Stroški za izbrisane
Država ne bo z veseljemm dala miljone izbrisanim, ampak bo v to prisiljena. Izvedla je nezakonit izbris, sedaj pa sledijo odškodnine.
Ti tud, če se ne privežeš plačaš kazen, rad ali nerad.[/quote]
V redu, nezakonit izbris=plačaš kazen
nezakonito bivanje=plačaš kazen
pol se gremo pa tako, čisto pošteno in vse po zakonu.
Pa pojdimo lepo po vrsti.
Najprej se je zgodil nezakonit izbris – torej je država prva na vrsti, da plača kazen.
No in če je bil izbris nezakonit, potem nezakonitega bivanja ni bilo.
Če pa bi država izstavljala kazni še za nezakonito bivanje, bi pa kazen plačala še za to početje, pa lahko miljončke za odškodnine lahko samo še pomnožimo.
problem so imeli, ko so bili izbrisani, plačevali so zdravstvene storitve, niso se mogli zaposliti, torej jim ni tekla delovna doba itd.-ja zato pa so odškodnine, ane!!!![/quote]
Hej , pol pa meni tudi pripada!!!!
Zaradi leto in pol čakalne, sem si moral sam plačat poseg,
delovna doba mi pa tudi ne teče, ker se ne morem zaposlit.
Živele odškodnine
Če bi bila vsem t. i. izbrisanim dosojena odškodnina v enaki višini kot je bila Aleksandru Todoroviću, bi to davkoplačevalce stalo 450 milijonov evrov. Glede na vložene odškodninske zahtevke (najvišji zahtevani znesek za odškodnino, za katerega teče sodni postopek je kar 980.000 evrov), bo ta znesek nesluteno višji. Če bi vlada ta znesek namenila 100.000 upokojencem, bi vsak lahko dobil 4.500 evrov pokojninskega dodatka in ne le 300 evrov, kolikor so koalicijske stranke zapisale v koalicijski sporazum, danes pa trdijo, da zaradi ekonomske in finančne situacije upokojenci tega zneska ne bodo dobili.
…………. Če bi vlada ta znesek namenila 100.000 upokojencem, bi vsak lahko dobil 4.500 evrov pokojninskega dodatka in ne le 300 evrov, kolikor so koalicijske stranke zapisale v koalicijski sporazum, danes pa trdijo, da zaradi ekonomske in finančne situacije upokojenci tega zneska ne bodo dobili ………………..