Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek stroški

stroški

vem, da se je o stroških že veliko pisalo, pa me vseeno zanima nekaj; koliko družinskih članov je in koliko denarja vam ostane za golo življenje (hrana, obleke, morebitni priboljški) potem, ko plačate vse položnice.
in ne bi rada moraliziranja ali kakšnega jamranja, v smislu “ti imaš toliko, pa ti je premalo” ali pa “od kod vam toliko denarja”….. podatki me zanimajo zato, ker bi rada izvedela, koliko skromno/bogato živijo mlade družine okoli nas. vsak naj napiše samo številke – št. družinskih članov in znesek

bom začela z nami: smo trije, po plačilu vseh položnic pa nam ostane še cca 160.000 do 170.000, da se z njimi prebijemo skozi mesec. v ta denar spadajo nakupi hrane, čistil in kozmetike, oblek in plačilo bencina.

lp, m28*

Sva dva, po plačilu položnic (telefon, adsl, zavarovanja) in stroškov (deljeni stroški kurjava, voda, smeti,TV,elektrika) in stroškov za hrano nama ostane cca 220.000. Amapk šparava za svoj stanovanjček tak da nič ne zapravljava in sva skromna. 🙂 LP

Nas je pet pa nam ostane isto kot vam.
Čaramo ni kaj:))
lp

zdaj si pa predstavljajmo kako je šele tistim, ki oba zaslužita niti 200.000 sit , pa dva otroka

Odvisno od tega kaj šteješ v “golo življenje”. Jaz tisto, kar ostane potem ko pokrijeva resnično vse stroške, ki so potrebni za preživetje (torej tudi hrana in prevoz – vsaj v službo).

Smo 3 in tisto, kar nam ostane za kakšen izlet, oblačila, kritje nepredvidenih stroškov, zabavo je teoretično kakšnih 50000, praktično pa nič, ker končujemo hišo.

Po plačilu vseh stroškov (položnice, najemnina, kredit za avto, bencin, varčevanje v stanovnjskem skladu, najbrž še kaj …) ostane okrog 100.000 za čez mesec (prihodki 315 tisoč SIT). Smo pa trije … in čakamo da še mamica dobi službo, bo potem lažje.

SVA mami in sine.Zmanjka.
lp

Nas je 7.Ob plačilu vseh položnic,stroškov za hrano in stan.kredita mi ostane 5000 sit,

New Report

Close