Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ŠTRUDL LENE GOSPODINJE

ŠTRUDL LENE GOSPODINJE

Pregledala sem že vse živo, pa ga ne najdem več, obiski pa pridejo čez dobre štiri ure. Prosim, če mi ga lahko katera napiše.

MOj recept je tak:

1 kg skute
5 jajc
1 skodelica sladkorja
5 dkg rozin
3 žlice zdroba
1 noževa konica pecilnega praška
1 vanilin

Vse skupaj pomešaš in daš v okrogel pekač na 200 stopinj za cca 45 min.

Dober tek in hitro naredi, da se pravočasno ohladi.

Premer pekača 20-22-25 cm?
hvala
Tina

26 kot za torto.

Je to dobro?

Jaz bi pa rada vprašala koliko približno je ena skodelica sladkorja.

lp

Če je mera mišljena v tistih ameriških cup-sih je to cca 250 g.

Julija

Glejte sladkorja lahko ga daste po lastnih željah. Sladkor ne vpljiva na kvaliteto izdelka. Če ste diabetik ali človek, ki ne mara zelo sladkih stvari potem pač daste min. sladkorja ali pa celo sladkate z umetnimi sladili .Koliko je to v dag pa vam povem lahko samo na oko. Cca 15 dag.

Hej, kaj pa jabčka?

Tvoji obiski so sicer že pojedli, kar si spekla. Za drugič in za druge še ena varianta štrudla lene gospodinje, namreč Pecivo na suho (pod tem imenom je tudi na Kulinariki, pa tudi tukaj v iskalcu). Jaz bom vseeno kopirala. Fino se naredi, hitro (še največ časa vzame lupljenje jabolk), zelo dobro je toplo oz. mlačno, enako pa tudi hladno.
No, toliko, da privlečemo še to iz omare… LP Mimi

PECIVO NA SUHO
Testo:
 2 jogurtova lončka moke
 1 pecilni prašek
 1 jogurtov lonček sladkorja
 1 vanilin sladkor
 margarina za pekač
Nadev:
 4 velika jabolka
 50 dag skute
 pest orehov, mletega maka, oboje
Preliv:
 2,5 dl mleka
 2,5 dl sladke smetane
 3 jajca
V posodo zmešaj moko, pecilni prašek, sladkor in vanili sladkor. To razdeli v tri jogurtove lončke. Pekač (cca. 30 x 25 cm, cca. A4 format) dobro namaži z margarino, posuj prvi lonček suhe mešanice, nanj posuj ½ naribanih jabolk, na jabolka razdrobi ½ skute, po želji posuj s polovico mletih orehov ali maka. Nato zopet posuj z drugim lončkom osnovne mase ter ponovi z jabolki, skuto, orehi ali makom. Na koncu posuj z zadnjim lončkom osnovne mešanice. V posodi dobro zmešaj mleko, sladkor, smetano in jajca ter polij po pecivu. Lahko prebodeš z vilicami, da tekočina zleze v notranjost. Malo počakaj, da se jajčna mešanica dobro vpije, potem pa speci v že prej ogreti pečici pri 180°C cca. 50-60 minut.
Uporabila sem pekač približno 30×24 cm. Okus ima skoraj tak kot gibanica.
Varianta druge moke: dobro je tudi s polnozrnato ali ajdovo moko.
Varianta zdrob: 1 lonček moke se nadomesti z 1 lončkom pšeničnega zdroba.
Varianta kosmiči: namesto moke ovseni kosmiči, malo zmleti v multipraktiku.
Varianta bolj masten preliv: 2 kisli smetani, 3 jajca, ½ margarine
Varianta drugo sadje: Jabolka zamenjam s kakšnim sezonskim sadjem, včasih potem odpadejo orehi. Delala sem že z borovnicami, s češnjami, malinami. Še najbolj dober se mi je zdel z navadnimi domačimi velikimi slivami, kar cele neizkoščičene. Slive so zelo sočne, oddajo veliko soka in dajo okus po češpljevih cmokih.
Varianta Babi: Vmes sem dala tudi nekaj na kolobarcke narezanih sliv, malo naribanega ingverja (trije potegljaji) in kar precej cimeta in kardamoma (odprem lupinico in stresem zrnca ). Zelo je disalo.
Varianta slana: Brez jabolk in sladkorja, namesto sladke smetane dam kislo. Nastane krasna slana sirova pita, moji jo jedo rajši kot burek.

Hvala vsem. Sem spekla in tudi pojedli smo na en dva tri. Še moji izbirčni hčeri sta bili navdušeni. Komentar je bil to je pa tako kot skutine palačinke.

lep dan vsem

Kateri recept si vzela? Od swarovskijeve ali od Mime?

Swarovski tvoj recept je odločen. Ker pa jaz nisem imela doma rozin sem na to količino dala 10 dag kokosa. LP Maja

Ali je treba narediti sneg? Kako velik pekač? Po receptu-Swarovski

Ne ni potrebno narediti snega posebaj. Torej vse sestavine zmešaj skupaj in zlij v pekač za torte. Seveda namazan.

New Report

Close