stroški
vem, da se je o stroških že veliko pisalo, pa me vseeno zanima nekaj; koliko družinskih članov je in koliko denarja vam ostane za golo življenje (hrana, obleke, morebitni priboljški) potem, ko plačate vse položnice.
in ne bi rada moraliziranja ali kakšnega jamranja, v smislu “ti imaš toliko, pa ti je premalo” ali pa “od kod vam toliko denarja”….. podatki me zanimajo zato, ker bi rada izvedela, koliko skromno/bogato živijo mlade družine okoli nas. vsak naj napiše samo številke – št. družinskih članov in znesek
bom začela z nami: smo trije, po plačilu vseh položnic pa nam ostane še cca 160.000 do 170.000, da se z njimi prebijemo skozi mesec. v ta denar spadajo nakupi hrane, čistil in kozmetike, oblek in plačilo bencina.
lp, m28*
Odvisno od tega kaj šteješ v “golo življenje”. Jaz tisto, kar ostane potem ko pokrijeva resnično vse stroške, ki so potrebni za preživetje (torej tudi hrana in prevoz – vsaj v službo).
Smo 3 in tisto, kar nam ostane za kakšen izlet, oblačila, kritje nepredvidenih stroškov, zabavo je teoretično kakšnih 50000, praktično pa nič, ker končujemo hišo.