Strojan napadel Jelinčiča
Strojan napadel Jelinčiča
Ljubljana | 28.11.2006 | N.M./I.K.
Ob koncu oddaje Piramida na nacionalni televiziji je član družine Strojan napadel prvaka SNS Zmaga Jelinčiča.
Nad Zmaga Jelinčiča se je spravil Rajko Strojan (Foto: Jani Dolinšek) Po koncu oddaje Piramida na nacionalni televiziji je prišlo so spora med prvakom Slovenske nacionalne stranke SNS Zmagom Jelinčičem in članom družine Strojan, Rajkom Strojanom. “To je brat Mirka Strojana, poglavarja družine Strojan,” je za 24ur.com povedal romski svetnik Zoran Grm.
V omenjeni oddaji so gostje Zmago Jelinčič, romski svetnik Grm in igralka Tina Gorenjak govorili o romski problematiki. Zapletlo pa se je po koncu oddaje.
”Do napada je prišlo na hodniku nacionalne televizije. Član družine Strojan je proti meni zalučal plastenko vode in mi grozil,” je za 24ur.com potrdil Jelinčič in še dodal, da sta bili pri tem lažje poškodovani dve uslužbenki.
Ker naj bi mu zagrozili tudi z uporabo orožja, je Jelinčič policijo zaprosil za spremstvo do doma.
”Članico družine so varnostniki pred oddajo zaprosili, naj svojo torbico pusti v zaprtem prostoru pred studiem, česar ni hotela storiti. Zato predvidevam, da so Strojanovi v Ljubljano prišli že oboroženi,” je povedal Jelinčič.
”Nič hujšega se ni zgodilo. Jelinčič je pač na svoj znan način v oddaji govoril zoper Rome, kar je enega ujezilo,” pa je za 24ur.com povedala voditeljica Piramide Erika Žnidaršič.
… ali pa drugače pogledano: Strojani so zgleda pokazali dejanski obraz, kljub poprejšnji obljubi, kako bodo od oddaje naprej pridni, sam če jih kam sprejmejo. Pa pust Jelinčiča, ker v svojih gledanjih in izjavah ni osamljen. Takih je tudi izven poslanskih klopi dovolj. Čudi me, da se je to zgodilo takorekoč pred kamero, kaj je šele potem, ko kamer ni?
To pa je bil napad, če je vrgel plastenko vode proti plemenitemu! Lahko je vesel, da ga niso iz studia nesli, če bi na POPu imeli kaj jajc, bi morali tako ali tako varnostnike poklicati in ga odstraniti iz studia. Upam, da bo tožilec opravil svojo dolžnost in podal ovadbo zoper zaradi plemenitega sovražnega govora in razpihovanja rasne nestrpnosti!!!
Najbolj pa me je sram, da je zanj glasovalo 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gledalcev. Šit, kje živim.
Ja, Plemeniti velikokrat hodi “po robu”, vendar je tudi edini, ki se javno upa reči bobu bob tudi v tako perečih zadevah. Ne moraš pa trditi, da je bilo vse povedano z njegove strani zgolj izražanje nestrpnosti. Imaš zato dokaz? A bi bilo po tvoje bolje, da bi pljuval po lastnih rojakih, pa četudi neresnice? Bi te bilo potem manj sram?
Mega ne,ni problema,postani cigan.Imel zastonj elk.,komunalne prispevke,tv,da se boš revček lahlo izobraževal in sledil kakšne pravice še imaš.Ne bo ti treba skrbeti za ogrevanje,za obleke..hrano boš pa tko al tko dobil na kakšni njivi.Za cigarete ti pa bo dala država.Pa še lepo hišo boš imel.Mogoče bom še sama to uporabila.)))))))))))))))))