Strogo zaupno NA POLOŽAJU
hahaha, na koncu bom ugotovila, da ste vsi potomci partizanov, le jaz izhajam iz družine, ki je bila razdvojena, nekaj partizanov, nekaj domobrancev, ampak glej ga zlomka, vsi potomci govorimo o teh dogodkih popolnoma neobremenjeno! Medtem ko tule berem, da se ravno potomci partizanov pritožujete čeznje, hahaha!!!! Težko razumet!:))))))
Re: Strogo zaupno NA POLOŽAJU
Napisal: tadej
Datum: 09.03.2009 12:49
Tudi moj poče je bil partizanski major, pa sem za Svetnika belček. Kaj češ. To mu je domet. Vanish Intelligence.
WW- sedaj že ne veš kaj delaš in govoriš!!! Ravno to ti hočem povedat, da to ni to. Sem trdno prepričan, da če bi v partizanih vprašal kdo je komunist in kdo ne ti ne bi znali odgovoriti, ali apa bi bili vsi! Verjemi, da takrat ni bilo časa za razna politična prepričevanja in prerekanja na osnovi ideoloških prepričanj.
Kar se pa tiče samega komunizama sem v teh dneh prebral ZELO veliko postov in prav NIKJER misem zasledil,da bi kdo poveličeval in hvalil komunizem kot komunizem v sedanjem času!!!
Drugo pa je zgodovina kot del naše preteklosti. Je kakršna je in nihč ne pravi, da je bila dobra, še manj lepa. A sprejeti jo moramo in nesprejemljivo je da ima zgodovinar DEŽMAN s tem VELIKE NEOBVALDLJIVE težave. To je žalostno, in ne samo on !
Daj Svetilnik pisat sam sebi kot SVETNIk. Ma kaj res samo provociraš.
Resnica je da so se partizani totalno kompromitirali. Z zavezniki so imeli toliko skupnega kot Stalin s svojo rdečo armado. To je: NIČ.
To ves zahod, samo mi tu ne. In zdaj s Hudo jamo in drugimi morišči bomo tudi mi se morali soočit s tem, da je NOB kompromitirana, da spomeniki Kardelju in podobnim so samo sramota naroda, in da bo treba do svobode šele pridet.
Borci bi morali položiti svoja odlikovanja, za začetek. Če bi imeli vsaj malo občutka za plemenitost.
Tadej, ma te prosim NE BLUZI??? Točno tako je kot praviš, partizani so kompromitirani, okupatorji pa so heroji nad heroji!!!
Povej koliko si star in kdaj prideš iz vrtca??? Kaj ti veš kje so zavezniki sploh bili??? Si slišal kdaj za Trst???
Če se ti v 2. svetovni vojni osredotočiš le na Kardelja si zelo daleč od resnice. Sem že povedal, da cel svet ve in pred nekaj dnevi je to sporočilo tudi mednarodno sodišče, da ni dvoma kdo je kdo in kaj je kdo delal med vojno! Zapomni si to že enkrat in ZGODOVINE NE BOŠ OBRNIL, ne ti in ne kdo drug za svoje pokvarjene cilje.
Sprava ni nobena težava. Vsak naj se zjasni, ali je prisegel okupatorju ali ni!!!
Malo logično razmišljaj, zakaj bi zmagovalci pobijali! Postavi se v položaj sodelavcev okupatorji in izdajalcev, ki so se baje borili za boga in je že zdavnaj nanje pozabil, zato so mlatili kolikor se je dalo in si ZELO umazali roke s krvjo žrtev iz rova Barbara!!!
Kardelj in njegova klika so padli že pred več kot 20-timi leti. Sodili mu ne bodo, ker je že 30 let mrtev, tako kot tud Rožmanu ne.
Tud storilcem povojnim pobojem ne bodo sodili, ker ni v interesu desnice (in tudi levice) da se stvar razišče in zapre.
Interes desnice je, da ta stvar čimdlje ostane odprta, tako da bodo čimdlje lahko pljuvali po komunistih, in si na truplih kovali politične točke.
lep primer, sedaj lahko pljuvajo po Turku, mu pripisujejo nekaj kar še rekel ni, zahtevajo odstop….pa kaj ima on s povojnimi dogodki?
Domobranci in ostali , ki so kolaboriarali z fašisti so dobili kar so si zaslužili.Kot sem že napisal so se nad ustaši in domobranci in vsemi temi ki jih sedaj kopljejo iz rovov znesli vglavnem vojvodinske in hercegovsek brigade še najbolj huda je bila tretja črnogorska divizija ki je dala čez pekel sutjeske in ko so v sloveniji zagledali četnike pa belčke so jih z veseljem masakrirali kar je povsem za razumeti in je tudi povsem pravilno če mene vprašate. Kaj pa so šli na fašistisčno stran naj bi bili pri partizanih pa bi agresorja veliko prej veliko lažje in z manjšimi žrtvami porazili.Tako da turk se nima kaj opravičevati niti partizani niti kdorkoli ki je bil na strani zaveznikov, saj so samo počistili zato pa so jih dali angleži nazaj v jugoslavijo, saj so rekli vsak naj počisti svoje izdajalce.