Strojanovi se širijo, zaposlen ni nihče
LJUBLJANA – Se še spomnite Strojanovih? Po ambruški aferi so družino, ki je takrat štela 13 članov, preselili na Roje pri Šentvidu. Danes je število družinskih članov zraslo na 50 (!) stalnih in občasnih članov, poroča Reporter.
Vsi odrasli Strojanovi nezaposleni
Strojanove je mogoče opaziti na območju Vižmarij, Šentvida, Broda, Tacna in Guncelj. Domačini pravijo, da je njihov sistem takšen, da hodijo od hiše do hiše in najprej preverijo, ali so vrata zaklenjena. Če so zaklenjena, pozvonijo, če niso, pa kar vstopijo.
Podatki pristojnega centra za socialno delo razkrivajo, da so njihove bivalne razmere slabe. Kljub temu da je tam, kjer so naseljeni, zidan objekt, so nekateri zaradi sporov in neurejenih družinskih razmer začeli živeti v šotorih in avtomobilskih prikolicah. Po uradnih podatkih naj bi tam živele štiri družine s 17 mladoletniki. Večina jih je nepismenih, šolo naj bi obiskovala le dva otroka. Po nekaterih podatkih družina prejema kar 13.000 evrov socialne pomoči na mesec, okoliški prebivalci pa pravijo, da jo ob plačilnih dneh pridejo Strojanovi iskat v belem beemveju. Vsi odrasli Strojani so uradno nezaposleni.
Občani se pritožujejo
V zadnjih dneh so na MOL zaradi Strojanovih prijeli tri pritožbe. Dve sta se nanašali na beračenje, ena pa na motenje posesti. Inšpektorji so ugotovili, da so se naselili tudi na naselje, ki ni njihovo. Zabojnik in bivalna prikolica sta postavljena na zemlji, ki je v lasti ministrstva za obrambo. Ministrstvo so pozvali, naj zadevo uredi po civilnopravni poti.
Doma na tuji zemlji
Domačini opisujejo, da je prav takšna taktika Romov. Naselijo se in se širijo na tujo zemljo. »Nikakor jih ne moreš pregnati, če pa vložiš tožbo ali jih z izvršbo skušaš pregnati, te mediji označijo za ksenofoba, razni varuhi vsemogočnih pravic pa pravijo, da imajo tudi Romi pravico do doma. Ja, seveda, samo ne na tuji zemlji.«
(Slov. novice)
GROZA..kaj naredi revež ko se naje belega kruha? vrže ga stran. toliko v vednost,komu se daje 13.000 evrov. Pa naj bodo še nevemkako ogrožena vrsta,oni sploh niso ta pravi cigani,ta pravi cigani imajo zelo zanimivo kulturo in miljonkrat manj ogabno kot oni. drek pa Strojanovi..
Samo tebi pa res uspe vedno, da zaj**** spet si pisal v napačni temi!
Problem Strojanov je v tem da jih ni 50 ampak jih je prej bližje 200 na območju Roj. Vem pa zato ker sem en izmed najbližjih sosedov pa če ravno je vmes še nekdaj Nemška cesta, danes pa Obvozna cesta.
Mladoletni se vozijo z neregistriranimi avtomobili, ostali se vozijo brez izpita, pri nas ne fehtajo več, ker smo pred enim letom nabavili velikega psa pa si ne upajo več na dvorišče, pred tem se nam pa je zgodilo da so vstopili dvakrat v garažo.
Gospa 60-70 let si obdeluje vrt ob svoji hiši, poberejo ji skoraj vso zelenjavo.
Pred mesecem je pri sosedovih, ki nimajo ograje čez noč izginil trampolin.
Pri drugih sosedih je izginila tovorna prikolica.
Na koncu ulice se je z zelenim cliom nekdo zaletel v ograjo in jo podrl. (z razbitim zelenim cliom se vozi oseba temnejše polti, ki spominja na Roma)
…
Vse to se dogaja na Ul. bratov Komel.
Mi že razmišljamo o prodaji hiše.
Samo tebi pa res uspe vedno, da zaj**** spet si pisal v napačni temi!
Problem Strojanov je v tem da jih ni 50 ampak jih je prej bližje 200 na območju Roj. Vem pa zato ker sem en izmed najbližjih sosedov pa če ravno je vmes še nekdaj Nemška cesta, danes pa Obvozna cesta.
Mladoletni se vozijo z neregistriranimi avtomobili, ostali se vozijo brez izpita, pri nas ne fehtajo več, ker smo pred enim letom nabavili velikega psa pa si ne upajo več na dvorišče, pred tem se nam pa je zgodilo da so vstopili dvakrat v garažo.
Gospa 60-70 let si obdeluje vrt ob svoji hiši, poberejo ji skoraj vso zelenjavo.
Pred mesecem je pri sosedovih, ki nimajo ograje čez noč izginil trampolin.
Pri drugih sosedih je izginila tovorna prikolica.
Na koncu ulice se je z zelenim cliom nekdo zaletel v ograjo in jo podrl. (z razbitim zelenim cliom se vozi oseba temnejše polti, ki spominja na Roma)
…
Vse to se dogaja na Ul. bratov Komel.
Mi že razmišljamo o prodaji hiše.[/quote]
Policija seveda ne ukrepa…, sicer se na monu najde precej romskih zagovornikov, samo ti zagovorniki ne živijo v njihovi bližini in pametujejo z naslonjača. Banda hudičeva res, vse zagovornike bi naselil v bližino teh lopovskih črnuharjev, imam občutek, da bi se zagovorništvo hitro prenehalo.
Od kdaj je pa resnica sovražni govor!
Mislim da bi v določenih primerih potrebovali kakšen ameriški zakon, v zvezi z motenjem posesti in nošenjem orožja.[/quote]
Počakaj na odziv tukajšnjih zagovornikov, resnica je takoj označena za sovražni govor, mene so že ničkolikokrat označili za ksenofoba…ampak pisal sem samo resnico. Saj pravim, zagovorniki te lopovske svojati se delajo lepe, drugačne, vse sprejemajoče….s tem zakrivajo svojo pravo hinavsko naravo! Vse zagovornike bi naselil direkt pred nos tem črnim lopovom.
Strojanovi so točno to kar si opisal BMW.
O verjamem, da imajo cigani, romi lepo kulturo samo njih se sliši na drugačen način. ( delo, glasba, filmi …. )…….Strojanove se pa sliši samo po kraji, tatvini, manipoliranje, grdo ravnanje z ljudmi in kraji psov in mačk bog ve kaj delajo z njim……)
To je isto, če jaz napišem moj sosed je narkoman pa mi nekdo naprej vrže …kva ga serješ rasistka ….ljudje sploh ne znajo več prebrati ampak gledajo na splošno in se takoj počutijo napadeno………za eno družino se gre, za enega soseda oni pa vzamejo kot da govoriš v imenu vseh prebivalcev na zemlji …
No, sedaj pa imate tisti, ki ste jih poprej “ujčkali”. My ass, popolnoma so izigrali sistem – pa so po večini nepismeni. Drnovšek je takrat doživel razsvetljenstvo, Strojanovi pa brezplačno lagodje. Osebno nimam nič proti njim, konec koncev se vsaj znajdejo, bedno se mi je pa zdelo takrat poslušati razne moralistične prilike.
“A ste vi ljudje?!”
Ja, smo in to neumni.
Njih se vsi bojijo. Tudi v tujini. Te cigane. Zakaj, ker oni si vse upajo in vse tudi naredijo.
In kaj bo potem en uradniček tam, kot pa mu s sklonjeno glavo napisal kar želi, ker drugače ve, da ga čakajo batine ali še kaj več. Oni imajo drugačen značaj. In njim ni problema nekoga pretepsti ali mu poškodovati lastnino. To je njim isto kot si vi zjutraj skuhate kofe. Čisto o.k. In to vsi vedo. Ironično je kako se ljudje bojijo za lastno življenje tu se 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vidi. Ko pa jih vprašaš ti življenje kaj pomeni je pa jambranje na kubik in samopomilovanja na kubik.
No, še ena zgodbica, ki sem jo slišal od prijatelja: ponoči so ljudje videli, da cigani s svetilkami kradejo breskve na njihovem zemljišču, zato je ciganom nekdo totalno razsul avto. Zjutraj so ta isti cigani prišli k lastniku zemljišča, na katerem so imeli parkiran avto, medtem ko so kradli pridelek in zahtevali od lastnika 700 evrov odškodnine, ker jim je ponoči nekdo sesul avto. Odškodnino pa so zahtevali zato, ker je bil avto razbit, v času ko so izvajali ta zakonita dejanja in parkiran na zemljišču enega od lastnikov pridelka.
Ko so poklicali policijo, da jim cigani grozijo, so policaji lepo rekli, da oni nič ne morejo.
Tako je to v naši ljubi Sloveniji — z njimi bi treba enako kot so naredili v Franciji –na avijon pa marš.