štruklji
A ti veš, koliko enih neumnosti še povedo v risankah???
Štruklji se dajo v vrelo osoljeno vodo. Ker so zmrznjeni, plavajo na površini, kasneje se potopijo in ko zopet priplavajo na površino, so kuhani. To isto vse velja za njoke, kruhove cmoke, krompirjeve cmoke, svaljke…
In btw: ne bi ti krona padla z glave, če bi vprašala taščo.
Tudi če želiš dobro govejo juho daš meso v mrzlo vodo. Da izpusti sok.
Če pa bolj medlo juho in sočno meso daš v vrelo juho, da pore zakrknejo in sok ostane v mesu.
Tudi za tenstan krompir se da v mrzlo vodo in se kuhanega odcedi in pusti da se sam ohladi na temperaturo, ko ga lahko lupimo. Če vrelega prelijemo z hladno vodo, bo ratal pocast.
Samo ideja: naredi štrukljevo juho.
V vrelo mleko daj (zmrznjene) štrulkje. Kuhaj kakšne pol ure, da se na majhnem ognju počasi skuhajo.
Ko ponudiš, daj (že na krožnikih) na juho nekaj pečenih umešanih jajc. Lahko pečenih na ocvirkih. Količina po okusu.
Mi imamo to zelo radi, delala jo je že moja stara mama. Sedaj pa tudi že hči.
V kropu, ampak ne smejo na ful vret, ker ti bodo razpadli. Čas kuhanja je odvisen od velikosti, vendar bi rekla, da je 10 min za zmrznjene štrukje definitivno premalo. Jaz tiste v kosu (cca 20 cm kos sirovih štrukljev v premeru 4 cm) kuham vsaj 20 minut, pa če so malo bolj debeli, so včasih še surovi v sredini. Če so pa taki, že razrezani na porcije, je pa kakih 20 min dovolj.