Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Stroški za izbrisane

Stroški za izbrisane

(35 000 – 55 000) eur z obrestmi za prvega izbrisanega
~20 tisoč izbrisanih
~45000 eur * ~20000 = ~900 milijonov evrov

Slovencev je 2 milijona, torej 450 eur na prebivalca.

Ali drugače:
Število zaposlenih v Sloveniji je 840 tisoč (podatek januar 2007). Če odštejemo tiste, ki so zaposleni v JU, je tu 800 000 ljudi.

Torej je to 1100 eur na zaposlenega v Sloveniji :).

Don’t panic, be happy 🙂 Nobena župa se ne poje tolk vroča, kot se skuha!

ODSTOP VLADE SEDANJE !!!

– nesposobnost krotenja recesije
– na tisoče brezposelnih v zadnjih treh mesecih
– izbrisani…izplačilo odškodnin v času recesije, ob tem pa nasi Slovenci izgbljajo službe iz dneva v dan in bijejo boj za prieživetje!

Glasoval sem pa za stranko LDS in Kresalovo in mi je iskreno žal za to potezo in nikoli več ne namenim glas stranki LDS, z Drnovškom je umrla tudi njegova stranka LDS!

Ja vem, da je kriva SDS za nekatere zadeve , ki so vidne sedaj, kot so izgube služb itd….je tako se strinjam, kaj pa sedanja vlada dela , da to prepreči? ČISTO NIČ, žalostno, ja sej res Pahor si bo sam plačeva kavice in to bo meni pomagalo, da bom obdržal službo in imel tolar, ki ga bom porabil za hrano otroku, idol izbrisanih, je nekoč dejal malomorgen, vsi vemo kdo je bil to!

Izključno moje mnenje in ga ne vsiljujem nikomur, če vam ni všeč vam ga tudi komentirati ni treba!

PREDČASNE VOLITVE!

Najbolš da račun pošljemo Peterletu in Bavčarju, ki sta nezakonit izbris izvedla, pa tud Janša je bil takrat zraven v tisti vladi.

Sej pomoje če skup vržejo vse kar imajo, bo zadostovalo.

poštene Slovence J… kdor hoče od izbrisanih lopovov,ki so zavohali denar do nesposobnih vlad,ki nam stalno nekaj zakuhajo,do delodajalcev,ki pri dobičku pozabijo na delavce,ko pa je kriza vse plačajo delavci.Je bog srečal človeka ki je hudo jokal.pa ga vpraša zakaj jočeš človek,ta mu odvrne Slovenec sem,bog se obrne in tudi sam zajoče!

Hehe, si pozabil, da bo treba tudi Bavčarja sanirati… Njemu je resecija pomnožila premoženje z minus ena!!

Sicer se pa strinjam, morali bi prej urediti zakone, da bi bil t.i. “izbris” legalen.

Če slučajno ne bo dovolj bosta pa dodala takratni predsednik države Milan Kučan in takratni predsednik parlamenta France Bučar.

Zakaj že? Ker so vsi skupaj delali v korist Slovenije?

zakaj pa njima?sej niso bili izbrisani, res izbrisani leta 91, jugoslavija in Slovenija sta bili pred vojno, tisti, ki niso želeli predati za državljanstvo Slovenije, so se odločili za državljanstvo Jugoslavije, to je to!Poglej, če bi Jugoslavija po nekem čudu preživela in bi postala nova švica, misliš da bi se todorovič ubadal z izbrisom? verjetno bi živel v Beogradu in bi imel 4 tisoč evrov plače in bi si mislil, vidiš dobro da nisem vzel takrat slovenskega državljansta bi sedaj živel v revščini!To so špekulanti, ljudje , ki se odločilnega trenutka za slovenijo niso izkazali za Slovence, temveč so stopili na stran okupatorja Jugoslavije! In ne mi z 5 tisoč otroki, kaj so oni krivi in država slovenija je kriva za njihov izbris, ni res, krivi so njihovi bulozni staršpi, ki so simpatizirali z Miloševičem leta 91 in niso poskrbeli za socialno varnost sojih otrok!Starši so krivi za izbris svojih otrok, sej todorovič je prijavljn v Srbiji, zakaj pa ne odpelje otroke v srbijo in na osnovi njegovem bivališča v Srbiji, bi njegovi otroci dobili Srbsko državljanstvo s tem tudi zdravstveno zavarovanje itd… bi se pa tam šolali in hodili zastonj k zdravniku, ampak ne, tu lahko iztržijo odškodnine, zakaj bi to zavrgli! Jaz osebno bi jih izgnal, pa naj še tako rečem, sem otrok Južnjakov in sem bil edn tistih med 200 tisoč priseljenci , ki sem se odločil za slovensko državljanstvo, na plebiscitu glasoval za slovenijo in imam vse urejeno od leta 91, skrbijo me pa odškodnine, ker dejansko zna ta vsota skupna na koncu biti bajna, ter to lahko upliva tudi na mene na moje otroke, primankljaj prekomerni v državni blagajni, ki bo spočet s tem, bojo zafilali z višjimi trošarinami na nafto, višjimi davki in se bo tudi poznala vsaka izplačana odškodnina na mojem trebuhu in trebuhu mojih otrok!

KRESALOVO DOL Z LDS-A!

hahaha potem ne bi imel razloga, ker ga nikče ne bi izbrisal!

ločiš razliko med državljanstvom in stalnim prebivališčem!!!:)))

kaj pa te odškodnine, te ne motijo, ali tudi???

http://www.siol.net/slovenija/novice/2009/02/izplacilo_odskodnin_zrtvam_vojnega_in_povojnega_nasilja_v_gotovini.aspx

dol s kresalobo dobro si napisal se v mnogočem strinjam s atbo in to so sami špekulanti mene zanima odkod todoroviču densar za odvetnika v srbijo naj zgine po tem se vidi kakšni hlapci smo slonevci

Ninej moti me vse, kar se bo poznalo na trebuhu mojih otrok! In ne ne bomo mi plačevali in naši otroci za nekaj , kar so zagrešili neki tretji!Ninej kod se spomnim si bila proti za povojne odškodnine zaradi 2 sv. vojne iz razloga, da ne boš ti plačevala za napake nekih v preteklosti! Dvolična si ali pa si samo preveč naklonjena Srbom in šikaniraš lasten narod, če si Slovenka!Kar bi bilo žalostno!Če bojo odškodnine izplačane, bomo to občutili čez nekaj let, na višjih trošarinah na nafti, višjimi davki, manj subvencij itd…Takrat te bo verjetno motilo in boš proti zvišanju nafte itd…vendar boš pozabila, da si se s tem strinjala nekaj let nazaj, ko si podpirala odškodnine izbrisanim, dobrto veš da je to povezano, ker smo majhna država in imamamo relativno nizk BDP itd…vsak miljun evrov se pozna!

ninej taka oseba, ki ni zaprosila za državljanstvo, je jasno pokazala, da ni na strani slovenije, temveč na strani okupatorja Jugoslavije/Srbije, ne razumem kako bi napadena stran v našem primeru Slovenija lahko takim sploh storila kakšno krivico?V nekaterih državah bi take izgnali in zavekomaj rešili problem!

@dol s Kresalovo: drugič bolj raznmisli za koga glasuješ.

@Sveti
, ne razumem samo kako je Todorovič kriv da smo Slovenci ali ti, hlapci. Če bi ga takoj ubili zdajle bi še vedno bili hlapci. Kot tale dol s Kresalovo.

Se strinjam glede odškodnine, samo ne vem, zakaj naj plačujemo davkoplačevalci, ki imamo že tako mizerne plače.

Kaj pa tisti, ki so to zakuhali?????

Zato pa lepo podpiraj, da država lahko počne kar ji je volja, za to ne odgovarja in se bo na trebuhu tvojih in vseh naših otrok poznalo še toliko bolj. Ker so zdaj jugosi na udaru, je lahko udrihat, upam da kdaj ne bova jaz in ti in bodo tako udrihali po nama. Takrat se pa le spomni na bebavo ksantipo22 (upam, da se ti ne bo treba nikoli).

Ja zakaj pa misliš, da širijo propagando o t.i. agresorjih, ki so delovali proti naši državi, pri tem pa nihče nikogar ni postavil pred sodišče za tako težka kazniva dejanja. Se ti ne zdi malo čudno. Če imajo dokaze (glede na obtožbe, bi jih morali imeti), potem naj jih predajo tožilstvu, ki bo spisalo obtožnico. Imamo Kazenski zakonik, ki natančno kvalificira takšna kazniva dejanja in sankcije zanj. Pa moram priznat, da so pri omenjanju teh agresorjem zelo previdni, ker ne omenjajo nikogar posamično, še bolj zanimivo pa je to, da Todoroviću nihče ne vrže v obraz, da je agresor in da je deloval proti državi.

lahko zagotovo trdim, da se mi ne bo treba, ker bom vedno gledal kaj je bolše za moje otroke, kar je v nasprotju z izbrisanimi ti niso gledali na prihodnost svojih otrok, zanje je bila važna samo politična opredelitev in to je Srbija in Jugoslavija, na svoje otroke žal niso niti pomislili, sedaj pa s svojimi bogimi otroki zaradi lastne napake in idiotizma krivijo državo Slovenijo in si želijo denarja, delat naj grejo tam kjer imajo prebivališče prijavljeno in državljanstvo, vsi pa vemo katerih države so izbrisani državljani in javno priznajo še danes, tako kot todorovič, da si ne želi slovenskega državljanstva in ne želi sodelovati na volitvah,želi samo stalno prebivališče, da se lahko tu zaposli in odžira službe nam, ki že od leta 91 prispevamo v državno blagajno!

Ksantipa parlament lahko zavrže mnenje ustavnega sodišča in mu ga ni treba spoštovati, tako ot ga ni spoštovalo žr v mnogih primerih! Država slovenija ima na prvem mestu, zadolžitev , da skrbi za svoje državljane, da poskrbi za njih, potlej naj se ukvarja z malenkostmi kot so izbrisani, najprej mora poskrbeti za nas, podjetja propadajo, hrana je še vedno predraga, trg še vedno ni dovolj konkurenčn na vseh področji, trošarine previsoke, davki previsoki, primankljaj v državnem proracunu, na tisoče brezposelnih, revščina se povečuje, gospodarska rast drastično upada, zlom nepremičninskega trga itditd… šele ko to vse uredijo, se lahko ubadajo z izbrisanimi, v prvi vrsti moramo biti državljani slovenije!!!ksantipa vsem nam je pa že dolgo jasno zakaj simpatiziraš z izbrisanimi in kako strastno braniš srbe, tako da o tem škoda besed….če se ne bi šlo za tvoje srbe, bi ti bilo figo mar za izbrisane!

Zadnja dva stavka sta mi povedala vse o tebi. Ja itak, to je moj hobi, da branim Srbe. Še dobro, da ti je dolgo jasno, bi že mislila, da je kaj narobe s tabo. Upam, da če ti bodo tvoji otroci kakšnega Srba domov pripeljali, boš mu enako v faco povedal. Sicer debato s tabo zaključujem, ker se mi upira nacionalizem, še bolj pa dejstvo, da še svoje otroke verjetno vzgajaš v tem duhu. Ampak uspeh ni vedno garantiram, ponavadi je negativa kot boomerang, ne pozabi tega.

To je počel Hitler. Poziv k izgonu je kaznivo dejanje. Resno razmišljam o tem, da bi takšne zadeve začela prijavljati.

a bejš no, kdaj sem bila proti vojni in povojni odškodnini, ko se je šlo za dejansko povračilo škode narejene v vojni ali takoj po njej (sploh če se dotaknemo vprašanja otrok, ki so med vojno izgubili starše in postali sirote, niti se ne spolnim da bi okoli tega debaterali). A ti mal mešaš povojne poboje in priznanje Domobrancem status vojnih herojev ali žrtev in s tem dodelitev borčevskih penzij, hja kle sem pa še zmeraj proti!!!!

in še enkrat in res zadnjikrat, državljanstvo in stalno prebivališče sta popolnoma različni zadevi! Zakaj bi jaz morala vzeti državljanstvo neke države v kateri delam, če je moj dom Slovenija!

zakaj druge republike nimajo teh težav, a, ja verjetno ker nikogar niso izbrisale, kaj ti misliš??? Kaj bi bilo če bi vse Slovence, ki imajo državljanstvo Slovenije stalno prebivališče pa v državi, kjer bivajo in delajo izbrisali, a bi se potem tudi strinjal z izbrisom????:)

kga boš ti izganjal, lepo te prosim, a če si državljan Slovenije naj bi imel že to pravico, al kako!!!

aha parlament je pred ustavo, svašta res, mislim………….po domače, kot sem že enkrat povedala!

zakaj je potrebno menjati nicke, hmmm te je sram tega kar pišeš, a????

tako je mislil sem na borčevske penzije za domobrance, tako kot izbrisani so bili v času vojne proti večini Slovencev, ne vidim razlike! Zate je todorovič heroj, ker je uspel tako mučno živeti od leta 91 naprej, čeprav je bil proti Sloveniji in večini slovencev…Domobranec in izbrisan eno in isto skoraj…Zato, ker se ne gre za bivališče, gre se za to da je v tistem času bila vojna med Slovenci in Srbi in vsi vemo kdaj se je začelo kuhati, torej je tisti ki ni želel državljanstva slovenije, enostavno obdržal državljanstvo Jugoslavije in kot vemo v vojni veljajo drugačna pravila , tako da je tadanji izbris bil pravičen, saj nihče ni vedel kaj lahko v tistem času pričakuje od takega človeka, ki je Srb, živi v Sloveniji leta 91, kritizira Slovensko neodvisnost in podpira Jugoslavijo in poveličuje takratnega liderja Miloševiča! Druge republike niso bile v vojni z Jugoslavijo, tiste pa ki so bile imajo še večje težave kot te!!!Se gonijo pač po Hagu , ker ne morejo to same rešiti! Mešaš hruške in jabolka, ja delal sem v Avstriji imel stalno prebivališče v Avstriji in bi lahko dobil njihovo državljanstvo in ga nism vsez imam Slovensko, ampak Slovenija in Avstrija nista bili v vojni, bilo bi isto samo če bi Slovenija in Avstrija bili v vojni in bi me Avstrijci 2 tedna pred vojno vprašali ali boš državljansto ali ne, ali si za Slovenijo ali za Avstrijo, ne moreš to kar tako poenostavljati ninej hehe, verjamem da bi rada ampak ni to isto in nikoli ne bo! Pa ksantipa lahko mi moj otrok pripelje cigana iz ambrusa, karkoli, Srba pa ne, se otroka odrečem, ker je Srb pobil 21 ljudi , ožje družine moje matere.In ni ga boga, da bi svojega otroka učil da je srb dober človek, zakaj pa tako sovraštvo z moje strani, to so pa verjetno zagrešili tisti, ki so spočeli te žrtve!In tudi med Slovenskimi izbrisanimi, so ljudje, ki si zaslužijo odškodnino in so ljudje, ki so odšli v Bosno, Hrvaško pobijati narod, ki je bil proti Miloševiču tako kot Slovenija, ta človek, ki se je šel boriti leta 92 za Jugoslavijo in pobijal Bosance, Hrvate itd… se je leta 97 vrnil nazaj v Slovenijo in si želi danes odškodnine, edn je moj sosed in je med izbrisanimi, piše se Gogić…In še bi se njih našlo!!! To me moti! Vsak primer je potrbno preučiti enega po enega in tistim, ki se dokaže da je bil nekje v jugo armiji ali v tigrovima ali karkoli bi jih bilo potrebno dokončno izbrisati! Navedel sem pa priimek enega izbrisanega ninej samo zate, da ne boš govorila da tovčem v prazno!

Vidim, da Grimsova manipulativna propaganda pada na plodna tla. Namenjena je prav takšnim, kot si ti – neukim, neinteligentnim, šovinističnim, ksenofobnim, “zavednim” in, če se le da, “čistokrvnim” Slovencem.

ostala sem brez besed, res! Žalostno da lahko nekdo tako nisko in podlo razmišlja! Med izbrisanimi so slovenci, makedonci, hrvatje, bosanci itd., ne samo srbi.

kako veš da je bil proti sloveniji, na preberi si njegovo zgodbo!!!!

http://www.indirekt.si/intervju/izbris_je_bil_etnicno_ciscenje_in_rop_stoletja/124826

kar se tiče agresije ne Slovenijo, bi takratbna vlada lahko agresorje preganjala, imeli so čas 17let, pa se ni nobena lotila tega, čudno kajne, drugje lovijo vojne zločince in jih preganjajo, je Slovenija izjema??

aha, zaradi enega srba so vsi slabi!!! Iz zarečenega kruha se največ poje, le glej da ti v življenju ne bo pomagal ravno Srb!

Prepričan sem, da bi Grims slovensko himno interpretiral, da naj živijo vsi Slovenci. Ni normalno, da nekdo govori takšne reči, ko je črno na belem, da je bilo izbrisanih 5600 otrok. Gre za 5600 tragedij. Grims pa hladno govori o tankovskih kolonah, medtem ko vemo, da je med izbrisanimi samo 450 oficirjev nekdanje JLA. Še vedno indoktrinira, seje nestrpnost in uči narod. Potem pa lahko po spletnih forumih berete, da si Todorović zasluži metek v čelo.

New Report

Close