Strižnik
Zdaj ko sem malo pregledala ponudbo, sem itak tako zgubljena (zožala na enega Philipsa in enega Wahla), da bi najraje partnerju rekla, naj gre in izbere namesto mene…
Ja, ja, nazadnje, ko je bil pri frizerju (prijatelju), se je nekam sumljivo prismejal domov… Nema!
Imam philips, kupljen leta 2000! Še vedno dela… trkam…
V priboru sta dva nastavka za dolžino, ščetka za čiščenje, glavnik, res fine škarje , VHS kaseta .. takrat je stal 9.455 SIT
nikoli mazan, serviseran, striže pa 3 glave. Za brado pa ni nastavka.
Za te male aparate je philips top. Kupljen likalnik na paro lika že 15 let
Wahl je ikona v svetu strižnikov, ameriški proizvajalec bo drugo leto praznoval stoto obletnico izdelovanja strižnikov, to so dejansko špica strižniki v svetu, ostali jih posnemajo. Naslednji bi lahko bil nemški Moser. Razne vsem znane firme, ki izdelujejo kar vse po vrsti, so bolj tako tako (lahko so glasni, cukajo, hitro se pregrejejo in zato izugbljajo moč). Tudi večina frizerjev na svetu gre na Wahl. Tako da moj glas gre za Wahl, pa ne kupovat teh za 20 eur, 50+ se kar splača dat in je mir nekaj let. Za lažje oblikovanje prehodov in res kratko striženje bodite pozorni, da ima pri strani clipper oz. ročko za odpiranje in zapiranje rezil. Kabel ali baterija, kakorkoli kdo želi. Cenejši baterijci znajo postopoma izgubljati moč, se pravi, če ima čas delovanja 30 min in da ti od 15. minute naprej zmanjšuje moč ni glih fino, potem si spet na kablu. Pri dosti proizvajalcih so zdaj “in” kermična rezila, ampak tle ostrina ni za dolgo. Na youtube je cel kup testov, tudi kako se potem rezila čisti in maže z oljem. Dosti strižnikov ima pri strani gumb za vrtet z izvijačem, tukaj se nastavlja frekvenco moči motorja (nastavi se nekje na sredi, da je prava glasnost. Če je popolnoma tiho ne reže nič, če razbija naglas kot traktor je preveč in tudi vibrira). Evo to je to.