Strižnik
Kupujem strižnik (mašinico za lase), pa me zanimajo priporočila tistih, ki ga uporabljate. Ker bo v uporabi tako za striženje las kot brade (ne moje, seveda), bom potrebovala takega, ki ima več dolžinskih nastavkov). Lahko je na baterije ali “na kabel”.
Hvala že vnaprej…
Budget, ki sem ga predvidela, je okoli 50-60€, ne bi kupovala ravno najcenejšega, glede nastavka za brado pa partner pravi, da ga ne potrebuje.
Tudi to, da je na baterije, ni zares nujno, ker je vtičnica blizu ogledala, pa ponavadi imajo itak malo daljše kable…
Glede budgeta – da se ne boš nastala, kot sem se jaz. Šele četrti strižnik je res tak, ki je res uporaben. Ni pa bil poceni – tam ene 90 EUR. Ampak če prištejemo tista dva poceni po dobrih 20 in 30 EUR ter enega za 70, je končni znesek visok. Žal za striženje niso primerni strižniki, ki imajo nastavek zadaj zaprt (vsaj ne za malo daljše, goste lase ali pa mastne). Odstrižem lasje se bašejo tam, namesto, da bi zadaj letel ven.
Večina strižnikov ima baterijo, le redke zdržijo kaj dolgo! Za brado so še za silo, za lase, pa znajo omagati na treh četrtinah. Torej priklopiš in strižeš brez težav.
P.s.: Ne kupuj nečesa za 15€!!!
[/quote]
To vem, ja, sem gledala tudi te, ki imajo display, na katerem kaže stanje baterije, pri nekaterih obljubljajo, da zdržijo 75, nekatere tudi do 90 minut striženja, kako se obnesejo v praksi, je pa vprašljivo…
Saj pravim, da je predviden budget 50-60€, čeprav sem opazila kar nekaj mašinc za 20€…
Ne rabim nekih profi variant, čisto najcenejšega pofla pa tudi ne bi kupovala. Toliko bogata pa spet nisem…
To vem, ja, sem gledala tudi te, ki imajo display, na katerem kaže stanje baterije, pri nekaterih obljubljajo, da zdržijo 75, nekatere tudi do 90 minut striženja, kako se obnesejo v praksi, je pa vprašljivo…
Saj pravim, da je predviden budget 50-60€, čeprav sem opazila kar nekaj mašinc za 20€…
Ne rabim nekih profi variant, čisto najcenejšega pofla pa tudi ne bi kupovala. Toliko bogata pa spet nisem…
[/quote]
Mene moje bejbe strižejo (frizura) že več kot 30 let. Brado/ brke pedenam sam ravno toliko časa s strižnikom. Prvi je bil Bravn/ov in sem ga švercal iz Avstrije. Sedaj kupujem pri nas neko robo po 50+€ na komad. Zdrži kakšnih 5-6 let. Baterije so običajno uporabne kakšno leto ali dve, po tem šibam na kabel!
Uporabljam Remington groom, kupljen pri nas, na kabel, zdaj ze kakih 5 let, prejsnji je bil Alaska, na baterije (kupljen v Metro Avstrija), delal kakih 10 let.
Uporabljam ga samo za strizenje las, na cca 2-3 tedne strizem 2 osebi (ne pa sebe).
Tudi ta Remington je bil pod 50€, ne pa cisto najcenejsa izvedba.
Lahko bi napisala ime osebe ki je mašince ssestavila in prodajalca pa blagajničarke
[/quote]
Kje je bil kupljen star aparat, sem napisala zaradi znamke – pri nas je v trgovinah nisem zasledila (ne vem, ce ni celo hisna blagovna znamka Metroja), zdajsnjega prodajajo povsod, zato nisem pisala trgovine …