Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek štruklji

štruklji

Imam zamrznjene domače štrukeljce. A se jih skuha v mrzli ali že zavreli vodi? Koliko časa pa? Hvala za pomoč!

V vreli. Čas kuhanja je pa seveda odvisen od tega kako so veliki, iz česa so… Če jih je več, vzameš recimo po 10 min enega iz vode in ga preprežeš in poskusiš.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Polepšala si mi dan s tem svojim vprašanjem :-)))))
Glej, osnovno pravilo je kuhati zadeve v kropu (=vreli slani vodi). le nekaj izjem obstaja, npr. krompir lahko daš v mrzlo vodo. Drugače vse testenine, svaljke, itn, vse vedno v vrelo vodo.

Hja vidiš, zato raje to vprašam tukaj kot pa taščico! 🙂
Sicer pa-v risanki Kuharčki izrecno povejo, da je skrivnost dobrega pireja ta, da daš neolupljen krompir v MRZLO vodo!

Hvala vama…in lep dan!

A ti veš, koliko enih neumnosti še povedo v risankah???
Štruklji se dajo v vrelo osoljeno vodo. Ker so zmrznjeni, plavajo na površini, kasneje se potopijo in ko zopet priplavajo na površino, so kuhani. To isto vse velja za njoke, kruhove cmoke, krompirjeve cmoke, svaljke…

In btw: ne bi ti krona padla z glave, če bi vprašala taščo.

Zamrznjeni njoki pa res ne plavajo na površini, ko jih daš v vodo.

vse mokasto na površino splava ko je skuhano

vse mokasto na površino splava ko je skuhano[/quote]

Seveda, KO je kuhano.

Replicirala sem na tole:

Lep dan tudi tebi, pa veliko kulinaričnih uspeov. Mogoče samo pripomba, odprti kakšno dobro kuharsko knjigo, pusti risanke :-))

Tudi če želiš dobro govejo juho daš meso v mrzlo vodo. Da izpusti sok.

Če pa bolj medlo juho in sočno meso daš v vrelo juho, da pore zakrknejo in sok ostane v mesu.

Tudi za tenstan krompir se da v mrzlo vodo in se kuhanega odcedi in pusti da se sam ohladi na temperaturo, ko ga lahko lupimo. Če vrelega prelijemo z hladno vodo, bo ratal pocast.

Samo ideja: naredi štrukljevo juho.
V vrelo mleko daj (zmrznjene) štrulkje. Kuhaj kakšne pol ure, da se na majhnem ognju počasi skuhajo.
Ko ponudiš, daj (že na krožnikih) na juho nekaj pečenih umešanih jajc. Lahko pečenih na ocvirkih. Količina po okusu.

Mi imamo to zelo radi, delala jo je že moja stara mama. Sedaj pa tudi že hči. 😉

V kropu, ampak ne smejo na ful vret, ker ti bodo razpadli. Čas kuhanja je odvisen od velikosti, vendar bi rekla, da je 10 min za zmrznjene štrukje definitivno premalo. Jaz tiste v kosu (cca 20 cm kos sirovih štrukljev v premeru 4 cm) kuham vsaj 20 minut, pa če so malo bolj debeli, so včasih še surovi v sredini. Če so pa taki, že razrezani na porcije, je pa kakih 20 min dovolj.

New Report

Close