Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Stroški za izbrisane

Stroški za izbrisane

na še tole si preberi!!!
————————————-

Vi agresor niste bili?

Ne, v JLA sem bil samo 39 dni. Gotovo sem eden izmed jugoslovanskih rekorderjev. Nisem želel nositi puške, saj sem načelno proti orožju.

Evo, še to je v današnjih cajtengah, p še nisem vse prebrala.

http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/1042248027

Klikaj še sorodne teme na desni strani ob članku.

To je počel Hitler. Poziv k izgonu je kaznivo dejanje. Resno razmišljam o tem, da bi takšne zadeve začela prijavljati.[/quote]
vidiš ko na veš kaj govoriš on ni nič pozoival k izgonu on je napisal kaj bi on naredil jaz bi se pa tebi posral na glavo.

saj moje mnenje je da si ga zasluži on je zame špekulant ti si pa zame zmešana ker take zagobvarjaš veš kaj je on izjavljal o sloveniji da na bo nikoli državljanstva take države vzel aja a denar bo pa požrl take bi jaz dal na gavge na prešernovem spomeniku za v poduk

joj Svetilnik,saj bi se še pogovarjala s teboj, če bi lepše in bolj etično pisal!!!:))) Tako se mi pa res ne da!!!!

:))) V teh besedah zaznavam razumevanje in spoštovanje sogovornika. Za namečekem pa lahko tudi izvem, v kateri del Gaussovega zvonca pade moj inteligenčni koeficient.

Sicer pa je mojster za propagando Grims pravi amater v primerjavi z vrhunskim mojstrom Milanom M. Cviklom :))). Patria, brum, brum,…

:))) V teh besedah zaznavam razumevanje in spoštovanje sogovornika. Za namečekem pa lahko tudi izvem, v kateri del Gaussovega zvonca pade moj inteligenčni koeficient.[/quote]

Kaj pa je v tvojem zgornjem pisanju za razumeti in spoštovati? Ponavljaš neumnosti, ki so plod SDS-ove propagandne domišljije, trobi pa jih glavni propagandist Grims. O Cviklu pa se lahko pogovarjamo v kakšni drugi temi. Mimogrede pa, zame sta oba kar primerljiva, vseeno pa se mi zdi Grims s svojimi patetičnimi nastopi le nekoliko bolj neprebavljiv.

Ninej najbol da daš TodoroviĆu medalijo in ga razglasiš za slovenskega heroja, junaka naše domovine, ponos slovenstva, ja maš prav ninej Todorovič je zgled, tak bi moral izgledati vsak slovenec! hehe matr si trčena! Nekdo ki je bil proti, ne more danes izsiljevati Slovenijo z odškodnino pa če je še tako močna pravna podlaga!Ja in po podatkih je 73 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Srbov med izbeisanimi, a ti še ni potegnilo zakaj prav njih največ? ma dej ninej zagovarjaj raje svoj narod… Vglavnem LDS glasu nikoli več ne namenim, čeprav sem mu ga od že trikrat zapored!Drnovšek tega ne bi dovolil! Ninej, pa posvoji kakšnega izbrisanega, bo imel pravico na osnovi tebe pridobiti državljanstvo , če se ti tako smilijo, dam jih pel(:

saj veš kako pišem zaradi tebe se pa res na bom spremenil

na tale tvoj post, pa ni vredno odgovorit, res ne !!!!

ja, Drnovšek jih tudi ne bi izbrisal!!!

Preprečil pa tudi ne.

Pa še prav je imel.

Ponovimo lekcijo!!!

Izbrisani niso v tej zgodlji prav nič krivi, ampak je kriva država, ki jih je izbrisala in je to naredila nezakonito.

Zakaj nezakonito? Za izbris ni bilo pravne podlage. Nikjer ni pisalo, kaj bi morali storiti posamezniki oziroma kakšne posledice bo imelo za njihovo pravico do stalnega prebivanja to, da ne bodo pridobili slovenskega državljanstva! Najprej. O tem, da so bili izbrisani, ljudje sploh niso dobili odločbe in s tem možnosti, da se na izbris pritožijo.

Zakaj imajo pravico do odškodnine? Ustava jim jo dajo. In sicer v 26. členu, ki se glasi:” Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.” Seveda to ne velja samodejno, temveč je treba v postopku v vsakem primeru posebej ugotavljati, ali so podane predpostavke odškodninske odgovornosti.

Dokler je za vas Grimsovo blebetanje skorajda božja beseda, pa tega žal res ne morete razumeti.

kisla smetana jp, maš prav treba nov ustavni zakon vnesti , ki bo omejil odškodnine oz. jim sploh ne bi dovolil le teh!!! Nism pa proti, da dobijo stalno prebivališče, vendar jaz ne bom plačeval za njihovo rit, sem koj za referendum in prepričan sem da bi v tem primeru z lahkoto zbrali 40 tisoč podpisov in tako bo!!!Sej Barovič ga je že napovedal! Tako da upam kisla smetana da če bojo sprejeli kakšn ustavni zakon, ki bo preprečil izplačilo odškodnin, da boš v tem primeru tudi podpirala ustavo!!!

na tale tvoj post, pa ni vredno odgovorit, res ne !!!!

ja, Drnovšek jih tudi ne bi izbrisal!!![/quote]

Tudi Hanžek bi jih podprl :)))))
Hanžek ha ha ha, kje se skriva ?

Če bi jih Drnovšek podpiral, bi ta uredil, ko je bil sam predsednik vlade, sklepam da ga niso izbrisani prav veliko zanimali, čeprav je bil Potrč že takrat glasn glede izbrisanih ampak Drnovšek je vedel da bi s tem izgubil polovico svojh volilcev, tako kot jih bo sedaj Kresalov in prenovljeni LDS, ki ga čaka zaradi tega ista usoda kot NSI, če se bo pa Kresalova odpravila v SD, bodo pa volilci SD-ja dokaj kritični do SD-ja… Menim, da si je Kresalova s to potezo začrtala konec politične kariere! Hvala Bogu!

mene zanima če lahko od države pol odškodnino zahteva tudi 200000 slovfencdev ki jih je kršena ustavno zagotovljena pravica do dela pa država tega na upošteva kdo bo torej njim to plačal ali še kaj drugega

Lahko in komod !

Žal se Slovencem, ne ljubi.

hahaha, pa ti veš kdaj je ustavno sodišče razsodilo, da se je izbrisanim zgodila krivica in jo je potrebno popraviti, no če ne se malo pozanimaj, evo zraven pa ti pripopam malo Drnovškove zgodovine, pa primerjaj!!!:)))
———————————————————————-

1992 je postal predsednik stranke LDS, kar je ostal do 2003. Istega leta je postal tudi predsednik Vlade Republike Slovenije; ta položaj je zasedal do 2002, razen z nekajmesečno prekinitvijo za časa Bajukove vlade leta 2000.

1. decembra leta 2002 je bil izvoljen za predsednika republike Slovenije s predvidenim koncem mandata leta 2008. Marca 2004 je bil imenovan za častnega senatorja Evropske akademije znanosti in umetnosti.[6]

30. januarja 2006 je po 14 letih formalno izstopil iz stranke LDS. Kot razlog je navedel, da se želi popolnoma posvetiti novoustanovljenemu civilno-družbenemu Gibanju za pravičnost in razvoj.

Moj dragi pravno nepismeni sogovornik, tale vaš novi ustavni zakon bi bil v popolnem nasprotju z Ustavnim zakonom za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije in grobo neustaven sam po sebi. Če bi v tej naši banana republiki to še šlo skozi, ne bo šlo skozi na sodišču za človekove pravice v Strasbourgu, kjer jih prav nič ne zanima, ali je država kršila človekove pravice z navadnim ali ustavnim zakonom. Žal ti reveži nimajo denarja za odvetnika in jim to dejstvo ne bo prav nič pomagala.

Bravo mi, ko se bo začelo o človekovih pravicah odločati na referendumu. In bravo mi, ko ne bo več veljal 26. člen ustave. Mah, bravo mi.

Ustavni za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije je določal, da imajo državljani drugih republik, ki so imeli na dan plebiscita prijavljeno stalno prebivališče v Sloveniji in ki so tu dejansko živeli do izteka rokov za pridobitev državljanstva, enake pravice kot državljani Republike Slovenije. Niti ustavna listina niti zakon o tujcih nista določala, da da bi morali po izteku navedenih rokov zaprositi za dovoljenje za stalno prebivanje.

Dajte si sami kaj prebrati, namesto da po forumu citirate tisto, kar vam je prebral Barovič, Grims in drugi. Pa naj vam sovraštvo do vsega južnega ne zamegli razuma.

No, en “disclaimer”. Zagovorniki Kresalove & Co. vedno hujskate sovraštvo ali pa širite leži ali pa zavajate… češ da smo nasprotniki potez KK sovražni do t.i. južnjakov. Ne, to ni res. Pravzaprav imam do južnjakov različne odnose – z nekaterimi se razumem, z drugimi ne. Odvisno. Isto kot pri odnosih do Slovencih. Tak, da poreklo ni važno.

Tu se gre predvsem za €€€ (denar!). Sploh v teh časih, ko se priliv iz davkov v državno blagajno manjša in manjša… Torej, država bo izdala odločbe, ti ljudje pa bodo lahko dobili visoke odškodnine.

kisla smetana tko ti povem, z naše Slovenske strani se mi zdi da danes v dobi recesije in izredno nizke gospodarske rasti se nam bolje splača nekaj denarja za referendum, kot za odškodnine, bi referendum majn stal. itk bo na konc leta primanjkljaj v naši blagajni, teli izbrisani nam dejansko samo škodijo, najprej so bili proti Slovenski državi, sedaj naš želijo ožeti, ta denar naj gre raje z naše otroke, predlagam zastonj učbenike in delovne zvezke za otroke od prvega do devetega razreda osnovne šole, jemljejo naš denar, ne terjajo odškodnine od države ampak od nas, zakaj bi moral moj otrok biti prikrajšan zaradi nekega srba , ki je zaničeval slovenijo in pljuval po njej! Ne nedamo denarja, jaz sem za referendum, ja in točka za nas , izbrisani nimajo denarja za strasbourg in tu smo jih utišali za vekomaj in ta denar prevekslamo za nekaj bol koristnega za naše otroke, za njihovo prihodnost, Saj plačujem davke od leta 91 v tej državi in mislim da imam pravico o tem odločati kam ne bo šel naš enar in resno pozivam k referendumu, pa če bom sam moral iti od vrat do vrat, od mesta do mesta in zbirati podpise!!! Pa kar se tiče tvojega člena 26. , ustava nam dovoljuje tudi referendum, kjer se mora upoštevati glas večine in ti niti strasbourg ne sme oporekati!…. Dej ti men kisla smetana povej zakaj oni sploh hočejo odškodnine, a niso veseli, če dobijo stalno prebivališče, saj so si to želeli? Ja hehe kako ironično ko nekdo vidi da nekje lahko iztrži denar, pozabi za čem je letel 15 let, v tem primeru izbrisani, želeli so samo da dobijo stalno prebivališče nazaj, kaj pa zej?

kisla smetana te citiram…Niti ustavna listina niti zakon o tujcih nista določala, da da bi morali po izteku navedenih rokov zaprositi za dovoljenje za stalno prebivanje

– pozabljaš da so imeli stalno prebivališče v državi Jugoslaviji in ne v Samostojni državi Sloveniji!!! proti kateri so bili( ne pozabi tega)!!!

KISLA SMETANA NAJ TE RAZOČARAM, SAM SEM JUŽNJAK IN NE MI O SOVRAŽTVU, ČE SEM SE JAZ LAHKO ODLOČIL ZA DRŽAAVLJANSTVO LETA 91, SO SE LAHKO TUDI ONI!!!

A ZEJ PA NEJ JAZ TOŽIM DRŽAVO, KER SEM VZEL DRŽAVLJANSTVO LETA 91 ČE
GA NE BI , BI MI PRIPADLA DANES VISOKA ODŠKODNINA, PAR DESET TISOČ EVROV IN SEM PRIKRAJŠAN, MI TO TUDI DOVOLJUJE KAK ČLEN IZ USTAVI….Dej nehi kisla smetana, ne gre to tko, morajo biti meje in to za vse enake!
Mene ne moreš napadati da sem nestrpen do Južnjakov, ker sem sam, ne podpiram pa iskoriščanja sistema in bogatenja na tuj račun., sploh pa za oskubljanja našega proračuna, ko bi se ta denar lahko namenil za kaj bolj pametnega od česa bomo imeli vsi korist, tudi državljani slovenije! Amen!

REFERENDUM!!!

Kakšno zvezo ima to s tem, da je država kršila zakon? Preberi si lastno ustavo. Če je ta za vas enake vrednostni kot skret papir, potem pa prav. Ko boste razumeli, da je pravo vprašanje, zakaj je država ravnala nezakonito, da je pravo vprašanje, kdo je za to odgovoren (ker odgovorni so in obstajajo) – skratka, kdo je zagrešil to odgovornost, takrat boste na pravi poti. Da, si upam trditi, da gre za sovraštvo do južnjakov, kajti nisem vas videla zganjati takšnega cirkusa, ko je ta ista država delila dobesedno bogastvo, ki se verjetno lahko meri kar v miljardah, raznim Slovencem v Argentini, Ameriki in podobno. Tudi ljudem, ki nikoli niso bili v Sloveniji in niso znali ene slovenske besede.

Zagovornica Kresalove my ass. Nikoli nisem volila njene stranke in je nikoli ne bom.

Pa še to. Ko bo država zagrešila kaj, zaradi česar se bo tebi zgodila huda krivica in boš utrpela finančno škodo, upam, da se boš tudi v korist proračuna odrekla odškodnini. Mah, zakaj se ne bi? Če si prava patriotka se boš.

Jaz sem bil proti tudi takrat, ko so delili bogastvo nazaj Argentincem in ostalim ampak te nepremičnine in gmajne so dejansko nekoč bile njihova last, tu nas pa izbrisani želijo oskubiti, denar jim je zadišal, saj nism proti , da dobijo stalno prebivališče, sem proti odškodninam!!! Izbrisani so imeli izbiro leta 91, nisem jim jaz kriv, da se niso odločili kot jaz in so na slabšem danes, imeli so izbiro to je to in njihovo napačno izbiro ne bom danes jaz plačeval!!! Uprašaj se kaj če bi bilo konta, bi trajala pet letna vojna v sloveniji s srbi in se ne bi uspeli odcepiti in bi danes živeli v Jugoslavijo pod Srbsko vladavino, misliš da bi Slovenec kaj veljal in imel kaj besede, bi bila ustava kaj vredna hehe kisla smetna odpri oči malo širše!!! Oni imajo pravico do 26. člena, mi a do referenduma in zgodba se konča, oboje izhaja iz ustave in država tu ne more pomagati, pa tudi če je naklonjena izbrisanimi!!!

New Report

Close