Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek striženje psa doma

striženje psa doma

Tisti, ki strižete psa doma, kako poskrbite, da je pri miru, da ga ne moti ko ga strižete okrog zadnjih tačk in okrog smrčka- brke?
Kako pa za to poskrbijo pri pasjem frizerju?
Kakšen nasvet za striženje, dobrodošel 🙂

Mi ga strižemo na mizi, če pa je preveč nemiren, pa ga privežemo (mož nardi tako stojalo, striže ga zunaj), sicer je pa kar navajen in je priden.

Problem je bolj mašina za striženje, ker ni tako močna, pa ne dobimo bolj profesionalne in če kdo ve naj pove kje se dobijo mašine za striženje profesionalne?

Prejšnjega bolj majhne sorte in primerno živega sem strigla na mizi. Ga je bilo malo strah višine in se tudi premaknil ni. To, ki imamo sedaj je pa na miru samo, da se z njo ukvarjaš. Ni važno ali božaš, češeš, strižeš…vse ji paše 🙂
V salonu jih pa s paskom malo privzdignejo, da ne se ne morejo premikat.

Jaz imam dve profesionalni,vendar sem uporabljala ,ko sem še strigla pse, samo eno,drugo sem imela za rezervo,če bi mi med striženjem crknila prva,ti jo prodam ,če želiš.Piši mi na zs,če te zanima lp

http://www.zoohit.si/shop/psi/nega_zascita_psa/aparati

http://trgovina.mrpet.si/Classification.asp?I=6900000000&II=6900060000&GroupID=11

kaj??!!brke strižeš psu??pa ti nisi normalna ženska!!

kaj??!!brke strižeš psu??pa ti nisi normalna ženska!![/quote]

Očitno še nikoli nisi slišala za pasme, ki jih je potrebno striči.
Kdo zdaj tukaj ni normalen????????????

kaj??!!brke strižeš psu??pa ti nisi normalna ženska!![/quote]

Kdo zdaj tukaj ni normalen????????????[/quote]
pa ne brke a veš kaj so brki??a veš čemu služijo brki??kaj ma to veze s pasmo?brki so brki za ravnotežje služijo in orientacijo, kaj ma to veze s pasmo?

Pa ti, si že slišala za kodra? A veš, da se ga striže in se mu gobec brije? Pa, ko vidim, da se na striženje zelo spoznaš, pa mi povej, kako bi ga ti pobrila? Bi rezljala dlako okrog vsake brkice??
Ojoj, kaj pa zdaj, ko moj koder nima brk? Zdaj se pa resno bojim za njegovo zdravje, sigurno ga bo začelo zanašat, saj je brez ravnotežja, pa izgubil se bo, saj je brez orientacije….
Ojoj, ženska, ne se razburjat. Pes je pes, mačka je pa mačka! Mačka resnično potrebuje brke za navedeno, pes pa čisto lepo shaja brez :-))

hudiča no tole pa res nisem vedel, ampak koder ali pa ovčar po moje to ne vpliva…no nevem, ampak do sedaj so vsi vedno govorili da se psom in mačkam ne sme stričt brkov.
noja pa sem zvedel eno stvar več:)
lahko noč

No vidiš, pa veš nekaj več. Seveda pa je tudi tvoj odgovor dobrodošel, v kolikor ga veš. Kako bi psu obril gobec, da bi mu brke ostale? Bi ga obrezljal kot hlod?? No, na plan z odgovori!

Onlinezoo.si, na tej strani najdes vse za pasjestrizce.

Lp

. Zivjo me zanma ce je se na voljo ta masinca ?? Lp

Folk, ki striže živali iz ne-zdravstvenih razlogov, je dobesedno prismuknjen!

To je isto, kot pri otroku: vedno se lepo obnaša in lepo uboga, je pri miru če “mamice ali očka” ni blizu, oziroma pri drugih 🙂 Ker se potem straši čudijo, kako je lahok doma tak hudiček 🙂

Naš pes meni zaupa- ker ga znam z lepim, delamle popravke, okrog gobčka, ustnic -ji hitro raste, da ne moti, postrižem, da ji hrana ne visi invoda ne kaplja od dlak po pitju z dolge brade ( je iz rodu terierjev), vendar se večinoma 3x letno striže kar pri profi frizerki, z mašinco – že 10let. In to taki, ki ne daje psom ničesar za “poduhat”, da so malce zadeti, da dajo mir med striženjem.

Take izkušnje imam namreč izpred 20 let s prejšnjim psom pri eni pasji frizerki iz Lj Šiške, od katerih so nekateri psi prihajali malo “čudni” po striženju…. Smo se lastniki povezali in ugotovili. Jasno, malo jih je omamila, da so bili pri miru…

So pasme, ki jih je treba ostriči ( zaradi preprečevanja vozlanja in težave z ušesi naprimer) in tudi o je treba trimati podlanko: Izobrazi se malo…..

So pasme, ki jih je treba ostriči ( zaradi preprečevanja vozlanja in težave z ušesi naprimer) in tudi o je treba trimati podlanko: Izobrazi se malo…..[/quote]

Ali pa neki totalni mixi tudi. Naša ena je že taka, smo poskusili tudi tako, da se je ne bi striglo, pa se je dlaka na koncu ne samo po tleh vlekla, še dredi so se naredili. In ne, ne pomaga česanje, ima tako blesavo dlako, da tudi profi frizerka ni uspela najt glavnika ali krtače, ki bi vsaj malo pomagala, tako da…

profi mašine za striženje so Oster. dobiš jih v natis-shop.si oz. greš na pasjo razstavo in jo kupiš tam. na vseh razstavah, sploh CACIB razstavah, se prodajajo profi zadeve, od kozmetike, do krtač, glavnikov, šamponov….in tudi strižnikov.

Kdo zdaj tukaj ni normalen????????????[/quote]
pa ne brke a veš kaj so brki??a veš čemu služijo brki??kaj ma to veze s pasmo?brki so brki za ravnotežje služijo in orientacijo, kaj ma to veze s pasmo?[/quote]

dej ne paničari no – pinče, šnavcerje, terjerje naprimer se striže in trima – in tudi brke – ne samo za razstve. Mi imamo enega od naštetih, pa ga ne vozimo na razstave, je pa vedno lepo funkcionalno postrižen. Ker če mu niti dlak okoli gobčka,vključno s tipalnimi brkami nebi postrigli, bi jih v dekadi že vlekel za seboj 🙂

Ceneje prodajajo Oster program na Zoohit.si…..

A mi bo s temle uspelo postriči srednjega mešanca (kratka-srednja dlaka?

Kakšno dlako pa ima? Ker si napisala srednja kratka… Sploh je dlaka, ki se jo striže?

https://www.mimovrste.com/psi-nega-dlake/iskra-striznik-za-domace-zivali-qr-pet2506-zelen?tab=discussion
Dlaka je cca 5-7cm dolga, “svilena” na otip, dosti poddlake pri zadnjih tacah.
Strojček bi rabili predvsem za poletno krajšanje dlake.
Hvala. Lp, A

Poddlako dobro izčešite, ker dela največje probleme pri striženju, če strižnik ni dober. Priporočam pa, da enkrat peljete psa k profesionalcu, da vidite, kako se striže.

Če ima pes podlako, jo ima z razlogom in takšnih psov se ne striže.

New Report

Close